Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Vpliv zavzetosti zaposlenih na tržno uspešnost v izbranem podjetju
Anja Pogačar, 2019

Abstract: Zavzetost zaposlenih je eden novejših konceptov oblike kadrovanja, ki poleg zaupanja in zadovoljstva zaposlenih tvori steber ravnanja z ljudmi in je nedvomno največja konkurenčna prednost vsake organizacije. Na zadovoljstvo zaposlenih vplivajo številni dejavniki, ki jih mora vodstvo podjetja razumeti. V diplomskem delu so opredeljeni zavzetost, njene lastnosti in koncepti. Podrobneje so opisane različne meritve zavzetosti in kakšno vlogo ima vodstvo pri oblikovanju zavzetega okolja. Izdelana je bila tudi anketa v obliki Gallupovega vprašalnika in trženjsko naravnanih vprašanj. Skozi meritve smo ugotovili, da imajo zavzeti zaposleni pozitiven učinek na trženje in prodajo storitev oz. izdelkov v podjetju. Ne samo v trženjsko naravnanih oddelkih, ampak tudi v drugih, ki so posredno vpleteni v skupno zgodbo uspeha podjetja.
Found in: ključnih besedah
Keywords: zavzetost, zaposleni, vodstvo, trženje, Gallup, Savatech
Published: 21.06.2019; Views: 1745; Downloads: 146
.pdf Fulltext (708,49 KB)

3.
Analiza zadovoljstva zaposlenih na bencinskih servisih
Melita Lampret, 2013

Found in: ključnih besedah
Keywords: zadovoljstvo zaposlenih, zaposleni, podjetja, vodstvo, management znanja
Published: 05.01.2021; Views: 765; Downloads: 31
.pdf Fulltext (1,51 MB)

4.
Organizacijska klima in zadovoljstvo zaposlenih v podjetju Interdent d.o.o.
Iva Schweiger, 2014

Abstract: Raziskovalno vprašanje (RV) : Raziskovalno vprašanje se nanaša n a merjenje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih. Predpostavljamo, da sodobne organizacije poleg usmerjenosti na odjemalce in kakovost proizv odov posvečajo pozornost tudi zadovoljstvu zaposlenih in delovnemu vzdušju v organizaciji. Namen: Namen pisanja diplomske naloge je preučitev teoretičnih stališč , k i govorijo o organizacijski klimi in zadovoljstvu zaposlenih , ter preučitev organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih v podjetju Interdent d.o.o. ter podati predloge za izboljšanje. Metoda : V teoretičnem delu diplomske naloge smo s pomočjo tuje in domače literature ter internetnih virov predstavili teoretična izhodišča o organizacijski klimi in zadovoljstvu zaposlenih . V empiričnem delu diplomske naloge smo uporabili kvantitativno metodo. Z vprašalnikom zapr tega tipa, ki je opremljen s 5 % st openjsko Likertovo lestvico , smo ugotavljali , kakšna je organizacijska klima in zadovoljstvo zaposlenih v podjetju Interdent d.o.o. , in sicer na lokacijah v Celju, Gor njem Gradu in Sv. Nedelji (Hrvaška) . Rezultati: Rezultati merj e nja organizacijske klime v podjetju Interdent d.o.o. so pokazali, da je najbolje ocenjena lokacija Celje, sledi j i lokacija Gornji Grad in nato š e lokacija Sv. Nedelja. Sicer pa rezultati meritev kažejo rezultate, ki pozitivno odstopajo od povprečja SiOK za l eto 2011. Organizacija: Raziskava bo vplivala na organizacijsko klimo in zadovoljstvo zaposlenih, saj se bodo na podlagi ugotovitev izvedene raziskave podali predlog i in kasneje izvedle izboljšave na vseh področjih organizacije. Družba: Raziskava in kasn eje izvedene izboljšave v organizaciji bodo služile kot primer dobre prakse ravnanja z ljudmi v organizaciji. Originalnost: V obravnavani organizaciji se doslej meritve organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih niso izvajale. V prihodnje se bo sprem ljanje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih sistemsko umestilo v delo organizacije. Omejitve/nadaljnje raziskovanje : Ker do sedaj v podjetju Interdent d.o.o. še nikoli niso izvedli merjenja organizacijske klime, pridobljenih rezult atov ni bilo mogoče primerjati s prejšnjim stanjem v organizaciji . V prihodnje se bo v časovnem i n te rval u dveh let izvajalo merjenje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih.
Found in: ključnih besedah
Keywords: organizacijska klima, zadovoljstvo zaposlenih, vodenje, motivacija, odličnost, učinkovitost, vodstvo, organizacija, diplomske naloge
Published: 20.08.2021; Views: 460; Downloads: 33
.pdf Fulltext (1,11 MB)

5.
6.
Search done in 0 sec.
Back to top