Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Prikaz razvoja mobilne aplikacije za spremljanje fitnes aktivnosti : magistrska naloga
Simon Vovko, 2024, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga obravnava razvoj mobilne fitnes aplikacije za platformo Android. Aplikacija omogoča uporabnikom izdelavo lastnih treningov, spremljanje napredka ter virtualno treniranje s prijatelji. V nalogi preučujemo razvoj mobilnih aplikacij, primerjamo različne arhitekturne vzorce, kot so MVC, MVP in MVVM, ter se osredotočamo na uporabo oblačnih storitev za varno prijavo uporabnikov. Razvijemo tudi lastne REST API-je z uporabo PHP-ja in MySQL podatkovne baze ter raziskujemo možnosti za shranjevanje podatkov. V analizi zahtev in funkcionalnosti aplikacije uporabimo povratne informacije iz intervjujev, ki smo jih izvedli med potencialnimi uporabniki. Na koncu se osredotočimo na možnosti distribucije aplikacije in primerjamo prednosti ter slabosti objave v Google Play trgovini ter preko fitnes centrov.
Keywords: mobilna aplikacija, Android, fitnes, retrofit, PHP Web API, Firebase, varnost podatkov
Published in ReVIS: 08.03.2024; Views: 377; Downloads: 26
.pdf Full text (4,09 MB)

2.
Dark web – razumevanje in uporaba temnega spleta v sodobni družbi : diplomska naloga
Jaka Lah, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Tema diplomske naloge Dark Web – razumevanje in uporaba temnega spleta v sodobni družbi – meri vpliv temnega spleta na sodobno družbo, naše navade uporabe temnega spleta ter splošno razumevanje, kaj sploh temni splet je. V nalogi so obrazloženi načini delovanja svetovnega spleta, kaj je razlika med temnim ter globokim spletom, za kaj se uporabljata. Poleg delovanja je obrazložena funkcija sledilcev ter razlogi, zaradi katerih ljudje uporabljajo temni splet. Na kratko opiše vpliv anonimnosti ter kako se ljudje spremenimo s kritjem pod anonimnostjo na spletu. Hipoteze naloge se nanašajo na razumevanje temnega spleta, skrbi naših osebnih podatkov na spletu ter kako razumemo temni splet.
Keywords: temni splet, dark web, Tor, Onion, Google, GDPR, sledilci, anonimnost
Published in ReVIS: 13.03.2023; Views: 737; Downloads: 87
.pdf Full text (1,83 MB)

3.
4.
Razvoj spletne ter mobilne aplikacije za digitalno zbiranje rastlin : Diplomska naloga
Jaka Zupančič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Tehnologija nam omogoča delo od doma, nakupovanje preko spleta in druženje s prijatelji preko družbenih omrežij. Opaziti je mogoče trend, ki kaže na to, da bomo čedalje več vsakodnevnih aktivnosti lahko opravljali od doma. Ker pa je prekomerna izolacija lahko škodljiva, je cilj te diplomske naloge izdelati program, ki bo spodbujal uporabnikovo aktivnost izven doma. Izdelali bomo aplikacijo eHerbarium, ki bo predstavljala herbarij v moderni, digitalni obliki. Uporabniki bodo lahko poskusili dokončati svoj herbarij z lokalnimi cvetlicami in se pri tem hkrati seznanili z njimi. V teoretičnem delu diplomske naloge bo izvedena primerjava naše rešitve z že obstoječimi. Predstavljen bo tudi načrt aplikacije skupaj z vsemi uporabljenimi tehnologijami ter orodji, ki so bila uporabljena pri izdelovanju aplikacij. V praktičnem delu bodo predstavljene posamezne komponente aplikacij, njihovo delovanje ter predstavitev delovanja aplikacij.
Keywords: spletna aplikacija, mobilna aplikacija, Web API, Xamarin, ASP .Net Core, C# (C Sharp), herbarij
Published in ReVIS: 26.10.2020; Views: 2250; Downloads: 219
.pdf Full text (2,66 MB)

5.
Search done in 1.06 sec.
Back to top