Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Strateška analiza poslovanja podjetja Stigma - cevni sistemi d. o. o.
Katja Gorenc, 2017

Opis: Poslovanje podjetja je v današnjih časih veliko kompleksnejše in na splošno težje kot pred desetletjem. Gospodarska kriza traja že vse od leta 2008, kar se odraža predvsem v velikem številu stečajev in prisilnih poravnav slovenskih podjetij. Da bi se izognili takšnim dogodkom, sta zelo pomembna načrtovanje poslovanja podjetja in analiziranje tako preteklega kot tudi prihodnjega poslovanja. Čeprav veliko podjetnikov orodja za odkrivanje nevarnosti, ki pretijo podjetjem, povsem zanemarja, nam, če se jih pravilno lotimo, lahko zelo pomagajo. Vsako podjetje je odvisno od vodstva in njegovih sposobnosti strateškega načrtovanja in analiziranja poslovanja. Nekateri so v tem bolj, spet drugi manj uspešni. A to je zagotovo bistven del uspešnega poslovanja vsakega podjetja. Z načrtovanjem lahko predvidimo vse nevarnosti, ki pretijo podjetju, in priložnosti, ki jih lahko izkoristimo za izboljšanje poslovanja.V svojem diplomskem delu sem uporabila nekaj ključnih tehnik za analiziranje obstoječega poslovanja in načrtovanja poslovne strategije za prihodnost. Te tehnike so najpogosteje uporabljena orodja, s katerimi si pomagamo pri analiziranju preteklega, trenutnega in prihodnjega poslovanja. Naslov "Strateška analiza poslovanja podjetja Stigma - cevni sistemi d. o. o." sem si izbrala predvsem z namenom, da bi pomagala podjetju pri načrtovanju poslovanja v prihodnjih letih in tudi z namenom vključitve svojega poklica v zadnji korak na poti do zaključitve dodiplomskega študija.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 13.07.2018; Ogledov: 1735; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (1020,98 KB)

2.
Socialna infrastruktura v oskrbovalnih sistemih starostnikov osrednjeslovenske statistične regije
Katja Gorenc, 2020

Opis: Dolgotrajna oskrba je aktualna problematika v Evropi in v Sloveniji. Glede na vse večji izziv staranja prebivalstva bodo morale občine v prihodnosti povečati izdatke, namenjene dolgotrajni oskrbi, zgolj za ohranitev trenutnega stanja. Izboljšanje se vsakoletno oddaljuje, saj stroka ne najde uspešnih rešitev. Magistrsko delo proučuje razvitost dolgotrajne oskrbe v Sloveniji in razpoložljivost različnih oblik oskrbe starostnikov. Poleg predstavitve najpogostejših oblik socialne infrastrukture za oskrbo starostnikov so predstavljene tudi kapacitete in povpraševanje. Teoretični del magistrskega dela tvorijo analize in povzetki obstoječih raziskav ter literature in interpretacija javno dostopnih statističnih podatkov. Praktični del je izsledek odgovorov na vprašalnik, ki bo posredovan vsem občinam osrednjeslovenske statistične regije. Poleg analize odgovorov na vprašalnik bodo temelj za potrditev hipoteze tudi javno dostopni statistični podatki. Namen magistrskega dela je predstaviti aktualno problematiko staranja prebivalstva, ki vpliva na vse večje potrebe po vzpostavitvi delujočega sistema, ki bo sistematično urejal področje dolgotrajne oskrbe. Namen je tudi opozoriti na različne stopnje dostopnosti oskrbe med statističnimi regijami Slovenije. Cilj magistrskega dela je ugotoviti, ali obstajajo razlike med ponudbo in povpraševanjem socialne infrastrukture v oskrbovalnih sistemih starostnikov med osrednjeslovensko in drugimi statističnimi regijami ter na podlagi ugotovitev potrditi zastavljeni hipotezi. V nalogi smo ugotovili, da obstajajo razlike med ponudbo in povpraševanjem med osrednjeslovensko in drugimi statističnimi regijami, poleg tega pa tudi, da povpraševanje znatno presega ponudbo. Ugotovitve magistrskega dela bi lahko stroka uporabila za smernice do ustreznih rešitev, ki bi ublažile negativne posledice staranja prebivalstva in na podlagi izsledkov pristopila k iskanju rešitev, katerih pozitivne učinke bi sčasoma občutili prav vsi.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: socialna infrastruktura, dolgotrajna oskrba, institucionalna oskrba, starostniki, staranje prebivalstva, statistika
Objavljeno: 18.02.2021; Ogledov: 787; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (2,30 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh