Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Osveščenost študentov o HIV/AIDS-u in o pomenu zgodnjega testiranja na HIV
Meta Šavs, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: zgodnje testiranje za HIV, AIDS, vloga medicinske sestre, ozaveščenost
Published: 15.01.2018; Views: 1957; Downloads: 98
.pdf Fulltext (835,82 KB)

2.
Predstavitev novega izdelka na trgu
Lina Bravničar, 2012

Found in: ključnih besedah
Keywords: razvoj izdelka, tržna raziskava, tržno komuniciranje, ideje, testiranje, uvajanje
Published: 14.06.2018; Views: 2278; Downloads: 146
.pdf Fulltext (1,02 MB)

3.
Predstavitev okolja za hiter razvoj aplikacij v Gorenjski banki, d.d., Kranj
Matej Hribar, 2014

Abstract: V diplomski nalogi sem opisal interno metodologijo hitrega razvoja informacijskih rešitev v Gorenjski banki na primeru razvoja programske rešitve »Centralna evidenca nalog« (CEN) ter predstavil rezultate raziskave. Cilj raziskave je bil proučiti in predstaviti opisano metodologijo razvoja programske opreme in spoznati sistem za upravljanje z relacijsko bazo podatkov Oracle Database. V okviru raziskave sem želel odkriti morebitne neskladnosti formalne metodologije v GB z dejanskim stanjem v praksi in predlagati izboljšave. V nalogi so natančno opisana vsa orodja, ki sem jih uporabil pri izdelavi programske rešitve CEN. V teoretičnem delu naloge je podan opis metodologije razvoja programske opreme in uporabniških vmesnikov. Opisana je metodologija hitrega razvoja aplikacij v Gorenjski banki. Glavni rezultat te diplomske naloge so delujoča programska rešitev CEN in predlogi za izboljšavo internega procesa razvoja programske opreme ter predlogi za izboljšave programske rešitve CEN.
Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovno obveščanje, informacijski sistem, baza podatkov, relacijski podatkovni model, razvoj uporabniških vmesnikov, analiza, programiranje, testiranje, namestitev
Published: 10.08.2018; Views: 2062; Downloads: 0

4.
Revizija stroškov dela v povezavi z revizijo računovodsko-informacijskega sistema v podjetju
Jožica Gršič, 2015

Abstract: V vsaki organizaciji so informacijski sistemi, računovodstvo in revizija tesno povezani med seboj. Z računovodstvom pridobivamo poslovne informacije, ki so vodstvu v pomoč za sprejemanje pomembnih poslovnih odločitev. Z revizijo računovodskih izkazov pridobimo neodvisno mnenje revizorja glede poštenosti izkazov. Pomembno je tudi učinkovito, varno in zanesljivo delovanje informacijskega sistema. Nedelovanje le-tega lahko ogrozi delo računovodske službe. Brezhibno delovanje poslovnega sistema je obvezno tudi na področju obračuna stroškov dela. V poslovno-informacijskem sistemu podjetja se lahko pojavijo tveganja, ki so povezana z upravljanjem podatkov o zaposlenih ter z obračunom plač. Tu nastopi delo revizorja informacijskega sistema, ki s skrbnimi pregledi odkriva in preprečuje nastajanje napak, saj lahko tovrstne napake podjetje drago stanejo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: računovodstvo, revizija, revizija računovodskih izkazov, revizija informacijskih sistemov, stroški dela, testiranje notranjih kontrol
Published: 21.08.2018; Views: 2485; Downloads: 102
.pdf Fulltext (1,20 MB)

5.
6.
Avtomatizirano regresijsko testiranje
Luka Kidrič, 2019

Abstract: Testiranje aplikacij ima v današnjem času, ko različne aplikacije uporabljamo praktično na vsakem koraku, vedno večji pomen za zagotavljanje dobro delujoče programske opreme, zato ni presenetljivo, da je povpraševanje po izvajalcih testiranj vedno večje. Diplomsko delo najprej predstavi vrste testiranj, nato pa se podrobneje posveti regresijskemu testiranju in njegovi avtomatizaciji. Regresijsko testiranje je testiranje, ki se izvaja po vsaki spremembi programske opreme. Pri vsaki novi dodani funkcionalnosti se mora preveriti vsaka izmed že obstoječih funkcionalnosti. Testi se zato ponavljajo in bi bilo dobro, če bi lahko postopek avtomatizirali. Tu dobi svojo vlogo avtomatizirano regresijsko testiranje. Prvi del diplomske naloge obsega predstavitev tehnologij, ki se uporabljajo za samostojno testiranje in program, ki ga uporabimo za prikaz priprave in izvedbe testov ter program, ki ga bomo testirali. Primeri teh tehnologij so JavaScript, Java, selenium, webdriverIO in še veliko drugih. Drugi del diplomske naloge predstavlja prikaz izdelave avtomatiziranih testov in njihove izvedbe.
Found in: ključnih besedah
Keywords: regresijsko testiranje, avtomatizirani testi, tehnologije za samodejno testiranje, JavaScript, webdriverIO, selenium
Published: 22.11.2019; Views: 2539; Downloads: 142
.pdf Fulltext (1,74 MB)

7.
Tehnično preverjanje stanja kibernetske varnosti v podjetju
Matic Kuhelj, 2020

Abstract: Hitrost razvoja informacijske tehnologije je vedno hitrejša in posledično se tudi vedno več naprav povezuje v svetovni splet. Če se malo zamislimo, katere vse naprave se povezujejo v svetovni splet, kaj hitro pridemo do spoznanja, da se v svetovni splet povezujejo skoraj vse naprave. Vsaka naprava, ki se je sposobna povezati v splet, pa pomeni ranljivost oziroma morebitno nevarnost bodisi zaradi napake v delovanju oziroma programski kodi ali pa v napaki same konfiguracije. Zavedati pa se tudi moramo, da v podjetjih gledajo na IT-kader kot nekaj, kar jim povzroča strošek, in ne nekaj, kar je nujno potrebno za nemoteno delovanje podjetja. Zaposleni v IT-oddelkih so velikokrat preobremenjeni in vse, kar morajo narediti, naredijo na hitro. Prav tako v IT-oddelkih ne namenijo dovolj časa za razna izobraževanja, da bi se IT-kader naučil pravilno in varno konfigurirati naprave ter izvesti osnoven varnostni pregled.
Found in: ključnih besedah
Keywords: heker, ranljivosti, penetracijsko testiranje, kibernetska varnost, konfiguracija, varnostni pregled
Published: 01.10.2020; Views: 1091; Downloads: 105
.pdf Fulltext (2,54 MB)

8.
Izboljšanje uporabniške izkušnje spletne trgovine v izbranem podjetju
Klavdija Zimmer, 2021

Abstract: Pandemija koronavirusne bolezni Covid-19 je zaznamovala poslovanje številnih podjetij v preteklem letu. Nekatera podjetja so čas zaprtja izkoristila za digitalizacijo poslovanja, med slednjimi tudi podjetje Slovenijales Trgovina d. o. o. Leta 2020 so odprli svojo prvo spletno trgovino in med zaprtjem dosegali zelo dobre rezultate prodaje. Vendar s v podjetju zavedajo, da je ključ do še večje prodaje dobra uporabniška izkušnja. Namen diplomskega dela je odkriti pomanjkljivosti spletne trgovine in podati predloge za izboljšave uporabniške izkušnje. Dodana vrednost diplomskega dela je povezanost z vodjo marketinga v podjetju, ki sproti implementira spremembe, ki jih tekom pisanja predlagamo. Tako so bile marsikatere spremembe implementirane že med pisanjem diplomskega dela. Kot metoda raziskovanja je bila uporabljena primarna etnografska raziskava kvalitativnega tipa, v kateri je sodelovalo 14 uporabnikov. Predpostavili smo hipoteze, da je uporabniška izkušnja boljša, če ima integriran iskalnik izdelkov, da je uporabniška izkušnja boljša, če ima spletna trgovina jasno določene filtre izdelkov, da obstaja pozitivna korelacija med številom obiskanih podstrani in dobro uporabniško izkušnjo, ter da je uporabniška izkušnja boljša, če sta spletna stran in spletna trgovina podjetja združeni na enem mestu. Trenutno stanje spletne trgovine smo analizirali in opravili analizo konkurence. Obravnavali smo šest konkurenčnih podjetij, podjetje Slovenijales Trgovina je v primerjalni analizi zasedlo tretje mesto. Povprečna ocena (od 1 do 5) zadovoljstva z uporabo spletne strani je bila 3,9. Vse hipoteze smo med raziskavo potrdili. Podjetju predlagamo, naj spletno stran in spletno trgovino združi na eno spletno mesto, doda možnost filtriranja izdelkov, doda možnost plačila s sistemom PayPal, zakupi dediciran IP-naslov, doda vse najpomembnejše informacije nad pregibom strani in doda iskalnik izdelkov. Slednja dva je podjetje že upoštevalo in implementiralo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Uporabniška izkušnja, spletna trgovina, uporabniško testiranje, pandemija koronavirusne bolezni Covid-19, optimizacija za mobilne naprave, Slovenijales Trgovina d. o.
Published: 07.07.2021; Views: 550; Downloads: 37
.pdf Fulltext (1,05 MB)

9.
Avtomatizirano testiranje mobilne aplikacije Globalid
Žan Žlajpah, 2021

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen postopek priprave avtomatiziranih testov za testiranje aplikacije GlobaliD. V prvem delu bomo spoznali, zakaj potrebujemo testiranje ter kakšni so različni načini testiranja. Glede na to, da bomo avtomatizirali testiranje mobilne aplikacije, bomo predstavili, kako izgleda testiranje na različnih platformah in predstavili, na kaj moramo biti pozorni, preden začnemo z avtomatizacijo. Ogledali si bomo, kako izgleda aplikacija GlobaliD in katere tehnologije nam bodo pripomogle pri pisanju avtomatiziranih testov. Ker aplikacija deluje na različnih operacijskih sistemih, bomo spoznali, pri katerem sistemu lažje namestimo testno okolje ter kakšne so razlike pri pisanju testov. Spoznali bomo, kako je testno okolje sestavljeno in metode, ki so uporabljene skozi celoten projekt. Zadnji del diplomske naloge predstavlja praktičen primer izvajanja avtomatiziranih regresijskih testov za aplikacijo GlobaliD.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Appium, webdriverIO, GlobaliD, avtomatizacija, regresijsko testiranje, mobilne aplikacije, testiranje aplikacije, avtomatizirano testiranje, aplikacije
Published: 20.08.2021; Views: 432; Downloads: 66
.pdf Fulltext (3,13 MB)

10.
Vzdrževanje cevi prenosnikov toplote
Marjan Drečnik, 2022

Found in: ključnih besedah
Keywords: cevi, cevne stene, čeplenje, testiranje, toplotni prenosniki
Published: 23.05.2022; Views: 130; Downloads: 0

Search done in 0 sec.
Back to top