Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Prikaz razvoja mobilne aplikacije za spremljanje fitnes aktivnosti : magistrska naloga
Simon Vovko, 2024, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obravnava razvoj mobilne fitnes aplikacije za platformo Android. Aplikacija omogoča uporabnikom izdelavo lastnih treningov, spremljanje napredka ter virtualno treniranje s prijatelji. V nalogi preučujemo razvoj mobilnih aplikacij, primerjamo različne arhitekturne vzorce, kot so MVC, MVP in MVVM, ter se osredotočamo na uporabo oblačnih storitev za varno prijavo uporabnikov. Razvijemo tudi lastne REST API-je z uporabo PHP-ja in MySQL podatkovne baze ter raziskujemo možnosti za shranjevanje podatkov. V analizi zahtev in funkcionalnosti aplikacije uporabimo povratne informacije iz intervjujev, ki smo jih izvedli med potencialnimi uporabniki. Na koncu se osredotočimo na možnosti distribucije aplikacije in primerjamo prednosti ter slabosti objave v Google Play trgovini ter preko fitnes centrov.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Android, fitnes, retrofit, PHP Web API, Firebase, varnost podatkov
Objavljeno v ReVIS: 08.03.2024; Ogledov: 381; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (4,09 MB)

2.
Razvoj NSP rezervacijske platforme za restavracije : diplomska naloga
Gregor Janez Grajzar, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavimo širši proces izdelave mobilne aplikacije skozi oči nepretrganega razvojnega cikla. Naloga se dotakne sodobnih raziskovalnih korakov na začetku procesa, kot so odkrivanje prilike in vrzeli v potrebah potencialnih uporabnikov, načrtovanje NSP (najosnovnejšega sprejemljivega produkta oz. angl. MVP) in prototipiranja ter se nadaljuje v tehničnem delu s tehničnimi premisleki, izgradnjo podatkovnega modela ter izdelavo strežniške in mobilne aplikacije. Končna rešitev obsega strežniško aplikacijo z uporabo načrtovalskih vzorcev v objektno orientiranem okolju PHP, na katero se povezuje React Native mobilna aplikacija. V procesu sodeluje zunanja storitev za overjanje uporabnikov Firebase auth. Predstavimo sodoben način razvoja strežniških aplikacij z MVC modelom in usmerjanjem zahtevkov.
Ključne besede: nepretrgan razvojni cikel, mobilna aplikacija, React Native, PHP, načrtovalski vzorci, Firebase auth, MVC
Objavljeno v ReVIS: 06.12.2023; Ogledov: 422; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (4,71 MB)

3.
Razvoj spletne aplikacije za beleženje in upravljanje delovnega časa, dežurstev in dopustov : diplomska naloga
Aleksander Podržaj, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo teoretično podlago in sam razvoj dveh aplikacij, ki pomagata podjetju elektronsko beležiti delovni čas. Hkrati pa bo omogočen tudi vnos dežurstev in dopustov. V teoretičnem delu raziščemo podobne rešitve in jih primerjamo med sabo. Nato sledi pregled spletnih tehnologij, za katere smo se odločili. Opišemo njihove prednosti, ki so hkrati tudi razlogi, da smo si jih izbrali. Predstavimo še način, na katerega smo zagotovili varnost uporabnikov, enostavno in hkrati učinkovito uporabniško izkušnjo. V empiričnem delu opišemo strukturo podatkovne baze, nato pa sledimo razvoju in opisujemo delovanje uporabniške in administratorske aplikacije. Predstavimo glavne strani in njihove funkcionalnosti. Pokažemo tudi delce kode, ki omogočajo delovanje posameznih komponent. S pomočjo slik pa pokažemo izgled uporabniškega vmesnika in prilagojeno postavitev elementov glede na velikost zaslona.
Ključne besede: delovni čas, spletna aplikacija, React, PHP, uporabniška izkušnja, varnost
Objavljeno v ReVIS: 25.10.2022; Ogledov: 797; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (3,46 MB)

4.
Razvoj spletnih rešitev za manjše podjetje : diplomska naloga
Žan Pirman, 2021, diplomsko delo

Opis: Za reševanje raznih problemov pri poslovanju se v modernem svetu podjetja ozaveščajo in poskušajo prodreti na spletni trg. V tej diplomski nalogi predstavimo problem mladih podjetnikov, katerih konkurenčna podjetja so že prisotna na spletu. Sledimo odkrivanju in razvoju rešitev za premagovanje konkurenc na tem trgu. Skozi nalogo predstavimo razvoj aplikacije, njen življenjski cikel od začetnih faz, vse uporabljene tehnologije vse do zmogljivega končnega izdelka. Ob tem obravnavamo tudi razvijalca aplikacije in njegov napredek pri osvajanju novih znanj in pridobivanju izkušenj.
Ključne besede: spletna mesta, uporabniška programska oprema, aplikacije, JavaScript (programski jezik), PHP (programski jezik)
Objavljeno v ReVIS: 03.12.2021; Ogledov: 1693; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

5.
Izdelava aplikacije za ocenjevanje vrednosti rabljenih vozil : diplomska naloga
Matic Lukas, 2019, diplomsko delo

Opis: Nakup ali prodaja rabljenega vozila lahko predstavlja za osebo brez tovrstnega znanja veliko težavo in dolgotrajen proces. Na slovenskih spletnih oglasnikih je veliko različnih oglasov, iz katerih je težko razbrati objektivne vrednosti vozil. Iz tega razloga smo izdelali aplikacijo, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno ocenjevanje različnih vozil na slovenskem trgu. Nekaj tovrstnih aplikacij za slovenski trg sicer že obstaja, so pa večinoma plačljive ali nezanesljive. V diplomski nalogi so predstavljene tehnologije za izdelavo aplikacije: PHP, Javascript in Bootstrap, metode pridobivanja ocenitev s pomočjo strojnega učenja ter razvojno okolje XAMPP. Natančno je opisan postopek razvoja aplikacije, njene zahteve in funkcionalnosti.
Ključne besede: PHP, Javascript, PHPML, spletna aplikacija, strojno učenje, predvidevanje vrednosti
Objavljeno v ReVIS: 25.11.2019; Ogledov: 3214; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

6.
Razvoj spletne aplikacije za nadzor sistemov knjiženja terjatev : diplomska naloga
Matej Makovec, 2019, diplomsko delo

Opis: V vsakodnevnem poslovanju podjetij ali institucij, ki imajo opravka s kompleksnejšim informacijskimi sistemi, sta čas in napor, porabljena za nadzor ter vzdrževanje teh raznovrstnih, a ponavadi soodvisnih sistemov in obdelavo podatkov, bistvenega pomena. Zaradi tega sem v podjetju, kjer sem zaposlen, razvil spletno rešitev, ki omogoča nadzorovanje takšnih kompleksnih informacijskih sistemov. Ta večslojna rešitev je tudi predmet diplomske naloge, v kateri bomo poskušali predstaviti njeno strukturo in razvoj ter odgovori na zastavljena ključna raziskovalna vprašanja, ki bodo predstavljena v nadaljevanju naloge.
Ključne besede: informacijski sistem, nadzor informacijskega sistema, razvoj spletne aplikacije, spletni strežnik, WAMP, MySQL, PHP, C, PowerShell
Objavljeno v ReVIS: 14.08.2019; Ogledov: 3482; Prenosov: 193
.pdf Celotno besedilo (3,46 MB)

7.
Predstavitev razvoja spletne aplikacije za upravljanje spletnih skupin : diplomska naloga
Izidor Žvar, 2019, diplomsko delo

Opis: Avtor ne dovoljuje objave na spletni strani oz. v elektronski knjižnici FIŠ zaradi prepovedi organizacije, v sklopu katere je bil pripravljen empirični del naloge.
Ključne besede: spletna skupina, družbena omrežje, PHP - ogrodje, varnost spletnih aplikacij, grafična podoba spletnih aplikacij
Objavljeno v ReVIS: 12.04.2019; Ogledov: 3588; Prenosov: 0

8.
Aplikacija za sledljivost v obratu Ca-Fosfati : diplomska naloga
Matjaž Kovač, 2018, diplomsko delo

Opis: Avtor ne dovoljuje objave na spletni strani oz. v elektronski knjižnici FIŠ zaradi prepovedi organizacije, v sklopu katere je bil pripravljen empirični del naloge.
Ključne besede: sledljivost, spletna aplikacija, HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL
Objavljeno v ReVIS: 15.01.2019; Ogledov: 3023; Prenosov: 0

9.
Razvoj splošno namenskega CMS sistema na osnovi odprtokodnega MVC ogrodja : diplomska naloga
Peter Zupančič, 2015, diplomsko delo

Opis: CMS sistem oziroma sistem za urejanje vsebine je v današnjem času vse bolj popularna spletna aplikacija, ki se uporablja predvsem na spletnih straneh, kjer je potrebno pogosto posodabljati vsebine in s tem izboljšati učinkovitost spletne strani. Smotrno je, da za izdelavo spletne aplikacije uporabimo MVC Framework (slov. ogrodje), ki omogoča bolj kakovostno in predvsem bolj optimizirano izdelavo spletnih aplikacij. Prednost MVC ogrodij je tudi ta, da je mogoče logiko spletne aplikacije ločiti na tako imenovan model, ki skrbi za podatkovno logiko, View, ki skrbi za predstavitveni sloj aplikacije, ter Controller, ki skrbi za poslovno logiko delovanja spletne aplikacije. Glede na to, da je na voljo večje število ogrodij, ki so večinoma brezplačna, smo se za razvoj naše spletne aplikacije odločali med petimi najbolj učinkovitimi, ki se uporabljajo za razvoj kompleksnih spletnih aplikacij. V diplomski nalogi bomo tako predstavili razvoj splošno namenskega CMS sistema na PHP ogrodju, ki bo najbolj učinkovito služil našemu namenu.
Ključne besede: PHP, MVC ogrodja, CMS, Codeigniter, Bootstrap
Objavljeno v ReVIS: 21.08.2018; Ogledov: 3106; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.97 sek.
Na vrh