Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Pravica do zasebnosti pri obdelavi zdravstvenih podatkov
Milena Marinič, 2015

Found in: ključnih besedah
Keywords: osebni podatki, zasebnost, zdravstvena dokumentacija, ročna obdelava podatkov, disertacije
Published: 13.12.2017; Views: 2082; Downloads: 139
.pdf Fulltext (3,29 MB)

2.
Transferne cene v javno-zasebnih zavodih
Tatjana Iliev, 2017

Abstract: Povezane osebe, ki jih natančneje opredeljujeta 16. in 17. člen Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2), trenutno predstavljajo največji problem mednarodne obdavčitve. Zato so davčne zakonodaje posameznih držav praviloma zelo stroge glede določanja transfernih cen med povezanimi osebami. Predmet inšpiciranja so predvsem podjetja, ki poslujejo s tujimi povezanimi pravnimi osebami. Vsekakor pa ne gre zanemariti tudi poslovanja med povezanimi osebami v Sloveniji, težav, s katerimi se rezidenti soočajo pri določanju transfernih cen, in težav pri izbiri najprimernejše metode ter priprave dokumentacije za davčne organe. Pred podjetja se postavljajo velike zahteve glede priprave dokumentacije in posledično tudi poznavanja neodvisnega tržnega načela. Transferne cene in z njimi povezana dokumentacija vse bolj pridobivajo na pomenu, zato je profesionalni pristop k oblikovanju transfernih cen in pripravi dokumentacije nujno potreben. Le tako lahko davčni zavezanci primerno zagovarjajo cene med povezanimi osebami. Pri tem se mnogi sprašujejo, kdo je odgovoren za pripravo dokumentacije o transfernih cenah, čigava naloga je iskanje primerljivih cen na trgu in do kdaj naj bi bila dokumentacija pripravljena, če sploh seveda je potrebna. V prvi vrsti je to predvsem naloga vodstva, ki tesno sodeluje z vsemi oddelki v podjetju. Pri tem pa je pomembno, da je vključena tudi finančno-računovodska služba. Zavezancem, ki poslujejo zgolj s povezanimi osebami, rezidenti, ni treba zagotavljati in shranjevati dokumentacije vnaprej. Morajo pa jo predložiti na zahtevo davčnega inšpektorja. Davčnim potrebam lahko zadostimo le z ustrezno pripravljeno dokumentacijo, ki jo bomo znali pravilno in prepričljivo predstaviti davčnemu inšpektorju.
Found in: ključnih besedah
Keywords: transferne cene, povezane osebe, zavod, neodvisno tržno načelo, dokumentacija o transfernih cenah.
Published: 20.12.2017; Views: 2302; Downloads: 130
.pdf Fulltext (1,07 MB)

3.
Potek investicijskega procesa izgradnje gasilskega doma Radlje ob Dravi
Nace Črešnik, 2015

Found in: ključnih besedah
Keywords: projektni management, analiza, tveganje, finančne analize, dokumentacija
Published: 05.04.2018; Views: 2135; Downloads: 95
.pdf Fulltext (3,85 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
Razvoj vertikalnega koračnega pakirnega stroja
Matej Puc, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: konstruiranje, pakiranje, pakirni stroji, razvoj stroja, tehnična dokumentacija
Published: 16.05.2019; Views: 1945; Downloads: 78
.pdf Fulltext (2,33 MB)

9.
10.
Izboljšanje kakovosti procesa obvladovanja dokumentacije
Zdenka Lunar, 2014

Abstract: Raziskovalno vprašanje: Raziskovalno vprašanje je, kakšne so možnosti za izboljšavo kakovosti procesa obvladovanja dokumentacije v organizaciji. Namen: Namen raziskave je, da organizacija pridobi obvladljiv proces dela z dokumentacijo in arhiviranje podatkov v skladu z zakonodajo. Pripravljena bodo notranja pravila in klasifikacijski načrt, ki sta pogoj za prehod na brezpapirno poslovanje. Metoda : Teoretičen del naloge temelji na podlagi že napisane literature. Uporabljena je strokovna literatura s področja kakovosti, procesnih pristopov in procesa obvladovanja dokumentacije. Praktičen del naloge temelji na metodi opazovanja in metodi pisnih virov. Rezultati: Rezultati raziskave kažejo, da je interes vodstva i n interes zaposlenih, da se spremeni način procesa obvladovanja dokumentacije v organizaciji in da so potrebne izboljšave sistema vodenja dokumentacije s prehodom na elektronsko poslovanje. Organizacija: Za organizacijo je ta raziskava pomembna, saj se bo organizacija lažje odločila, ali bo spremenila način dela in prešla na elektronsko poslovanje in s tem izboljšala kakovost procesa obvladovanja dokumentacije. Družba: Za družbo je ta raziskava pomembna, saj bo s prehodom na brezpapirno poslovanje potekalo poslovanje elektronsko, kar pomeni prihranek pri tiskanju dokumentov in papirju ter s tem tudi prispevek k varovanju okolja. Z bolj sistematično urejeno dokumentacijo se zmanjšuje čas čakanja uporabnikov za pridobitev dokumentov. Originalnost: Organizacija dobi povratno informacijo, na podlagi katere bo oblikovala učinkovitejši sistem obvladovanja in arhiviranja dokumentacije. Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Omejitev raziskave je v tem, da zaposleni niso najbolj seznanjeni, kaj prinaša sprememba elektronskega arhiviranja, in so v spremembo vključeni zaradi nujnosti sprememb v procesu obvladovanja dokumentacije. Dodatno vrednost elektronskega arhiviranja bodo razumeli, ko bodo morali vzpostaviti urejenost dela z dokumentacijo in ko bodo morali upravljati z elektronsko aplikacijo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: dokumentacija, arhivi, procesi, kakovost, e-poslovanje, e-registrator, notranja pravila, klasifikacijski načrt
Published: 20.08.2021; Views: 326; Downloads: 19
.pdf Fulltext (1,12 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top