Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Trženje večjih poslovno trgovskih objektov
Štefan Štefe, 2011

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nepremičnina, trg, priložnost, investicija, konkurenca, tveganje, lokacija, najemnik, najemnina
Objavljeno: 02.08.2018; Ogledov: 1940; Prenosov: 140
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

2.
Analiza pričakovanj potencialnih kupcev stanovanjskih nepremičnin v času upočasnjene gospodarske rasti
Martina Aleksić, 2014

Opis: Nakup nepremičnine predstavlja vsakomur eno izmed najpomembnejših investicij v življenju in odločitev, pred katero je potrebno skrbno premisliti. Poleg tega pa je tudi velika finančna obremenitev, za katero se marsikdo zadolži tudi za nekaj desetletij. Po nastopu finančne krize so se njene posledice začele kazati tudi na nepremičninskem področju. Banke so zaostrile pogoje za dajanje posojil, zato si veliko posameznikov ni moglo več privoščiti nepremičnine, ki so jo želeli. V magistrski nalogi smo predstavili dogajanje, ki je pripeljalo do nastanka finančne krize. Opisali smo stanje na nepremičninskem trgu po nastopu krize, in sicer stanje ponudbe in povpraševanja v posameznih letih ter evidentirane transakcije v prometu z nepremičninami. Raziskali smo tudi, kako so se spremenile želje in pričakovanja potencialnih kupcev nepremičnin po nastopu krize. Visoka prodajna cena nepremičnin pa ni vedno razlog, da se stanovanja ne prodajajo. V času nepremičninskega razcveta so namreč gradbinci želeli čim prej dokončati številne projekte, velikokrat tudi na račun kakovosti gradnje in s čim nižjimi stroški. Taka stanovanja se niso prodala, nekatera še danes ne, saj so zajeta v stečajnih masah propadlih podjetij.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nepremičnine, nepremičninski trg, finančna kriza, gospodarska kriza, lokacija, cene nepremičnin
Objavljeno: 14.01.2020; Ogledov: 1799; Prenosov: 86
URL Celotno besedilo (0,00 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
4.
Poslovni načrt Kodila Gourmet d. o. o.
Tadej Janžič, 2021

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili poslovni načrt ustanovitve dodatne enote podjetja Kodila, imenovane Kodila Gourmet, ki bo v primerjavi s sedanjo na tem območju potrošnikom bolj dostopna. S pomočjo finančnih projekcij in analiz bomo ugotovili, ali je zamisel dobra in ali ima vse možnosti za nadaljnji razvoj, rast in uspeh na novi lokaciji. Nova enota bo: delikatesa, trgovina, restavracija in prevzemna točka. Ugotovili bomo, kakšni so finančni izidi, morebitna tveganja in prednosti zastavljenih ciljev ter preučili trg in konkurenco. V primeru, da bodo ekonomski kazalci dobri in bo ekonomski vidik dobičkonosen, se bo direktor g. Kodila odločil za potrditev projekta.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Poslovni načrt, širitev, rast podjetja, analiza, nova lokacija, nova enota.
Objavljeno: 16.07.2021; Ogledov: 847; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (772,05 KB)

5.
Razvoj mobilne aplikacije za preverjanje znanja učencev osnovnih šol
Janez Bučar, 2023

Opis: V diplomski nalogi predstavljam rešitev za skupinsko ocenjevanje na terenu ter spodbujanje učencev, da bi reševali matematične ali druge naloge. Učitelji lahko uporabijo postaje na zanimivih lokacijah s poljubno tematiko, skupaj z nalogami za to postajo. Naloge so tematsko povezane z lokacijo in otroci lahko do njih dostopajo preko mobilne aplikacije na svojih pametnih telefonih. Naloge bodo imele tri težavnostne stopnje in bodo odklenjene le, ko otroci dosežejo določeno razdaljo od postaje. Rešitve bodo shranjene v lokalno podatkovno bazo na napravi, rezultati pa bodo vidni na posebnem zaslonu s pregledom vseh rezultatov, kar bo omogočilo učiteljem hiter in preprost pregled rezultatov na koncu ekskurzije. Aplikacija bo izdelana v programskem okolju Android Studio z uporabo MVVM modela in ROOM knjižnice za ORM.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: zabavno učenje, Android studio, Java, Lokacija, REST
Objavljeno: 17.07.2023; Ogledov: 247; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (2,82 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh