Repository of colleges and higher education institutions

Search the repository
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Query: search in
search in
search in
search in

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Problematika odpadne hrane na primeru kruha v Pomurju
Ana Marija Žnidarič, 2017

Found in: ključnih besedah
Keywords: odpadna hrana, izgube hrane, zavržena hrana, vplivi na okolje, lakota, kruh
Published: 09.04.2020; Views: 2245; Downloads: 109
.pdf Fulltext (2,86 MB)

2.
Projekt dobrodelna kuhinja
Mitja Šutar, 2020

Abstract: Diplomska naloga obravnava dva aktualna socialna problema v slovenski družbi. Prvi problem je velika količina zavržene hrane, drugi pa revščina. Cilj diplomske naloge je bil zasnovati projekt »Dobrodelna kuhinja« in z njim omogočiti pripravo hrane za obubožane posameznike v Sloveniji iz zavrženih, a še uporabnih živil. Ob pripravi projekta smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij, tudi hipoteze smo lahko potrdili: zgled nemške restavracije, ki pripravlja obroke iz zavrženih živil, bi lahko implementirali v dobrodelno kuhinjo v Sloveniji, dobrodelne organizacije bi bile pripravljene voditi projekt dobrodelne kuhinje, skladno s pripravljenim elaboratom, in trgovine bi bile pripravljene oddajati zaloge hrane s pretečenim rokom uporabe dobrodelni kuhinji. Vendar se v Novem mestu že izvaja podoben projekt, zato bi bilo smiselno izpeljati naš projekt le kot nadgradnjo obstoječega.
Found in: ključnih besedah
Keywords: projektni menedžment, zavržena hrana, dobrodelna kuhinja, dobrodelne organizacije, trgovske verige
Published: 31.05.2020; Views: 2177; Downloads: 155
.pdf Fulltext (1,22 MB)

3.
4.
Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja
Maja Rot, 2023

Abstract: Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane. Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane.
Found in: ključnih besedah
Keywords: Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj.
Published: 08.07.2023; Views: 342; Downloads: 33
.pdf Fulltext (724,75 KB)

Search done in 0 sec.
Back to top