Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Kako hitro pozabljamo?
David Udovč, 2018

Opis: Ljudje pozabljamo dogodke, ki so se že zgodili, ker so nenehno dogajajo novi dogodki. Prav tako pa dogodke skozi čas ponovno podoživljamo zaradi različnih sprožilcev, kot so mediji, tako dogodek ponovno obudimo, ampak le za kratek čas. V tem projektu uporabljam spletne podatke z analizo statistike obiskovalcev člankov iz Wikipedije o terorističnih napadih, letalskih nesrečah, naravnih nesrečah, športnih dogodkih in glasbenih koncertih po letu 2015. Najprej predstavim kritičen pregled literature o kolektivnem spominu, vplivu medijev in opis posameznih dogodkov. V metodologiji predstavim cilje in namen naloge, s katerimi orodji sem podatke vzorčil, zbiral in analiziral. Nato prikažem ugotovitve posameznih grafov s pomočjo linearne regresijske premice, s katero pokažem, kako hiter je upad zanimanja za posamezen dogodek. Na koncu o tem tudi prediskutiram in potrdim oziroma zavrnem hipoteze ter predstavim razmišljanja o nadaljnji raziskavi.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: podatki, analiza podatkov, RStudio, kolektivni spomin, digitalni mediji, teroristični napadi, naravne nesreče, letalske nesreče, kulturni dogodki, športni dogodki, pozabljanje
Objavljeno: 30.11.2018; Ogledov: 2131; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

2.
Oglaševanje v digitalnih medijih
Merjema Kuduzović, 2021

Opis: Ko svet vedno bolj napreduje in se tehnologija vedno bolj razvija, pridemo do tega, koliko se oglaševanje razvija in napreduje. Zato je pred oglaševalci danes nov izziv, in sicer kako doseči ciljno publiko na pravi način in z oglaševanjem doseči najboljše rezultate. Čeprav po eni strani oglaševanje in napredek tehnologije prinašajo pozitivne učinke mlajši generaciji, se starejše generacije težko soočajo s tem problemom in jim je vse težje slediti hitremu napredku tehnologije. Diplomska naloga je prikazala, koliko oglaševanje v digitalnih medijih danes dejansko napreduje in koliko je že napredovalo ter kako vpliva na današnje generacije. Tema vključuje tudi pogled na tradicionalne medije in njihov vpliv na današnji čas ter na to, ali so izgubili svoj pomen sredi tolikšnega napredka digitalnih medijev. Metoda klasifikacije je pokazala, kaj literatura pravi o tradicionalnih in digitalnih medijih, metoda primerjave je primerjala pomen digitalnih in tradicionalnih medijev, medtem ko je metoda raziskovanja pokazala, kako ljudje danes gledajo na tradicionalne in digitalne medije ter kako se soočajo z izzivi digitalizacije. Rezultati so pokazali, da so digitalni mediji v resnični prednosti, da so ljudje nezavedno sprejeli, da živijo v digitalni dobi in so vse bolj odvisni od tehnologije, ter da so tradicionalni mediji precej potlačeni in da v času, v katerem živimo, nimajo zelo svetle prihodnosti.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: oglaševanje, ciljne skupine, digitalni mediji, tradicionalni mediji, digitalizacija, diplomske naloge
Objavljeno: 02.03.2022; Ogledov: 184; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (3,27 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh