Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 28
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Izdelava mobilne aplikacije Showatch : diplomska naloga
Alen Šober, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo s pomočjo člankov raziskali pomembne lastnosti, brez katerih mobilna aplikacija ne more biti uspešna. Raziskana so tudi vsa orodja, ki so bila med pripravo naloge. Naloge vsebuje opis celotne izdelave žičnega modela, prototipa, ki vsebuje vse končne funkcije in celoten videz končne aplikacije, ter izdelavo aplikacije, ki je razvita s pomočjo orodja React Native. Aplikacija omogoča uporabnikom izbiro priljubljenih serij, označevanje pogledanih epizod, uporabo svojega profila, samodejno priporočilo serij in še nekaj drugih funkcij. Aplikacija je kreirana s pomočjo orodja React Native, ki je zelo popularno in omogoča izdelavo aplikacije za več operacijskih sistemov. Zadnji del naloge vsebuje prikaz rezultatov ankete, ki so jo izpolnili anketiranci, ki so aplikacijo testirali. Rezultati so predstavljeni s pomočjo grafov.
Ključne besede: mobilne aplikacije, React Native, raziskava lastnosti, žični model, prototip, anketa
Objavljeno v ReVIS: 17.07.2023; Ogledov: 577; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (3,15 MB)

2.
3.
Razvoj aplikacije z uporabo platforme Mendix : diplomska naloga
Petar Burić, 2022, diplomsko delo

Opis: Zavedamo se dejstva, da je življenjsko zavarovanje nujno za vsakega človeka in da je med mlajšimi generacijami manj razširjeno. Zato v nalogi predstavljamo razvoj aplikacije s pomočjo platforme Mendix, ki bo temeljila na integracijah s programsko opremo AdInsure, z namenom, da pokažemo, da se uporabnik o nakupu življenjskega zavarovanja lahko pozanima na hiter in zanimiv način. Predstavimo tudi uporabo tehnologije low-code in izpostavimo vse njene prednosti. V prvem delu naloge raziščemo povpraševanje ljudi po življenjskih zavarovanjih in konkurenco, ki je najprimernejša za razvoj aplikacije. Nato raziskujemo, kaj je tehnologija nizke kode in kakšen vpliv ima na razvoj programske opreme. V zadnjem delu teoretičnega dela opišemo tehnologije, ki se uporabljajo za uspešen razvoj aplikacije, s pomočjo katerih na koncu izvedemo načrtovanje in razvoj aplikacije.
Ključne besede: Mendix, low-code, življenjsko zavarovanje, ponudba življenjskega zavarovanja, razvoj aplikacije, integracije
Objavljeno v ReVIS: 16.12.2022; Ogledov: 844; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (3,63 MB)

4.
Spletna aplikacija za ustvarjanje bloga : diplomska naloga
Blaž Pirc, 2022, diplomsko delo

Opis: Obstaja zelo veliko družabnih omrežij, ki nudijo neko povezavo med uporabniki. Vsak uporabnik lahko vidi vsebino drugega, če mu ta dovoli, vendar je ta izkušnja lahko moteča, saj veliko obstoječih rešitev uporablja promovirane vsebine, za katere bi lahko rekli, da jih uporabniki najraje ne bi videli. Zato smo se odločili, da izdelamo družabno spletno aplikacijo za ustvarjanje blogov, ki ne vsebuje promoviranih vsebin in je preprosta in nedvoumna za uporabo. V diplomski nalogi na začetku analiziramo že obstoječe rešitve in jih primerjamo med seboj, opišemo prednosti in slabosti le-teh. Potem opišemo tehnologije, ki smo jih uporabili pri razvoju svoje spletne aplikacije, nato preidemo v sam razvoj celotne rešitve. V razvoju je opisano, kako smo aplikacijo razvili in oblikovali njen videz. Na zadnje še opišemo vse funkcije in elemente, ki jih naša aplikacija vsebuje in predstavimo tudi celoten potek delovanja.
Ključne besede: družabno socialno omrežje, razvoj spletne aplikacije, programiranje, HTML, JavaScript
Objavljeno v ReVIS: 25.10.2022; Ogledov: 777; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (2,69 MB)

5.
Osebna blagovna znamka : diplomsko delo (visokošolski strokovni študij - 1. stopnja)
Mila Taškovska, 2022, diplomsko delo

Ključne besede: celostna grafična podoba, embalaža, aplikacije
Objavljeno v ReVIS: 10.05.2022; Ogledov: 666; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (6,24 MB)

6.
Razvoj spletnih rešitev za manjše podjetje : diplomska naloga
Žan Pirman, 2021, diplomsko delo

Opis: Za reševanje raznih problemov pri poslovanju se v modernem svetu podjetja ozaveščajo in poskušajo prodreti na spletni trg. V tej diplomski nalogi predstavimo problem mladih podjetnikov, katerih konkurenčna podjetja so že prisotna na spletu. Sledimo odkrivanju in razvoju rešitev za premagovanje konkurenc na tem trgu. Skozi nalogo predstavimo razvoj aplikacije, njen življenjski cikel od začetnih faz, vse uporabljene tehnologije vse do zmogljivega končnega izdelka. Ob tem obravnavamo tudi razvijalca aplikacije in njegov napredek pri osvajanju novih znanj in pridobivanju izkušenj.
Ključne besede: spletna mesta, uporabniška programska oprema, aplikacije, JavaScript (programski jezik), PHP (programski jezik)
Objavljeno v ReVIS: 03.12.2021; Ogledov: 1572; Prenosov: 172
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

7.
Predstavitev razvoja spletne aplikacije za nadzor stroškov voznega parka : magistrska naloga
Miha Lukšič, 2021, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi predstavimo razvoj spletne aplikacije Carcoster, ki rešuje problem nadzora stroškov voznega parka v manjših in srednje velikih podjetjih. Podrobno opišemo spletne aplikacije, njihove podvrste ter arhitekturne vzorce, ki se uporabljajo v praksi. Nekaj besed namenimo predstavitvi prednosti in slabosti konkurenčnih spletnih in mobilnih aplikacij. V nadaljevanju naloge opišemo uporabniške zahteve, tehnično specifikacijo uporabniškega in zalednega dela ter okvirni strošek razvoja prototipa spletne rešitve. V drugem delu se posvetimo procesu izdelave in namestitve vseh gradnikov spletne aplikacije Carcoster. Na koncu predstavimo še končni videz spletne aplikacije v produkcijskem okolju.
Ključne besede: razvoj spletne aplikacije, nadzor stroškov vozil, aplikacija Carcoster, agilne metodologije razvoja, ogrodje Symfony, ogrodje Vue
Objavljeno v ReVIS: 20.08.2021; Ogledov: 1936; Prenosov: 179
.pdf Celotno besedilo (10,46 MB)

8.
Avtomatizirano testiranje mobilne aplikacije Globalid : diplomska naloga
Žan Žlajpah, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen postopek priprave avtomatiziranih testov za testiranje aplikacije GlobaliD. V prvem delu bomo spoznali, zakaj potrebujemo testiranje ter kakšni so različni načini testiranja. Glede na to, da bomo avtomatizirali testiranje mobilne aplikacije, bomo predstavili, kako izgleda testiranje na različnih platformah in predstavili, na kaj moramo biti pozorni, preden začnemo z avtomatizacijo. Ogledali si bomo, kako izgleda aplikacija GlobaliD in katere tehnologije nam bodo pripomogle pri pisanju avtomatiziranih testov. Ker aplikacija deluje na različnih operacijskih sistemih, bomo spoznali, pri katerem sistemu lažje namestimo testno okolje ter kakšne so razlike pri pisanju testov. Spoznali bomo, kako je testno okolje sestavljeno in metode, ki so uporabljene skozi celoten projekt. Zadnji del diplomske naloge predstavlja praktičen primer izvajanja avtomatiziranih regresijskih testov za aplikacijo GlobaliD.
Ključne besede: Appium, webdriverIO, GlobaliD, avtomatizacija, regresijsko testiranje, mobilne aplikacije, testiranje aplikacije, avtomatizirano testiranje, aplikacije
Objavljeno v ReVIS: 20.08.2021; Ogledov: 1323; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (3,13 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh