Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 52
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
Poslovni načrt za zagon spletne aplikacije Syke
Špela Brezavšček, 2018

Opis: Trg športnih aplikacij je zasičen, a ponuja ozka področja, ki jih aplikacije, namenjene sledenju več športnih aktivnosti, ne pokrivajo. Aplikacije, ki bi povsem ustrezala cestnim kolesarjem in njihovim potrebam, na trgu ni. Sama sem cestna kolesarka in pogosto razmišljam, da primanjkuje uporabnih informacij, zato imam že nekaj let željo, da ustvarim aplikacijo, ki bi na enem mestu ponujala vse; torej bi zadovoljevala potrebe po sledenju treningom in statistiki, hkrati pa bi kolesarjem dajala informacije o nastanitvah, podlagi ceste, vremenu in primernih trasah. V diplomskem delu sem razdelala funkcionalnosti aplikacije, preverila, ali na trgu obstaja potreba, predvidela investicijo za zagon aplikacije in ugotavljala, ali ta aplikacija prinaša dobiček. V diplomskem delu sem s pomočjo finančnih projekcij potrdila, da je načrtovana investicija v aplikacijo smiselna.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mobilna aplikacija, cestni kolesarji, sledenje treningom, socialno omrežje, informacije za kolesarje, poslovni načrt, zagon podjetja
Objavljeno: 07.03.2018; Ogledov: 2770; Prenosov: 219
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

2.
Analiza uvajanj mobilnih aplikacij
Matjaž Gerden, 2014

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mobilna aplikacija, pametni mobilni telefon, tablični računalnik, operacijski sistem, poslovanje z mobilnimi aplikacijami
Objavljeno: 29.05.2018; Ogledov: 2877; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

3.
Mobilna aplikacija kot pomoč potrošnikom za lažje odločanje pri nakupih blaga široke potrošnje
Nataša Bošnjaković, 2013

Opis: Nakupovanje blaga široke potrošnje ima svoje posebnosti. Danes ima vsak potrošnik v razvitem svetu veliko možnosti za izbiranje različnih izdelkov. Velika izbira ni vedno prednost, je tudi veliko breme za potrošnika. Ker danes potrošniki vse več uporabljajo pametne telefone, obstajajo tehnične možnosti, da se informacija ponudi potrošniku prav na mestu, kjer jo največ potrebuje; v trgovini, pri nakupovanju. Potrošnik lahko aktivno sodeluje v skupnosti potrošnikov, ki je neodvisna od vseh trgovcev in proizvajalcev. Pri tem ima dvojno vlogo: kot uporabnik pa tudi kot »zbiratelj« informacij. Potrošnik prispeva s svojimi informacijami o izdelkih, o cenah, kakovosti in ocenjuje izdelke, s čimer ima aktivno vlogo pri oblikovanju ponudbe na trgu. V svetu se opaža trend rasti in razvoja podobnih aplikacij.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: potrošnik, blago široke potrošnje, potrebščine, pametni telefon, mobilna aplikacija, nakupovanje na spletu, možnost izbire
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 2855; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

4.
Primerjava dveh lahkih ogrodij za izdelavo spletnih aplikacij na primeru procesa sestave lokalne košarice
Dejan Lokar, 2014

Opis: V diplomski nalogi primerjam dve odprtokodni ogrodji za izdelavo spletnih aplikacij na strani odjemalca, ki vodijo v arhitekturo preprostega strežnika in zahtevnega odjemalca. Ogrodji primerjam s primerjalno analizo na primeru izgradnje aplikacije za povezovanje lokalnih ponudnikov hrane in glede na njuni skupnosti. Med raziskavo izpostavljam prednosti in slabosti ogrodij. Na podlagi ugotovitev na koncu izberem najbolj primerno.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: spletna aplikacija, odprta koda, Angular, Ember, ogrodje
Objavljeno: 20.08.2018; Ogledov: 2326; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (760,67 KB)

5.
Izboljšava odprtokodne platforme mobilne aplikacije za neposredno komunikacijo med proizvajalci in potrošniki
Dejan Zidar, 2014

Opis: Odprta koda je metodologija razvoja programske opreme, ki omogoča popoln dostop do izvorne kode nekega programskega produkta. Je model, ki ponuja sodelovanje skupnosti pri razvoju programske opreme ter je na voljo vsem za nadaljnji razvoj in izboljšave. V primerjavi z lastniškim programjem ima učinkovito in dobro podprto razvojno dokumentacijo. Odprtokodne tehnologije so tudi ena izmed možnosti pri pristopu načrtovanja določene platforme ali aplikacije. V diplomski nalogi sem raziskal prisotnost poslovnih modelov v odprtokodnih tehnologijah ter njihov doprinos k učinkovitejšemu načrtovanju in integraciji mobilnih aplikacij. V aplikativnem delu naloge sem se osredotočil na primer mobilne aplikacije LOKeT, ki povezuje lokalne proizvajalce hrane in potrošnike. Preučil sem arhitekturo aplikacije, jo ustrezno dokumentiral in testiral. Pri tem sem analiziral gradnike aplikacije ter izvedel izboljšave za potrošnika.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: odprta koda, odprtokodno razvojno okolje, prosto programje, arhitektura razvojnega okolja, mobilna aplikacija, LOKeT
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2420; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (2,75 MB)

6.
Razvoj mobilne aplikacije "Oglasna deska" za operacijski sistem Android
Klemen Demšar, 2016

Opis: V diplomski nalogi bo predstavljena izdelava mobilne aplikacije za operacijski sistem Android, ki opravlja nalogo oglasne deske. Na strežniku je shranjena podatkovna zbirka, do katere ima mobilna aplikacija dostop preko povezave JDBC. Predvideni uporabniki mobilne aplikacije so študentje, profesorji in referat na visokih šolah. Omenjeni uporabniki lahko koristijo mobilno aplikacijo za objavo in pregled obvestil. Mobilna aplikacija uporabnikom pomaga pri shranjevanju podatkov, prebiranju podatkov iz podatkovne zbirke ter njihovem urejanju. Mobilna aplikacija rešuje problem obveščanja s strani referata in profesorjev o izvedbi predavanj ali izpitov in drugih dogodkov. V diplomski nalogi bodo predstavljeni programski jezik Java, operacijski sistem Android, postopek izdelave mobilne aplikacije in njeno testiranje. Testiranje izdelane mobilne aplikacije je potekalo na emulatorju pametnega mobilnega telefona.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mobilna aplikacija, operacijski sistem, Android, podatkovna zbirka, Java, MySQL
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 3028; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

7.
Spletna rešitev za hitri dostop do voznega reda mestnega prometa v Novem mestu
Valmir Zajmi, 2015

Opis: Javne storitve so z informatizacijo izboljšale svojo dosegljivost in interaktivnost s svojimi občani. Mednje sodi tudi javni prevoz, ki v Novem mestu še vedno ostaja v tradicionalni obliki, zato v svoji diplomski nalogi predstavljam spletno aplikacijo oziroma rešitev, ki bo občanom omogočala hitrejše in enostavnejše dostopanje do urnika voznega reda. V prvem delu moje diplomske naloge se osredotocam na obstojeci sistem voznega reda v Novem mestu. V drugem delu moje diplomske naloge bom trenutni sistem najprej primerjal z mojo rešitvijo ter predstavil mojo spletno aplikacijo, imenovano BusNM.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: javni prevozi, Novo mesto, spletna aplikacija, Laravel, BusNM
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2674; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

8.
Elektronsko podpisovanje dokumentov na spletu
Primož Pincolič, 2015

Opis: Poslovna opravila iz vsakdanjega življenja, kot so na primer plačevanje položnic, naročanje različnih uradnih obrazcev, oddajanje davčnih napovedi ter ne nazadnje pisna komunikacija, se z napredkom informacijske družbe v čedalje večji meri selijo na splet. Nekatera so na svojih področjih celo že postala ustaljena oziroma prevladujoča oblika komunikacije. Ob tem se pojavlja vprašanje zagotavljanja identitete poslovnih subjektov. Ravno tako pomembno je tudi zagotavljanje integritete vsebine, ki potuje po spletu. Cilj raziskave je bil pregled obstoječih tehnologij in tehnik elektronskega podpisovanja z možnostjo izboljšanja z novo konkretno programsko rešitvijo. Nova rešitev mora zagotavljati enoten način elektronskega podpisovanja skozi več različnih vrst naprav, operacijskih sistemov ter brskalnikov, kar trenutne rešitve ne omogočajo. Rezultat raziskave je nov način implementacije podpisovanja na spletu, ki trenutno na trgu še ni prisoten, in zadostuje vsem zadanim ciljem.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: elektronski podpis, spletna aplikacija, programska rešitev, elektronsko potrdilo, XML, XMLDsig, XAdEs
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2961; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

9.
Razvoj programske opreme za eksperimentalno merjenje kolektivnega znanja
Neža Plut, 2015

Opis: Pojem »crowdsourcing« označuje vrsto aktivnosti, v katerih sodeluje množica ljudi z namenom reševanja širšega problema. Gre za netradicionalno metodo iskanja najboljše rešitve zastavljene naloge v skupini ljudi. Problem je javno dostopen na spletu v obliki odprtega klica in tako se njegovega reševanja lahko loti vsakdo. Posebnost tovrstnega reševanja nalog je, da se najboljša rešitev oblikuje v procesu komunikacije množice. Ena izmed oblik crowdsourcinga je kolektivno znanje oz. modrost množice, s katero smo se ukvarjali v diplomski nalogi. V teoretičnem delu smo raziskali, kaj je kolektivno znanje, kakšne vrste informacijskih sistemov, ki so namenjeni crowdsourcingu, poznamo, ter kateri so pogoji in dejavniki kolektivne inteligence. Glavni namen izdelka pa je bil v praktičnem delu izdelati programsko opremo, s katero bi kasneje eksperimentalno poskušali izmeriti, kako se spreminja kolektivno znanje s spreminjanjem števila sodelujočih pri reševanju.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: množičenje, kolektivno znanje, kolektivna inteligenca, množica, sodelovanje, učenje, spletna aplikacija
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2436; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

10.
Implementacija Android mobilne aplikacije z RS232 komunikacijo SensorTalk
Dejan Erjavec, 2015

Opis: Digitalne komunikacije nas danes spremljajo prav na vsakem koraku. V ozadju razvoja hitrejših in uporabnikom prijaznejših digitalnih komunikacijskih protokolov med elektronskimi napravami počasi zamirajo standardi in tehnologije prenosa podatkov, ki so se uporabljali skoraj 30 let. Vendar kljub razvoju tehnologij še vedno lahko zasledimo uporabo robustnega komunikacijskega protokola serijske komunikacije za potrebe vzdrževanja industrijskih merilnih naprav. Razvoj sodobne mobilne tehnologije, predvsem mobilnih telefonov, predstavlja pomemben del našega vsakdanjega življenja. Zmogljivosti mobilnih naprav lahko že primerjamo z zmogljivostmi klasičnih računalniških sistemov. Z diplomsko nalogo sem skušal raziskati možnosti razvoja mobilnega komunikacijskega sistema med Android pametnimi mobilnimi telefoni in industrijskimi merilnimi napravami kot izboljšavo vzdrževanja merilnih naprav. Na koncu sem predstavil ugotovitve, pridobljene tekom implementacije in testiranja mobilne aplikacije SensorTalk s podporo serijske komunikacije z merilnimi napravami.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: serijska komunikacija, univerzalno serijsko vodilo, komunikacijski pretvornik, Android, mobilna aplikacija
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 4614; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh