Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Informatizacija poslovnih procesov v podjetju X
Jožica Glavan, 2009

Opis: Avtor ne dovoljuje objave na spletni strani oz. v elektronski knjižnici FIŠ zaradi prepovedi organizacije, v sklopu katere je bil pripravljen empirični del naloge.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: informatizacija, poslovni procesi, informacijsko komunikacijska tehnologija, sistem ERP
Objavljeno: 08.08.2018; Ogledov: 3665; Prenosov: 0

2.
3.
Implementacija ERP Pantheon v podjetje NOLD uvoz-izvoz, trgovina Dobova d.o.o.
Sebastjan Drolc, 2012

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: ERP rešitve, Pantheon, implementacija, načrtovanje virov podjetja
Objavljeno: 14.06.2018; Ogledov: 2719; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (671,18 KB)

4.
Večkriterijski model za izbiro ERP sistema v podjetju Leso-pis Martin Žura s.p.
Damjan Bratkovič, 2013

Opis: Številne organizacije vpeljejo nove informacijske sisteme temelječe na informacijsko komunikacijski tehnologiji (IKT) kot del večje organizacijske spremembe v podjetju. Dolga leta so te sisteme razvijali za vsako podjetje posebej, zaradi specifičnosti in želj. Razvoj je bil bodisi domač bodisi je bil v domeni specializiranih podjetij za razvoj sistemskih aplikacij. Temeljil je na metodah programskega razvoja »razvoj od začetka« (angl.:greenfield) v posebnih primerih, ki jih narekuje narava že obstoječih programskih rešitev, pa po metodi »upoštevanja obstoječe rešitve in implementacije le te v novonastali sistem« (angl.:brownfield). Prenova informacijskega sistema torej temelji na osnovni želji, da podjetje postane uspešno in konkurenčno na področju svojega delovanja. Številne raziskave so pokazale, da na uspešno uvajanje sistemskih rešitev poslovnih informacijskih sistemov (ERP) vplivajo kritični dejavniki uspeha (KDU), predvsem s preseganjem finančnih in časovnih okvirjev. Pod drobnogled smo vzeli manjše (za slovenske razmere, bi lahko celo dejali, da je podjetje mikro velikosti) družinsko podjetje in njihovo zamenjavo poslovnega informacijskega sistema (ERP).
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: sistemi za podporo odločanja, prenova poslovnih procesov, celovite programske rešitve, uvajanje rešitev ERP, kritični dejavniki uspeha
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 3428; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

5.
Razširjenost poslovno-informacijskih rešitev in potrebe po povezovanju z dokumentacijskimi sistemi
Robert Pezdirc, 2014

Opis: Poslovno-informacijske rešitve so v današnjem času pomemben in nujno potreben del v poslovanju in delovanju podjetij. V današnjem času je na trgu ogromno konkurence in s pravilno uvedbo poslovno-informacijskih rešitev si olajšamo delo v samem podjetju in pridobimo tisto nujno potrebno prednost pred konkurenco za uspeh. Zato smo v diplomski nalogi predstavili poslovno-informacijske rešitve, ki so že bolj kot ne uveljavljene v podjetjih in brez katerih si podjetja ne predstavljajo vsakodnevnega dela. V prvem delu naloge smo preverili, kakšno je današnje stanje na tem področju. Predvsem nas je zanimalo, katere tipe rešitev najpogosteje srečamo v podjetjih. V drugem delu diplomske naloge smo izvedli analizo anketnega vprašalnika, ki je bil poslan majhnim in srednje velikim slovenskim podjetjem. Ta so odgovarjala na vprašanja, katere poslovno-informacijske rešitve uporabljajo, s katero vrsto dokumentov imajo največ opravka, kako so zadovoljni s trenutnim stanjem v njihovem podjetju glede povezljivosti poslovno-informacijskih rešitev ter ali vidijo na svojem primeru možnost določenih izboljšav. Nazadnje smo naredili zaključke, do katerih smo prišli na podlagi analiziranih odgovorov.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: poslovno-informacijske rešitve, programske rešitve, ERP, CRM, BPM, BI, EDMS, razširjenost, podjetja, poslovni procesi, dokumentacijski sistemi
Objavljeno: 20.08.2018; Ogledov: 3226; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

6.
Potrebe in pričakovanja manjših in srednje velikih podjetji pri zajemu vsebin
Helena Novosel, 2014

Opis: V diplomski nalogi smo opisali poslovno-informacijske rešitve, ki jih danes uporabljajo podjetja. Poudarek je na informacijskih sistemih (IS), ki jih uporabljajo manjša in srednje velika podjetja. Slovenska podjetja, tako kot tudi tuja, z njihovo uporabo zmanjšujejo stroške, izboljšujejo poslovne procese, krajšajo odzivnost in čas obdelave podatkov. Vse to jim omogočajo različni ponudniki storitev, ki pa le-te ponujajo tudi kot storitve v oblaku. Vsa podjetja pa seveda poslujejo z dokumentacijo, ki pa je lahko elektronska, lahko papirnata. Lažje poslovanje pa je, kadar so podatki v elektronski obliki. Tukaj jim v pomoč pridejo programske rešitve, kot je OCR (optična prepoznava znakov), ki omogoča branje podatkov s skeniranih dokumentov oziroma slik. Analiza stanja v slovenskih podjetij nam je pokazala, katera dokumentacija jim povzroča največ dela in kateri dajejo prednost. Prav tako smo izvedeli, kateri metapodatki so pomembni za nadaljnje poslovanje podjetij in na kakšne načine jih shranjujejo. Ker je vse več poslovno-informacijskih rešitev dostopnih tudi kot rešitev v oblaku, nas je zanimalo, kakšno je stanje zaupanja v poslovanje v oblaku pri slovenskih podjetjih. Seveda je pomembna tudi varnost in dostop do podatkov.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: metapodatki, OCR, optična prepoznava znakov, ERP, CRM, informacijski sistemi, računalništvo v oblaku
Objavljeno: 20.08.2018; Ogledov: 3157; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

7.
Vpeljava in primerjava artikla v informacijska sistema Baan IV in Navision v procesu proizvodnje
Franci Popit, 2014

Opis: V magistrski nalogi bom najprej uvodoma predstavil informacijska sistema Baan IV in Navision ter sisteme za upravljanje. V informacijska sistema bom vpeljal artikel »kondenzator« in mu sledil v procesu proizvodnje po vseh šifrah signala. V tretjem poglavju bom predstavil razvoj informacijskega sistema in opisal sisteme ERP. Predstavil in opredelil bom tudi poslovni sistem in poslovni proces. V istem poglavju bom opisal tudi informacijska sistema Baan in Navision. V nadaljevanju bom predstavil proces planiranja razvojno raziskovalnih nalog od vhodnih podatkov preko planiranja in naročil do končne odpreme izdelkov kupcu. V petem, empiričnem delu bom predstavil podjetje, v katerem delam, predstavil proizvodne procese in postopke izdelave kondenzatorjev. Nato bom opisal artikel v obeh informacijskih sistemih, ju primerjal in analiziral. Na koncu magistrske naloge bom predstavil rezultate in podal zaključek.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: artikel, informacijski sistem, kondenzator, proces, proizvodnja, ERP sistemi
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2517; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (2,73 MB)

8.
Analiza poslovnih procesov in zamenjava ERP sistema v podjetju Alumit
Miha Pahor, 2020

Opis: V diplomskem delu bomo najprej teoretično opredelili področje elektronskega poslovanja, natančneje področje ERP-sistemov. Skušali bomo celovito orisati, kako se ERP-sistemi uvrščajo v okvir elektronskega poslovanja, kako v teoriji poteka izbira ERP-sistema, kako je treba pristopiti k obravnavi poslovnih procesov in kako naj bi potekala implementacija. Teoretično podlago naštetih vidikov ERP-sistema bomo praktično preverili na primeru podjetja Alumit, d. o. o, ki je v času pisanja tega diplomskega dela v procesu izbiranja in implementacije novega ERP-sistema. Namen tega dela je bolje spoznati vse vidike tako zapletenega procesa, kot so menjava, implementacija in uporaba ERP-sistema, ter utemeljiti prednosti uporabe ERP-sistema v današnjem času. To lahko pomaga tako dotičnemu podjetju kot drugim podjetjem, ki se odločajo za uporabo ERP-sistema.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: ERP-sistem, poslovni procesi, procesne izboljšave, elektronsko poslovanje, implementacija ERP-sistemaa
Objavljeno: 06.11.2020; Ogledov: 1622; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (4,55 MB)

9.
Poslovni načrt podjetja Onselect
Luka Okorn, 2022

Opis: V diplomskem delu smo raziskali okno priložnosti, ki je prodaja storitev vpeljave in razvoja digitalnih orodij v slovenska podjetja. Podjetje Onselect, d. o. o., se bo primarno ukvarjalo z implementacijo rešitev Zoho: CRM, Projects, Campaigns, Invetory, Books, People in Creator. Potrdili smo hipotezo, da večina slovenskih podjetij za implementacijo IT-rešitev sodeluje z domačimi ponudniki, ki implementirajo svoje ali tuje rešitve. Drugo hipotezo smo ovrgli, saj je večina slovenskih podjetij odgovorila, da so zadovoljni s svojimi digitalnimi rešitvami. Glede na raziskano bo podjetje Onselect uspešno poslovalo na slovenskem trgu in ne bo imelo težav z likvidnostjo ali solventnostjo.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Zoho, CRM, ERP, implementacija, programiranje, trening, IT-rešitve
Objavljeno: 13.09.2022; Ogledov: 567; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

10.
Razvoj centralnega aplikacijskega portala s prenovo modula Naročilnice
Jure Možina, 2023

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: ERP, uporabniška imena, centralizacija, podatkovne baze, magistrsko delo
Objavljeno: 11.07.2023; Ogledov: 484; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh