Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 347
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
Vodenje kakovosti v glasbeni šoli : magistrska naloga
Marko Heričko, 2024, master's thesis

Keywords: kakovost, glasbena šola, management kakovosti, ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti
Published in ReVIS: 19.04.2024; Views: 192; Downloads: 17
.pdf Full text (1,64 MB)

3.
4.
Timsko delo v enotah Centra za socialno delo Celje : magistrska naloga
Anja Švegler, 2024, master's thesis

Keywords: timsko delo, vodja, vodenje, Covid-19, management znanja
Published in ReVIS: 11.03.2024; Views: 239; Downloads: 22
.pdf Full text (627,47 KB)

5.
6.
7.
8.
Uporaba procesov projektnega managementa za blažitev vpliva pandemije na načrtovanje razvoja turističnega naselja : magistrsko delo
Alja Hrovat, 2023, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo se osredotoča na oblikovanje procesov projektnega managementa kot odziv na izzive, ki sledijo po pandemiji. Glavni poudarek je na učinkovitem obvladovanju stroškov izvedbe projekta in obvladovanju tveganj v negotovem poslovnem okolju. V današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem svetu se podjetja soočajo z vedno večjimi izzivi pri izvajanju projektov, še posebej po nepredvidljivih dogodkih, kot je pandemija. Ključno vprašanje, ki se postavlja, je, kako lahko podjetja ustrezno prilagodijo svoje procese projektnega managementa, da se lahko spopadejo s tovrstnimi izzivi. Rezultati raziskave kažejo, da imajo dobro pripravljeni in prilagodljivi procesi ključno vlogo pri obvladovanju stroškov in tveganj v projektih, izvedenih v negotovih razmerah. Študija primera po pandemiji je razkrila, da so podjetja, ki so že imela vnaprej pripravljene prilagodljive procese, lažje ohranjala kontrolo nad stroški in tveganji. Komunikacija med člani projektnega tima in deležniki je ključnega pomena, saj omogoča pravočasno prilagajanje spremembam in usklajevanje med vsemi vpletenimi. Pomembno je tudi poudariti, da procesi projektnega managementa niso statični, temveč se nenehno prilagajajo glede na novonastale razmere. Učenje iz izkušenj je ključnega pomena za izboljšanje procesov in doseganje boljših rezultatov v prihodnjih projektih. Poleg tega so rezultati potrdili hipotezi, da bolj strukturirani procesi vodijo do boljšega obvladovanja stroškov in tveganj v projektnem okolju, ki ga zaznamujejo negotovost in spremembe. V sklepni fazi magistrskega dela smo prišli do zaključka, da je prilagodljivost ključnega pomena za učinkovito projektno upravljanje v negotovih časih po pandemiji. Podjetja morajo nenehno preučevati in izboljševati svoje procese, da ostanejo konkurenčna. To delo poudarja pomen agilnega pristopa k projektnemu managementu in vsebuje smernice, ki bodo podjetjem pomagale bolje obvladovati stroške, tveganja ter uspešno izvajati projekte v novih, dinamičnih okoliščinah.
Keywords: prilagodljivost, stroškovno obvladovanje, tveganja, projektni management, pandemija
Published in ReVIS: 29.01.2024; Views: 347; Downloads: 19
.pdf Full text (820,15 KB)

9.
Uporaba procesov projektnega managementa pri gradnji enodružinske betonske hiše na Ljubljanskem barju : magistrsko delo
Jan Petrovič, 2023, master's thesis

Abstract: Gradnja objekta je izjemno kompleksen proces, ki zahteva upoštevanje številnih pomembnih faktorjev. Med temi faktorji je ključno določiti vrsto, slog in namembnost objekta. Poleg tega je potrebno skrbno načrtovati tlorise prostorov ter izbrati strokovnjake, kot so geodeti, arhitekti, nadzorniki, statiki in drugi zunanji izvajalci. Samo iz teh dejstev lahko sklepamo, da je postopek gradnje katerega koli objekta dolgotrajen in poln nepredvidljivih izzivov, ki se lahko pojavijo med samim procesom gradnje. Med te izzive spadajo predvsem zamude in povečanje stroškov. Dodatno kompleksnost predstavlja območje Ljubljanskega barja, kjer bo gradnja potekala. V nadaljnjem poglavju magistrskega dela bomo podrobneje opisali specifičnosti tega območja. Bralcu predstavljamo projekt kakovostno zgrajene hiše, ki izpolnjuje vse sodobne standarde. Hiša je zasnovana protipotresno (z uporabo betonske gradnje) ter vključuje obnovljive vire energije in energetsko varčnost. Pri izdelavi magistrskega dela smo uporabili procese projektnega managementa, kot jih določa "A Guide to the Project Management Body of Knowledge".1 Za potrebe gradnje enodružinske hiše na Ljubljanskem barju smo nato objektivno razvili posamezne procese. Projekt gradnje enodružinske hiše na Ljubljanskem barju je bil analiziran z uporabo vseh 47 procesov projektnega managementa, pri čemer smo ocenili uporabnost posameznega procesa pri gradnji. Podrobno smo obravnavali procese projektnega managementa s področij upravljanja. Posebno pozornost smo namenili procesom obvladovanja tveganj projekta in procesom obvladovanja časovnega razporeda. Pri uporabljanju procesov projektnega managementa smo kot vhodne dokumente analizirali veljavno zakonodajo, podzakonske akte ter prostorske načrte, ki urejajo gradnjo na območju Ljubljanskega barja.
Keywords: Ljubljansko barje, stanovanjska gradnja, enodružinska hiša, projektni management, vodnik PMBOK
Published in ReVIS: 29.01.2024; Views: 401; Downloads: 22
.pdf Full text (2,91 MB)

10.
Search done in 0.35 sec.
Back to top