Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza skupnosti na družbenem omrežju igralcev in filmov
Simon Retelj, 2016

Opis: Z razvojem spleta je znanost analize omrežja dosegla zlato dobo, saj imamo na razpolago neomejeno število enostavno dostopnih podatkov. S popularnostjo in razvojem družbenih omrežij pa je prišla v ospredje tudi analiza družbenih omrežij. Cilj te diplomske naloge je ustvariti omrežje filmov in omrežje igralcev, katerih podatke bomo pridobili iz podatkovne baze spletne strani IMDb. To nam bo omogočila knjižnica IMDb.Py programskega jezika Python, v katerem bo potekala tudi nadaljnja analiza obeh omrežij. Nad omrežjema bomo pognali štiri najbolj popularne mere centralnosti, in sicer Degree, Closeness, Betweenness in Eigenvector. Te bomo med seboj primerjali in poskušali odkriti, ali med njimi obstaja kakšna povezava. Prav tako bomo preverili, ali obstaja kakšna povezava med omrežjema glede centralnosti. V omrežjih bomo poskušali odkriti skupnosti; to bomo storili z algoritmoma Louvain in CNM. Iz pridobljenih skupnosti bomo skušali ugotoviti razlike med njimi na podlagi podatkov, ki so nam na voljo.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: podatki, analiza družbenih omrežij, centranost, skupnosti, Python, Louvain, CNM, IMDb
Objavljeno: 22.08.2018; Ogledov: 1693; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (2,10 MB)

2.
Primerjava postopkov in orodij za preskušanje programske kode, napisane v programskih jezikih Javascript in Python
Urška Rožman, 2019

Opis: Diplomska naloga znotraj teoretičnega dela poudarja pomen preskušanja programske opreme ter razčleni metode, načela, pristope in načine preskušanja programske opreme. Znotraj empiričnega dela so implementirani trije programski problemi, ki so implementirani tako v programskem jeziku JavaScript kot v programskem jeziku Python, ter programski preskusi implementirani v okoljih Jasmine, Ava, Unittest ter Python. Dobljene preskuse smo analizirali na podlagi različnih izbranih kriterijev. V prvem koraku smo analizirali čas, potreben za izvedbo preskusov, namestitev okolja ter zahtevnost implementacije preskusov. V drugem koraku smo analizirali način, jasnost in natančnost prikaza uspelih ter neuspelih preskusov, v tretjem pa, kako se programsko okolje obnaša ob vnosu nepravilnih, nedefiniranih vrednosti ter zaznavanje razlike med velikostjo črk.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: programska oprema, preskušanje programske opreme, JavaScript, Python, okolja za preskušanje programske opreme
Objavljeno: 14.08.2019; Ogledov: 1902; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1013,93 KB)

3.
Razvoj prototipnega sistema za celovito upravljanje kmetijskih objektov na osnovi interneta stvari
Igor Čarman, 2020

Opis: V magistrski nalogi smo razvili in izdelali prototip za celovito upravljanje objektov na kmetiji s pomočjo interneta stvari. To smo storili s pomočjo miniračunalnika, ki vsebuje operacijski sistem Linux. Miniračunalnik je dovolj zmogljiv, da lahko na njem izdelamo rešitve za različna področja interneta stvari z lastnim oblakom. Strojna oprema temelji na miniračunalniku Raspberry 4 in pa RF 8.44 MHz brezžični povezavi temperaturnih senzorjev in stikal, ki komunicirajo med seboj preko protokola RS-232. Opravili smo študijo primera, ki obravnava bistvene značilnosti tako privatnega kot javnega oblaka, njune prednosti in omejitve. Naredili smo spletni portal, ki uporablja označevalni jezik HTML5. Ta omogoča vektorske izrise, ki so temelj za prikaz različnih gradbenih objektov. Portal je podprt z relacijsko bazo SQL, kar omogoča, da je celotna aplikacija prilagodljiva za različno velike objekte, kot npr. industrijske hale, stanovanjske hiše in podobno. Povezovalni jezik med HTLM5, CSS in bazo SQL je programski jezik Python.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: internet stvari, Python, SQL, spletna aplikacija, HTML5
Objavljeno: 07.09.2020; Ogledov: 1184; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

4.
Razvoj alarmno-informacijskega sistema s konceptom interneta stvari
Boštjan Satošek, 2021

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo prototip alarmno-informacijskega sistema za domačo uporabo. V teoretičnem delu smo na splošno predstavili alarmne sisteme in javno kriptografijo s pomočjo eliptičnih krivulj, zgoščevalnih algoritmov in šifriranja Salsa20. Predstavili smo tudi stojno in programsko opremo, ki smo jo uporabili v nalogi. Izvedli smo razvoj sistema s prikazom sestavljanja stojne opreme, implementacijo programske opreme s programiranjem strežniškega dela z odjemalcem. Po izvedbi programiranja je bila izdelana aplikacija, s katero lahko upravljamo delovanje sistema. Ko smo vse zaključili, smo izvedli test delovanja in primerjavo narejenega sistema z napravami, ki so trenutno na trgu. Ko smo testiranje zaključili, smo izvedli anketo med uporabniki sistema in s pomočjo statistike ter podanih odgovorov izdelali splošno oceno sistema.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: RFID, alarmI, informacijski sistemi, zgoščevalni algoritmi, internet stvari, Python, IoT, Raspberry Pi, Arduino
Objavljeno: 18.08.2021; Ogledov: 478; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (3,21 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh