Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza in primerjava statičnih lastnosti omrežij prijateljstev v spletišču Facebook s teoretičnimi
Aleš Hočevar, 2012

Opis: Analiza omrežij spada med interdisciplinarne vede, saj vključuje matematične, računalniške in družboslovne raziskovalne metode. Po eni strani mora odkriti zakonitosti, po drugi pa razlage, zakaj do njih prihaja. Navkljub različnih oblikam realnih omrežij pa imajo pogosto ta omrežja nekatere skupne značilnosti. V tej nalogi bomo preverili domnevo, da izmerjene lastnosti vzorca podomrežij prijateljstev spletnega socialnega omrežja Facebook sledijo nekaterim teoretičnim predpostavkam: (i) velikost in premer omrežja (pregled literatura navaja predpostavko, da je premer omrežja šest povezav), (ii) število in velikost komponent (literatura navaja, da povprečno omrežje sestavljata ena velika komponenta in več manjših) ter (iii) porazdelitev stopnje točk sledi potenčnemu zakonu. Za to potrebujemo množico podomrežij, ki jih bomo analizirali v programskem okolju R za statistično analizo in grafiko.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: analiza omrežij, realna omrežja, lastnosti realnih omrežij, programski jezik R
Objavljeno: 08.08.2018; Ogledov: 2767; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (523,24 KB)

2.
Socialna omrežja v podjetju z odprtokodno izvedbo
Haris Berbić, 2012

Opis: V magistrski nalogi je predstavljena vloga socialnih omrežij v organizacijah na primeru vzgojno-izobraževalne ustanove. Socialno omrežje v organizaciji je namenjeno združevanju strokovnih delavcev, hkrati pa ponuja več oblik in načinov komunikacije na posameznih kanalih s poudarkom na izboljšanju komunikacije v sami organizaciji. Pri razvoju je bila uporabljena prototipna metodologija razvoja informacijskih sistemov. Razvoj smo pričeli z analizo zahtev, kjer smo zbrali vse potrebne zahteve, ki smo jih z načrtovanjem in različnimi modeli natančno definirali. Sledila je analiza in ovrednotenje odprtokodnih programske opreme za podporo socialnemu mreţenju, na podlagi katerega je bila izbrana platforma Joomla. Izvedba omrežja je potekala preko strategije in tristopenjskega načrta. Sledi predstavitev vseh uporabljenih programskih paketov z svojo namembnostjo. V nadaljevanju je predstavljeno omrežje kot rezultat razvoja ter prilagoditev omrežja z razvojem komponente za enovrstno analizo socialnega omrežja. Predstavljeno delo podaja enega od možnih načinov kako uporabiti tehnologijo spletnih storitev za ustvarjanje dodane vrednosti preko uporabe socialnega mreženja. Programska rešitev je podlaga za nadaljnje izboljšave in razmišljanje na področju uporabe tehnologije spletnih storitev.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: socialno omrežje, podjetje, organizacija, analiza socialnega omrežja, odprta koda, magistrska naloga
Objavljeno: 08.08.2018; Ogledov: 3372; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

3.
Analiza varnosti brezžičnih omrežij
David Kralj, 2015

Opis: Brezžična omrežja so skozi leta z vse večjim razvojem mobilnih naprav postopoma izpodrinila žična omrežja in jih v veliki meri tudi nadomestila. Ker delujejo s pomočjo radijskih valov, je njihova uporaba zelo enostavna. Zaradi vse širše uporabe brezžičnih omrežij se pojavi vprašanje o varnosti njihove uporabe. Uporabniki se moramo zavedati, da je varnost eden izmed pomembnih faktorjev pri uporabi interneta. Zaradi nizke ravni varnosti lahko pride do različnih zlorab in kraj identitete. Zlorabe se dogajajo predvsem pri tistih brezžičnih omrežjih, ki niso primerno zaščitena. Za dobro zaščito pred napadalci je potrebno dobro poznavanje varnostnih vidikov in protokolov. Te varnostne vidike, protokole in grožnje sem preučil s pomočjo literature in jih opisal v diplomski nalogi. Poleg pregleda literature sem izvedel tudi podrobno analizo vrst zaščit brezžičnih omrežij v širši okolici Novega mesta. Obenem sem izvedel tudi primerjavo pridobljenih podatkov z analizo, ki sem jo izvedel leta 2011 in podatki za Ljubljano 2013. S tem sem pridobil podatke, ki so prikazali, kakšna je osveščenost uporabnikov v Novem mestu o varnosti brezžičnih omrežij ter kateri protokoli so najpogostejši.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: WiFi, brezžična omrežja, varnostni protokoli, varnostne grožnje, avtentikacija, analiza uporabe varnostnih protokolov
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 3902; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

4.
Analiza mobilnosti podpornega osebja v programih Erasmus in Erasmus+
Vinka Kunstek, 2022

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Erasmus, Erasmus+, mobilnost, management znanja, globalizacija, analiza omrežja
Objavljeno: 06.09.2022; Ogledov: 493; Prenosov: 49
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh