Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Modeliranje procesov obravnave migrantov v Sloveniji
Urška Dolenc, 2017

Opis: Živimo v svetu, v katerem nam procesi, postopki in rutine vsakdanjega vedenja predstavljajo neko nujo oziroma način življenja. Ali se za njih odločimo prostovoljno in jih vključimo v izvajanje vsakodnevnih opravil ali pa so to uradna pravila, ki se morajo izvajati v nekem zaporedju in določajo način opravljanja nekega procesa, pa je velika razlika. Eno nam omogoča osebni razvoj in lažje doseganje osebnih ciljev, drugo pa omogoča mirno in urejeno vodenje države in s tem varen vsakdanjik njenih državljanov. Pričujoča diplomska naloga opisuje tematiko migracij in begunskih tokov v obdobju tako imenovanega pojava »arabske pomladi«, ki je posameznike v iskanju varnosti peljala po številnih nevarnih poteh do Evrope, ki je obljubljala boljše pogoje za življenje. Med svojim potovanjem so le-ti prečkali tudi Slovenijo. Naloga se osredotoča na procese obravnave migrantov v Sloveniji v obdobju od septembra 2015 do marca 2016 in njihovo modeliranje s pomočjo TAD-metodologije.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: migranti, begunci, pot v Evropo, proces obravnave, modeliranje, TAD
Objavljeno: 24.08.2018; Ogledov: 2966; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

2.
Ukrepi Evropske unije za zmanjšanje kibernetskih groženj: poznavanje zakonodaje o kibernetski varnosti s strani posameznikov
Urška Dolenc, 2020

Opis: Magistrska naloga, ki je pred vami, združuje informacije o vrstah najpogostejših kibernetskih groženj ter povzetke zakonov, ki na tak ali drugačen način zajemajo področje zagotavljanja kibernetske varnosti in so uveljavljeni tako na ravni Republike Slovenije kot na ravni Evropske unije. Med drugim prikazuje tudi pregled stanja kibernetskih groženj in njihovih pojavov v zadnjih petih letih. Empirični del naloge prikazuje rezultate izvedene ankete s področja poznavanja zakonodaje o kibernetski varnosti s strani posameznikov. Nalogo zaključijo primerjava rezultatov, zaključni sklep glede zadanih hipotez in raziskovalnih vprašanj ter ideje za potencialne nadaljnje raziskave.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: kibernetika, kibernetska varnost, zakonodaja, zavedanje posameznikov, Evropska unija
Objavljeno: 11.12.2020; Ogledov: 1286; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh