Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Izdelava VLAN omrežja z Mikrotik omrežno opremo
Tilen Urh, 2019

Opis: Skozi zadnje desetletje je svet interneta doživel različne napredke tako pri cenovno bolj ugodnih napravah kot glede varnosti. Poleg dobrih strani ima razvoj tudi slabe – vedno več je zlonamernih programov, virusov, hekerskih napadalcev in drugih groženj varnosti. Glede na to, da je vse več naprav, ki se stalno povezujejo na svetovni splet in iz njega črpajo podatke, obstaja stalna potreba po nadgradnji varnosti v omrežjih. Podjetja danes svoja omrežja gradijo iz več omrežij in tako omejujejo obseg škode, ki je lahko narejena. Z uporabo več omrežij je mogoče posamezna omrežja bolj specifično zavarovati (glede na potrebe v omrežju) z uporabo požarnih zidov, različnih pravil in drugih načinov zaščite. V primeru težav v omrežju je pomembno takojšnje ukrepanje, zato je ključnega pomena takojšnje obveščanje o napakah. Diplomska naloga obravnava implementacijo virtualnih omrežij za ločitev naprav v bolj zavarovana in manj zavarovana omrežja, pripravo pravil požarnega zidu, centralizacijo upravljanja dostopnih točk in pripravo načina za obveščanje administratorja o spremembah oz. težavah.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Mikrotik, požarni zid, DUDE, CAPsMAN/CAP, VLAN, SNMP, IP, Mikrotik, firewall, DUDE, CAPsMAN/CAP, VLAN, SNMP, IP
Objavljeno: 17.09.2019; Ogledov: 1588; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (2,81 MB)

2.
Razširitev wi-fi omrežja Šolskega centra Krško-Sevnica z Mikrotik mrežno opremo
Zoran Tkavc, 2021

Opis: V diplomski nalogi je opisano načrtovanje in izvedba brezžičnega omrežja z uporabo mrežne opreme proizvajalca MikroTik v prostorih Šolskega centra Krško-Sevnica. Novo Wi-Fi omrežje je bilo treba vključiti v obstoječe omrežje šolskih delavnic in ustrezno zavarovati pred nepooblaščenimi dostopi. Wi-Fi omrežje je namenjeno širši rabi, zato sem v teoretičnem delu naloge predstavil osnove delovanja Wi-Fi omrežij ter opisal nadzor dostopa z avtentikacijo, pri kateri ugotavljamo identiteto uporabnika. V empiričnem delu sem pri načrtovanju omrežja v Šolskem centru izhajal iz šolskih potreb in razpoložljive mrežne opreme. Centraliziran nadzor dostopa uporabnikov je izveden z uporabo FreeRADIUS strežnika. Za nadzor nad delovanjem omrežja sem uporabil aplikacijo Dude podjetja Mikrotik. Na koncu sem izvedel meritve, s katerimi sem ocenil izvedbo brezžičnega omrežja. Rezultati meritev so potrdili ustreznost načrtovanega Wi-Fi omrežja potrebam Šolskega centra Krško-Sevnica.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Wi-Fi, RouterOS, FreeRADIUS, Mikrotik, VLAN, IP
Objavljeno: 29.06.2021; Ogledov: 322; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh