Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Mnenja uporabnikov o marketingu podjetij na Facebooku
Tina Jurman, 2015

Abstract: Danes se morajo podjetja zelo potruditi pri oglaševanju, saj je zaradi velike konkurence prav od tega odvisna količina njihove prodaje. Možnosti za oglaševanje je vse več, ker pa smo ljudje postali tesno povezano s tehnologijo ter nas velika večina doma poseduje računalnik in internet, veliko prednost za podjetja predstavlja možnost, da se oglašujejo tudi tam. Z nastankom različnih socialnih omrežij smo ugotovili, da se podjetja lahko z njimi lažje in ugodneje oglašujejo. Osredotočili smo se na socialno omrežje Facebook, kjer lahko z ustanovitvijo profila ali strani popolnoma zastonj ustvariš stran svojega podjetja in tam pozivaš uporabnike oziroma potencialne kupce k ogledu svojih izdelkov ali ponudbe. V nadaljevanju bo predstavljeno, kako se oglaševati s pomočjo profila ali strani na Facebooku, kakšna je možnost plačljivega oglaševanja na tem omrežju in na kaj moramo biti pozorni pri oglaševanju. V raziskavi bodo predstavljeni rezultati izvedene ankete o mnenju uporabnikov Facebooka glede oglaševanja podjetij na omenjenem socialnem omrežju.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Facebook, oglaševanje, socialno omrežje, uporabniki, podjetje na Facebooku, anketa
Published: 21.08.2018; Views: 2214; Downloads: 117
.pdf Fulltext (1,15 MB)

2.
Oblikovanje sodobnega rezervacijskega sistema za frizerske storitve
Lea Nemec, 2017

Abstract: V svoji diplomski nalogi sem predstavila programsko rešitev za upravljanje delovnega urnika podjetij. S tem bodo zaposleni potrebovali manj časa za sprejemanje rezervacij termina, stranke pa se lahko naročijo na termin tudi izven delovnega časa podjetja. Za primer sem vzela frizerske storitve in rezervacijski sistem ter njegova integracija v poslovni proces. V diplomsko nalogo sem vključila tudi spletni anketi. Prva je namenjena splošni populaciji za ugotavljanje interesa po tovrstnem naročanju na storitve. Druga anketa je bila izvedena le z zaposlenimi v frizerskih salonih, in sicer z namenom ugotoviti, ali si želijo takšne informacijske rešitve. Na podlagi analize ankete splošne populacije sem prišla do ugotovitve, da je ta programska rešitev potrebna in zaželjena na trgu. Z analizo obstoječih programskih rešitev za upravljanje s časom, sem ugotovila, da je za mikro in majhna podjetja najprimernejša rešitev oblikovati svojo programsko rešitev. V zaključku je predstavljen tudi predlog tega informacijskega sistema.
Found in: ključnih besedah
Keywords: rezervacijski sistem, frizerske storitve, oblikovanje sistema, termin, spored, anketa
Published: 24.08.2018; Views: 2798; Downloads: 134
.pdf Fulltext (2,58 MB)

3.
Motivacija in zadovoljstvo zaposlenih kot dejavnik poslovnega uspeha
Doris Bračika, 2019

Abstract: V diplomskem delu sem proučevala motivacijo in zadovoljstvo zaposlenih kot dejavnik poslovnega uspeha. Prvi del diplomskega dela predstavlja študij literature, ki vsebuje teoretična izhodišča obravnavane tematike: opredelitev in dejavnike motivacije, opredelitev zadovoljstva in oblike zadovoljstva, vpliv nezadovoljstva, opredelitev in vlogo zavzetosti pri delu. Znanje, ki sem ga pridobila pri pisanju teoretičnega dela, mi je omogočilo, da sem znala preučiti in interpretirati rezultate, pridobljene v empiričnem delu, pri analizi podjetja. Drugi del diplomskega dela predstavlja praktični oz. empirični del. Vsebuje predstavitev obravnavanega podjetja in analizo rezultatov ankete, ki sem jo izvedla med zaposlenimi. Raziskavo sem izvedla s pomočjo ankete in dobljene rezultate primerjala z ugotovitvami iz literature. Dodala sem tudi intervju z direktorjem podjetja, ki mi je omogočil boljši vpogled v delovanje podjetja in pogled iz druge perspektive in z vidika poslovne uspešnosti. Primerjala sem stališča zaposlenih, ali so v podjetju Status d.o.o. Metlika dovolj motivirani in zadovoljni s svojim delom ter kateri dejavniki najbolj vplivajo na to. Prav tako sem želela preveriti, kako motivacija in zadovoljstvo vplivata na njihovo zavzetost pri delu. Na podlagi rezultatov in ugotovitev sem predlagala določene usmeritve.
Found in: ključnih besedah
Keywords: motivacija, zadovoljstvo zaposlenih, zavzetost pri delu, anketa, intervju
Published: 04.07.2019; Views: 2546; Downloads: 310
.pdf Fulltext (1,85 MB)

4.
Analiza in optimizacija poslovnih procesov v računovodski družbi: primer Libres d. o. o.
Anja Kobilšek, 2021

Abstract: Optimizacija poslovnih procesov je pomemben dejavnik pri družinskem podjetju, ki ga bo v bližnji prihodnosti prevzela druga generacija. S pomočjo ankete sem pridobila pomembne podatke o trenutnem stanju v organizaciji, predvsem gledano s stališča zadovoljstva strank in tako dobila vpogled, kje je še prostor za izboljšave in kakšne spremembe so zaželene v prihodnosti. Prišla sem do ključnega podatka, ki kaže da sta pri računovodskih storitvah kakovost in zadovoljstvo strank povezana z roko v roki in sta dva ključna faktorja, ki vodita podjetje v konstantno rast in uspešno poslovanje. Eden ključnih dejavnikov je pri tako zahtevnem storitvenem sektorju, kot je računovodstvo, kakovosten in lojalen kader, ki zna podjetniku svetovati in mu nuditi podporo pri poslovnih odločitvah. Optimizacijo poslovnega procesa v podjetju Libres d.o.o bomo dosegli z vpeljavo ''custom-made'' aplikacije, ki bo nudila oporo zaposlenim, vodstvu in tako omogočala posledično še boljšo podporo strankam. S tem bomo računovodske in davčno-svetovalne storitve popeljali na še višjo raven.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Anketa, aplikacija, družinsko podjetje, Libres d.o.o., optimizacija, računovodstvo.
Published: 17.06.2021; Views: 918; Downloads: 127
.pdf Fulltext (1,45 MB)

5.
Vpliv dejavnika organiziranosti idej na inovacijsko kulturo
Rajko Vidic, 2016

Found in: ključnih besedah
Keywords: anketa, dolenjska regija, inovacijska kultura, organiziranost idej, podjeta
Published: 19.08.2021; Views: 625; Downloads: 85
.pdf Fulltext (1,05 MB)

6.
Motivi za inoviranje in problematika na poti do podjetniških inovacij
Maja Boncelj Teraž, 2022

Abstract: V diplomski nalogi obravnavamo inovacije kot enega od ključnih dejavnikov za razvoj podjetij in njihov pomen za obstanek v konkurenčnem okolju. V teoretičnem delu smo opredelili in predstavili osnovne pojme o inovacijah in inovatorjih. Opisali smo, kako realizirati inovacije, in ugotovili, s kakšnimi problemi se podjetja soočajo na njihovi poti. Nazadnje smo predstavili inovacije, ki jih obravnavamo kot intelektualno lastnino. V empiričnem delu smo s pomočjo ankete raziskovali, kako imajo podjetja organizirane inovacijske procese, kako motivirajo zaposlene za inoviranje in kakšni so njihovi najpogostejši problemi pri realizaciji inovacij.
Found in: ključnih besedah
Keywords: inovacija, inovacijski proces, podjetje, financiranje, intelektualna lastnina, anketa.
Published: 13.06.2022; Views: 458; Downloads: 37
.pdf Fulltext (1,92 MB)

7.
Poslovni načrt računovodskega in svetovalnega servisa
Miha Vodopivec Đorđević, 2022

Abstract: Tema diplomskega dela je priprava poslovnega načrta. Gre za pripravo poslovnega načrta za podjetje, ki nudi računovodske in svetovalne storitve za manjša podjetja in za posameznike. Cilj diplomskega dela je oceniti uspešnost in smiselnost poslovne ideje s tem, da se izdela poslovni načrt. Diplomsko dela sestavlja 10 poglavij v katerih je opredeljena smiselnost poslovne ideje in uspešnost opravljene raziskave. Z opravljeno analizo poslovne ideje potrjujemo, da naložba v višini 70.000 EUR zadostuje za uspešno realizacijo ideje in za začetek tekočega poslovanja
Found in: ključnih besedah
Keywords: Ključne besede: poslovni načrt, računovodski servis, svetovani servis, analiza, anketa.
Published: 01.10.2022; Views: 338; Downloads: 82
.pdf Fulltext (1,14 MB)

8.
Analiza mnenja kupcev o izdelkih in storitvah v vrtnarstvu Stanonik
Martina Jelovčan, 2022

Found in: ključnih besedah
Keywords: zadovoljstvo, stranke, anketa
Published: 13.12.2022; Views: 394; Downloads: 49
URL Fulltext (0,00 KB)
This document has many files! More...

9.
Stanovanjska politika in mladi v Sloveniji
Rok Rogelj, 2022

Found in: ključnih besedah
Keywords: stanovanjska problematika, stanovanjska politika, smernice, Slovenija, mladi, anketa
Published: 16.12.2022; Views: 383; Downloads: 42
.pdf Fulltext (1,42 MB)

10.
Izdelava mobilne aplikacije Showatch
Alen Šober, 2023

Abstract: V diplomski nalogi smo s pomočjo člankov raziskali pomembne lastnosti, brez katerih mobilna aplikacija ne more biti uspešna. Raziskana so tudi vsa orodja, ki so bila med pripravo naloge. Naloge vsebuje opis celotne izdelave žičnega modela, prototipa, ki vsebuje vse končne funkcije in celoten videz končne aplikacije, ter izdelavo aplikacije, ki je razvita s pomočjo orodja React Native. Aplikacija omogoča uporabnikom izbiro priljubljenih serij, označevanje pogledanih epizod, uporabo svojega profila, samodejno priporočilo serij in še nekaj drugih funkcij. Aplikacija je kreirana s pomočjo orodja React Native, ki je zelo popularno in omogoča izdelavo aplikacije za več operacijskih sistemov. Zadnji del naloge vsebuje prikaz rezultatov ankete, ki so jo izpolnili anketiranci, ki so aplikacijo testirali. Rezultati so predstavljeni s pomočjo grafov.
Found in: ključnih besedah
Keywords: mobilne aplikacije, React Native, raziskava lastnosti, žični model, prototip, anketa
Published: 17.07.2023; Views: 199; Downloads: 33
.pdf Fulltext (3,15 MB)

Search done in 0 sec.
Back to top