Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Poslovni načrt za rast podjetja Buvart, prodaja tekstilnih izdelkov, Iryna Voitovych s. p.
Vitaliya Bernik, 2017

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo poslovni načrt za rast podjetja Buvart, prodaja tekstilnih izdelkov Iryna Voitovych, s. p. Podjetje deluje na trgu že 6 let. To je trgovina na drobno z oblačili, kjer se prodajajo tekstilni izdelki, kot so nogavice, spodnje perilo, kopalke, najlonske nogavice. Trgovina je v centru mesta Kranja in je usmerjena na kupce iz lokalnega okolja. Trgovina se od konkurence razlikuje po tem, da imajo na voljo veliko različnih izdelkov in da se individualno posvetijo vsakemu kupcu in upoštevajo njegove želje. Garancijo za trajni donos podjetju omogoča ravno pestrost ponudbe, s katero bodo prodajalci svoje stranke prepričali, da se odločijo za nakup. Priložnost podjetja je v tem, da se konkurenca pogosto usmeri samo v eno vrsto dejavnosti, da prodajajo samo eno vrsto izdelka. S poslovnim načrtom za rast podjetja želimo v diplomskem delu prikazati, na kakšen način bi morala podjetnica voditi podjetje v prihodnosti. Poslovni načrt omogoča vpogled, da podjetnik zna razporejati resurse, se osredotočiti na ključne točke poslovanja in da se pravočasno pripravi na morebitne težave in izkoristi priložnosti v poslovanju. Rast je odvisna od podjetnika in njegovega interesa in je v obravnavanem primeru možna samo z diverzifikacijo – uvajanjem novih proizvodov, storitev in tudi z razvojem novih trgov. V podjetju se lahko uporablja kot način motiviranja zaposlenih. Predvidevamo, da bo podjetje v rast investiralo 36.700 EUR. Poslovni prihodki od prodaje bodo povprečno v obdobju od 2018 do 2020 znašali 59.069 EUR. Čisti dobiček bo v letu 2020 znašal 10.869 EUR.
Found in: ključnih besedah
Keywords: poslovni načrt, rast podjetja, diverzifikacija, samostojna podjetnica, finančne projekcije, analiza SWOT
Published: 22.09.2017; Views: 2658; Downloads: 154
.pdf Fulltext (2,48 MB)

2.
Žensko podjetništvo in podpora podjetnicam v Sloveniji
Ivana Vukosavljević, 2017

Abstract: Čeprav število podjetnic tako v svetu kot v Sloveniji iz dneva v dan raste, so ženske na tem področju v primerjavi s podjetniki še vedno v manjšini. Prav tako se podjetnice na poslovni poti srečujejo z bistveno več ovirami in izzivi kot moški. Ravno zato je treba podjetnicam nuditi čim več podpore in ugodne pogoje za poslovanje, saj bi s tem znatno pripomogli k razvoju gospodarstva in zmanjšali stopnjo brezposelnosti. V diplomskem delu so predstavljene značilnosti in lastnosti podjetnic, primerjava med podjetniki in podjetnicami, ovire in izzivi, s katerimi se podjetnice srečujejo, ter podpore, ki so je deležne. S pomočjo raziskave sem analizirala položaj podjetnic v Sloveniji, njihove razloge za vstop v podjetništvo, kateri so največji izzivi ženskega podjetništva in katere oblike podpore so deležne. Na podlagi raziskave sem nato oblikovala predloge za spodbujanje ženskega podjetništva.
Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetništvo, žensko podjetništvo, podjetnica, podpora
Published: 15.02.2018; Views: 2700; Downloads: 221
.pdf Fulltext (1,06 MB)

3.
Vloga žensk v družinskih podjetjih v Sloveniji
Špela Čabrilo, 2012

Found in: ključnih besedah
Keywords: vloga žensk, družinsko podjetje, podjetnica, žensko podjetništvo
Published: 14.06.2018; Views: 1916; Downloads: 121
.pdf Fulltext (583,45 KB)

4.
Motivi, ovire in spodbude ženskega podjetništva v Sloveniji
Natalija Klokočovnik, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetništvo, podjetnica, žensko podjetništvo, položaj podjetnic, podpora
Published: 20.01.2021; Views: 524; Downloads: 36
.pdf Fulltext (860,23 KB)

5.
Ustanovitev podjetja in značilnosti ženskega podjetništva
Nina Mesiček, 2014

Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetje, podjetnik, podjetnica, podjetništvo, žensko podjetništvo
Published: 20.01.2021; Views: 565; Downloads: 28
.pdf Fulltext (921,91 KB)

6.
Žensko podjetništvo v Sloveniji
Nina Bračun, 2013

Found in: ključnih besedah
Keywords: podjetništvo, podjetnica, podjetnik, žensko podjetništvo, podjetje
Published: 20.01.2021; Views: 766; Downloads: 46
.pdf Fulltext (821,49 KB)

7.
Žensko podjetništvo na Goriškem
Irena Polanc, 2015

Abstract: Žensko podjetništvo je v Sloveniji vse bolj prisotno in vsakdanje. Ženske podjetnice srečujemo na vsakem koraku, le redko pa se sprašujemo, kako so podjetnice postale in s čim vse se morajo na svoji podjetniški poti srečevati. Naloga se osredotoča na ženske podjetnice na Goriškem, natančneje na motive, zaradi katerih se odločajo za podjetništvo, in na ovire, s katerimi se na svoji podjetniški poti srečujejo. Obravnavana regija je majhna in o vlogi podjetnic v njej v literaturi ni veliko zapisov. Sedem goriških podjetnic je odgovarjalo na vprašanja, ki so nas pripeljala do končnih ugotovitev. Na podjetniško pot jih večinoma vodi močna želja in tako je vstop v podjetništvo posledica zavestne odločitve. Čeprav podjetnice na samostojno pot včasih vodi tudi nuja zaradi brezposelnosti ali težav z zaposlitvijo, pa večina dobro ve, kaj si želi in se temu tudi popolnoma preda. Pri tem vztrajno premagujejo ovire, ki se vedno pojavljajo. Tako morajo uspešno usklajevati družinsko in podjetniško sfero, saj ženski delež v družinskem življenju še vedno ni enak moškemu. Družina je lahko včasih precej ovirajoč faktor, zaradi katerega ženski podjetnici zmanjka energije za podjetništvo, kar ima lahko negativne posledice. Pomembno je, da jo družina razume in podpira ter ji tudi pomaga, predvsem je tu pomembna partnerjeva vloga. Ženske podjetnice pogrešajo tudi večjo spodbudo države in okolja, v katerem živijo, ter možnost organiziranega povezovanja. Prav to pomanjkanje spodbude in podpore je ena izmed ovir, saj morajo tako same iskati rešitve in priložnosti, ki jih s skupno organizacijo mogoče ne bi bilo treba, vedno znova pa se spopadajo tudi s finančnimi težavami. Kljub vsemu pa so ženske podjetnice s svojo odločitvijo zelo zadovoljne in svoje odločitve ne obžalujejo.
Found in: ključnih besedah
Keywords: žensko podjetništvo, Goriška, motivi za podjetništvo, ovire v podjetništvu, ženska podjetnica
Published: 26.07.2021; Views: 359; Downloads: 21
.pdf Fulltext (404,94 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top