Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Koncept vodenja lastnega gostinskega podjetja
Nikolaj Krope, 2017

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: gostinstvo, gostinska podjetja, motivacija delavcev, izobraževanje, konflikti, kadri, animacija gostov, diplomsko delo
Objavljeno: 18.09.2017; Ogledov: 3068; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (535,15 KB)

2.
Primerjava programske opreme za 3D modeliranje, animacijo, simulacijo in renderiranje
Sara Pavlovič, 2017

Opis: Računalniško generirane slike in animacije so nepogrešljiv del današnje tehnologije na večih področjih. 3D modeliranje se uporablja predvsem za prikaz objektov z namenom znižanja stroškov podjetij in za prikaz posebnih efektov, denimo v arhitekturi, oglaševanju, medijih, filmu, računalniških igrah, medicini, biomedicini, protetiki in še na veliko drugih področjih. Nekateri so mnenja, da bo v naslednjem desetletju vsako gospodinjstvo imelo 3D tiskalnik s katerim si bomo lahko natisnili izdelke, nadomestne dele in prototipe. Hkrati pa je neizogibno, da moramo imeti določeno mero znanja iz tridimenzionalnega oblikovanja, če želimo ustvariti model in si ga natisniti. Programi za tridimenzionalno oblikovanje so v večini zahtevni in zahtevajo precej izkušenj. Strokovnjaki iz teh področij se urijo več let in takšnih programov je na trgu precej, sami pa imamo možnost izbire med njimi.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalniška grafika, 3D modeliranje, animacija, geometrija, upodobitev
Objavljeno: 24.08.2018; Ogledov: 3506; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (8,91 MB)

3.
4.
Risana animacija in video kot tradicionalno-digitalni pristop h klubskim vizualijam
Nino Kovač, 2020

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: klubske vizualije, videoprojekcije, animacija, video, programska oprema
Objavljeno: 31.05.2021; Ogledov: 784; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (28,89 MB)

5.
Japonska kultura in religija
Monika Mrevlje, 2017

Opis: Diplomska raziskovalna naloga obravnava japonske stripe ali mange ter animirane filme ali animeje v odnosu z japonsko kulturo, religijo in mitologijo. Cilj naloge je ugotoviti, ali so v animiranih filmih in stripih prisotni elementi japonske tradicionalne kulture. V poglavju »znanstvena izhodišča« raziskavo uvrstimo v smiseln raziskovalni prostor in ji na podlagi obravnave že obstoječih raziskav s tega področja pripišemo pomen in zagotovimo verodostojnost. V nadaljevanju opravimo pregled literature s področja japonske popularne kulture in pojasnimo pojme, ki jih uporabljamo v raziskavi. Prvi del pregleda vsebuje kratek zgodovinski pregled kulturološko najbogatejših časovnih obdobij, v nadaljevanju pa se osredotočimo na japonsko mitologijo in religijo, natančneje šintoizem. Poglavje »sodobna popularna kultura« se osredotoči na opis japonske animacije in stripa v odnosu s kulturo, ki se je vzpostavila med občinstvom le-te . Empirični del naloge vključuje analizo štirih primerov japonskega animiranega filma. Analizo smo izvedli s pomočjo programa ATLAS.ti, orodjem za kvalitativno analizo podatkov, in sicer s semiotično raziskavo slikovnega gradiva. Rezultati so najprej predstavljeni v grafični obliki z ustreznimi interpretacijami za vsak primer posebej, nato pa sledi sinteza vseh obravnavanih primerov. V zaključku naloge predstavimo ugotovitve in sklepne misli.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mitologija, japonska popularna kultura, animacija, religija, semiotika, diplomske naloge
Objavljeno: 29.07.2021; Ogledov: 819; Prenosov: 0

6.
Oblikovanje spletne strani s poudarkom na animaciji
Maša Krivograd, 2023

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: diplomske naloge, spletno oblikovanje, spletna trgovina, animacija
Objavljeno: 03.11.2023; Ogledov: 265; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

7.
Ustvarjalna magija na dotik
Petra Ramšak, 2024

Opis: Dobrodošel v ustvarjalni magiji na dotik. Zdaj, ko deliva to izjemno potovanje, te vabim, da se z mano podaš v svet, kjer se ustvarjalnost preplete z magijo animacije. V prvih straneh odkrijva, kaj stop-motion animacija pravzaprav je, kako se dotakne naših čustev in omogoča izražanje na način, ki sega onkraj besed. Poglobiva se v pomen ustvarjanja in izražanja skozi to čudovito tehniko ter postaviva cilje našega skupnega potovanja. Ko stopiva na pot iskanja in razvoja idej, odkrivaš z mano vire navdiha in kako razvijati koncepte, ki bodo očarali. Skupaj iščeva ideje in izbirava tiste, ki bodo v tvoji animaciji zares zasijale. Nato se skupaj odpraviva v svet oblikovanja likov, konstrukcije lutk in izbire materialov, ki bodo dali tvojim stvaritvam življenje. V naslednjem koraku načrtovanja produkcije, odkrijva skrivnosti ustvarjanja scenarija, strukturo zgodbe in priprave na snemanje. Prehajava skozi čustvene viharje ustvarjanja, rešujeva izzive in se učiva, kako narediti vsak posnetek nepozaben. Svetloba in luč postaneta najin sopotnik, ko se poglobiva v pomembnost osvetlitve in ustvarjanja različnih vzdušij. Montaža in postprodukcija pa ne predstavljata le tehničnega koraka, temveč prinašata priložnost, da tvoje stvaritve zaživijo v polnem sijaju. S skrbnim urejanjem, dodajanjem zvoka in glasbe ter barvnimi korekcijami, ustvarjava animacijo, ki se bo dotaknila srca gledalcev. In ko doseževa vrh tega čarobnega potovanja, se ne ustaviva. Skupaj raziskujeva, kako deliti tvoje umetniško delo s svetom, kako ga promovirati, graditi občinstvo in prejemati neprecenljive povratne informacije. Povzameva ključne točke, deliva nasvete za nadaljnje projekte in se skupaj ozirava na pot, ki sva jo prehodila.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: načrtovanje, stop-motion animacija, medijska produkcija, priročniki
Objavljeno: 13.02.2024; Ogledov: 73; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (1,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh