Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Izdelava mobilne aplikacije Showatch
Alen Šober, 2023

Opis: V diplomski nalogi smo s pomočjo člankov raziskali pomembne lastnosti, brez katerih mobilna aplikacija ne more biti uspešna. Raziskana so tudi vsa orodja, ki so bila med pripravo naloge. Naloge vsebuje opis celotne izdelave žičnega modela, prototipa, ki vsebuje vse končne funkcije in celoten videz končne aplikacije, ter izdelavo aplikacije, ki je razvita s pomočjo orodja React Native. Aplikacija omogoča uporabnikom izbiro priljubljenih serij, označevanje pogledanih epizod, uporabo svojega profila, samodejno priporočilo serij in še nekaj drugih funkcij. Aplikacija je kreirana s pomočjo orodja React Native, ki je zelo popularno in omogoča izdelavo aplikacije za več operacijskih sistemov. Zadnji del naloge vsebuje prikaz rezultatov ankete, ki so jo izpolnili anketiranci, ki so aplikacijo testirali. Rezultati so predstavljeni s pomočjo grafov.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mobilne aplikacije, React Native, raziskava lastnosti, žični model, prototip, anketa
Objavljeno: 17.07.2023; Ogledov: 432; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (3,15 MB)

2.
Razvoj NSP rezervacijske platforme za restavracije
Gregor Janez Grajzar, 2023

Opis: V diplomski nalogi predstavimo širši proces izdelave mobilne aplikacije skozi oči nepretrganega razvojnega cikla. Naloga se dotakne sodobnih raziskovalnih korakov na začetku procesa, kot so odkrivanje prilike in vrzeli v potrebah potencialnih uporabnikov, načrtovanje NSP (najosnovnejšega sprejemljivega produkta oz. angl. MVP) in prototipiranja ter se nadaljuje v tehničnem delu s tehničnimi premisleki, izgradnjo podatkovnega modela ter izdelavo strežniške in mobilne aplikacije. Končna rešitev obsega strežniško aplikacijo z uporabo načrtovalskih vzorcev v objektno orientiranem okolju PHP, na katero se povezuje React Native mobilna aplikacija. V procesu sodeluje zunanja storitev za overjanje uporabnikov Firebase auth. Predstavimo sodoben način razvoja strežniških aplikacij z MVC modelom in usmerjanjem zahtevkov.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nepretrgan razvojni cikel, mobilna aplikacija, React Native, PHP, načrtovalski vzorci, Firebase auth, MVC
Objavljeno: 06.12.2023; Ogledov: 198; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (4,71 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh