Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Odločitveni model za izbiro ustrezne tehnologije diskovnega podsistema
Matej Moškon, 2017

Opis: Poslovanje mnogih podjetij je resno ogroženo v primeru izgube podatkov. Pravočasen dostop do informacij podjetju dviguje konkurenčnost na trgu. Z razvojem različnih tehnologij računalniških diskov se uporabniku zastavlja vprašanje glede izbire primerne tehnologije diskov. Iskanje kompromisa med ceno, zmogljivostjo, kapaciteto in varnostjo lahko uporabnika zapelje v napačno odločitev. V magistrski nalogi sem izvedel raziskavo v kateri sem preveril zmogljivosti posameznih tehnologij računalniških diskov. Zbrane rezultate sem uporabil za izdelavo modela s podporo za več parametrsko odločanje, ki uporabniku glede na izbiro posameznih atributov skozi zalogo vrednosti poda oceno primernosti uporabe določene tehnologije. Analiziral sem neposredne in posredne stroške, ki vplivajo na izbiro tehnologije. V analizo sem vključil tudi lastnosti sodobnih diskovnih sistemov, ki omogočajo večje izkoristke uporabnih kapacitet.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalniški diski, deduplikacija, kompresija, SSD diskovni pogoni, zakasnitev, IO - operacije, magistrske naloge
Objavljeno: 25.04.2017; Ogledov: 4072; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

2.
Prispevek policijske misije Evropske unije na palestinskih ozemljih pri zagotavljanju varnosti zahodnega brega
Gregor Hodnik, 2016

Opis: V magistrski nalogi sem predstavil delovanje policijske misije Evropske unije na palestinskih ozemljih (EUPOL COPPS) in opisal njen vpliv na varnost v tej regiji ter obenem ocenil pomen sodelovanja slovenske policije v tej policijski misiji za Republiko Slovenijo in slovensko policijo. Kot slovenski policist sem 18 mesecev opravljal naloge svetovalca palestinski policiji v policijski misiji Evropske unije EUPOL COPPS (angl. Coordinating Office for Palestinian Police Support) na Zahodnem bregu. Policijska misija EUPOL COPPS je del skupne varnostne in obrambne politike EU, njen cilj pa je prispevati k stabilnosti v tej regiji. Ta policijska misija spada med misije za izgradnjo institucij in zmogljivosti ter kot taka spada med najbolj zahtevne in kompleksne. Magistrska naloga podaja odgovore na postavljene hipoteze in tako seznanja ožjo in širšo javnost o delu policijske misije EUPOL COPPS, o njenem pomenu za regijo, v kateri se nahaja, in o pomenu sodelovanja za RS in njeno policijo.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: policija, mednarodne operacije, mednarodne misije, varnostna politika, obrambna politika, palestinska civilna policija, Evropska unija, magistrske naloge
Objavljeno: 22.08.2017; Ogledov: 3671; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Izvedba agrarnih operacij na komasacijskem območju Drnovo
Ana Šimenc, 2021

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: agrarne operacije, komasacija, komasacijski udeleženci, zakonodaja, program razvoja podeželja
Objavljeno: 21.10.2021; Ogledov: 817; Prenosov: 70
URL Celotno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

10.
Prispevek Republike Slovenije v mednarodnih civilnih misijah – ocena vloge slovenske policije
Allen Lorbek, 2022

Opis: Z namenom nadzora premirja med Izraelom in sosednjimi državami je Organizacija Združenih narodov leta 1948 vzpostavila prvo mirovno operacijo, imenovano UNTSO. Od takrat dalje se mednarodna skupnost trudi pomagati razreševati konflikte oz. vzpostavljati pogoje za vzpostavitev in ohranjanje miru, vladavine prava ter izgradnjo države. Napotitve v mednarodne mirovne misije in operacije so od nekdaj predstavljale svojevrsten izziv, saj vsaka organizacija in tako tudi policija, upravlja s svojimi lastnimi viri glede na cilje, ki so značilni zanjo, in si prizadeva le-tem slediti. Tako lahko med značilne organizacijske vire štejemo splošne vire, ki vključujejo tudi cilje kadrovanja in financ, kakor tudi fizične (zmožnost opravljanja takšnega dela) ter naravne vire (na primer obveznosti do družine). Zunanje okolje organizacije je pomembno samo zato, ker določa cilje organizacije. Države so tiste, ki na podlagi nacionalne zakonodaje, prioritet, proračuna, strateških interesov in razpoložljivosti kadrov sekundirajo svoje strokovnjake v posamezne misije. Največkrat pa se zatakne ravno pri kadrih: manko kariernega razvoja, pomanjkanje spodbud pristojnih ministrstev za napotitev njihovih ekspertov, pomanjkanje usklajenega kurikuluma usposabljanj in izmenjave dobrih praks, prenizka solidarnost med državami članicami itd. Vse to pa tudi vpliva na uspešnost posamezne misije oziroma njen zagon. Kot ugotavlja DCAF, bi morale vlade razviti jasno politiko do sodelovanja v mednarodnih misijah. Za uspešno delovanje je kadrovski menedžment strateškega pomena vsake sodobne organizacije, tako tudi za slovensko policijo.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mirovne operacije, napotitve, zakonodaja, kadri, policija
Objavljeno: 28.06.2022; Ogledov: 652; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (2,71 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh