Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 10 / 44
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
VPLIV NAGRAJEVANJA NA MOTIVACIJO IN ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH V JAVNIH RAZISKOVALNIH ZAVODIH
Nataša Goševac, 2024, not set

Abstract: Večina organizacij se srečuje s težavami pri izbiri primernih sistemov nagrajevanja za svoje zaposlene. Pravilno zasnovan sistem nagrajevanja je pomemben za zagotavljanje dobre kakovosti dela zaposlenih. Pomanjkljivosti v sistemu nagrajevanja lahko vodijo v težave, kot so nezadostna motivacija, slaba produktivnost ali visoka stopnja fluktuacije zaposlenih. Izrazita produktivnost, dosežki in zadovoljstvo zaposlenih so prav tako pomembni za doseganje organizacijskih ciljev ter ohranjanje konkurenčnosti na trgu. Zato je pomembno, da organizacije vzpostavijo učinkovit sistem nagrajevanja, ki spodbuja in zagotavlja ustrezne nagrade za dosežke zaposlenih. V magistrski nalogi smo proučili pomen različnih nagrad, ki vplivajo na zadovoljstvo in motivacijo zaposlenih v javnih raziskovalnih zavodih v Sloveniji. Preverili smo, kako finančne nagrade, dodatki in pohvale vplivajo na motivacijo in zadovoljstvo zaposlenih. Z raziskavo na podlagi anketnih vprašalnikov smo ocenili stopnjo zadovoljstva zaposlenih in ugotovili, kateri dejavnik izboljšuje raven zadovoljstva. Na vzorcu 138 zaposlenih v treh raziskovalnih zavodih v Sloveniji smo raziskali, kakšen vpliv imajo dejavniki, kot so starost, stopnja izobrazbe in delovna doba, na zadovoljstvo zaposlenih. Prav tako smo z raziskavo preverili, ali se zadovoljstvo zaposlenih med spoloma razlikuje. Zanimalo nas je tudi, ali so pošteno plačano delo, nagrade in možnost napredovanja dejavniki za zadovoljstvo zaposlenih. Ugotovili smo, da so pošteno plačano delo, nagrade in možnost napredovanja močnejši napovedniki zadovoljstva kot odnosi z nadrejenimi in sodelavci. Rezultati analize so pokazali, da so stopnja izobrazbe, pošteno plačano delo, nagrade in možnost napredovanja dejavniki zadovoljstva zaposlenih. Zadovoljstvo zaposlenih se med spoloma ne razlikuje, starost in delovna doba ravno tako ne igrata nobene vloge, medtem ko stopnja izobrazbe na zadovoljstvo zaposlenih pozitivno vpliva. Z raziskavo v javnih raziskovalnih zavodih smo na tem področju pridobili pomembne informacije, ki so bile prej za te institucije v Sloveniji zelo skope.
Keywords: nagrajevanje, motivacija, zadovoljstvo, napredovanje, nadrejeni, organizacija
Published in ReVIS: 08.06.2024; Views: 214; Downloads: 6
.pdf Full text (1,37 MB)

2.
3.
4.
5.
Motivacija in zadovoljstvo zaposlenih z delom od doma
Anja Peteh, 2023, master's thesis

Abstract: Delo od doma je fleksibilna oblika zaposlovanja. Zaradi epidemije je to delo dobilo popolnoma nov pomen, saj je za nekatere to pomenilo veliko spremembo, tako za delodajalca kot delavca. Skozi magistrsko nalogo smo se osredotočili na vpliv dela od doma ter na motivacijo zaposlenih, ki uporabljajo tak način dela, saj vemo, da je ta zelo pomembna za kakovostno in uspešno opravljanje dela. Pri izvedbi ankete smo pridobili rezultate, iz katerih je razbrati vidno zadovoljstvo z delom od doma, motivacijski dejavniki in nagrajevanje. Poleg osnovnih vprašanj smo se dotaknili tudi vpliva in povezovanja dela od doma s finančnim nagrajevanjem zaposlenih.
Keywords: delo od doma, motivacija, oblike zaposlovanja, zadovoljstvo zaposlenih, nagrajevanje
Published in ReVIS: 29.04.2023; Views: 633; Downloads: 98
.pdf Full text (1,55 MB)

6.
Vloga plače pri motivaciji zaposlenih in pomen variabilnega nagrajevanja v podjetju X
Vita Debelak, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Motivirani zaposleni so ključnega pomena za uspešnost organizacije, saj bodo ti pri svojem delu produktivnejši, ustvarjalnejši in zadovoljnejši. Motivacija v podjetju pripomore tudi k boljšim odnosom, manjšemu koriščenju bolniškega staleža, manjši fluktuaciji in dobremu glasu o podjetju samem. Prav zaradi tega je pomembno poznavanje motivacijskih dejavnikov in njihovega vpliva na zaposlene. V diplomski nalogi je raziskan vpliv plače in variabilnega nagrajevanja na motivacijo zaposlenih v podjetju X. V ta namen so v teoretičnem delu diplomske predstavljene različne teorije motivacije, sistem nagrajevanja, različne oblike nagrajevanja, plačo in njene variabilne dele. V okviru drugega dela, ki je raziskovalne narave, sta bila izvedena anketa ter intervju z zaposlenimi podjetja X. Analiza raziskave je pokazala, da na motivacijo zaposlenih v podjetju X najbolj vplivajo denarne nagrade, vendar pa je na voljo še veliko drugih motivacijskih dejavnikov, ki imajo prav tako močan vpliv. Tako ima organizacija na voljo veliko različnih načinov za motivacijo zaposlenih.
Keywords: motivacijske teorije, motivacija, motivacijski dejavniki, denarno nagrajevanje, sistem nagrajevanja, plače.
Published in ReVIS: 01.10.2022; Views: 779; Downloads: 83
.pdf Full text (2,23 MB)

7.
Vodenje in motivacija v izbranem podjetju : diplomsko delo
Nastja Škoberne, 2022, undergraduate thesis

Keywords: motivacija, motivacijske teorije, vodenje, ravni vodenja, nagrajevanje zaposlenih
Published in ReVIS: 27.09.2022; Views: 596; Downloads: 78
.pdf Full text (1,79 MB)

8.
9.
10.
Vpliv nagrajevanja na motivacijo zaposlenih v podjetju Domel d. o. o. : diplomska naloga
Robert Vojska, 2020, undergraduate thesis

Keywords: motivacija, nagrajevanje, podjetje, Domel, zaposleni
Published in ReVIS: 21.10.2021; Views: 1748; Downloads: 64
.pdf Full text (659,57 KB)

Search done in 0.27 sec.
Back to top