Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 12
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
"Poslovni načrt (organizacije za elektronsko glasbo in koncerte) 43ST"
Leja Zupan Debelak, 2024, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja poslovni načrt organizacije za elektronsko glasbo in koncerte 43ST (Forest). Ta organizira dogodke prvotno v Kranju oziroma na Gorenjskem in kasneje tudi po vsej Sloveniji v namen oživitve nočnega življenja, sprostitve, zabave in druženja za obiskovalce. Med pripravo diplomskega dela smo analizirali trenutno stanje na trgu in premišljali o ustreznih tržnih strategijah ter smiselnih kanalih za povečanje prepoznavnosti organizacije, načina vstopa na trg, časa vstopa itd. V namen ugotovitve izvedljivosti poslovne ideje in njeno smiselnost smo izvedli SWOT analizo. Ta nam je pomagala prepoznati prednosti in slabosti ter priložnosti in nevarnosti organizacije. Dodatno smo izračunali pričakovan dobiček za posamezen dogodek in skupni dobiček dogodkov, ki se bodo izvedli letno. Na koncu smo pripravili še projekcijo poslovanja za naslednja štiri leta. Poleg tega, da delimo veliko ljubezen do elektronske glasbe, smo se za pisanje poslovnega načrta 43ST odločili zaradi naraščajoče globalne priljubljenosti elektronske glasbe in s tem hitrorastočega trga ter povečanega povpraševanja. Z vzponom te industrije so povezane tudi obetavne možnosti za ustvarjanje dohodka.
Ključne besede: poslovni načrt, elektronska glasba, dogodek, 43ST, organizacija, tržne strategije, dobiček, trg.
Objavljeno v ReVIS: 19.03.2024; Ogledov: 368; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (555,48 KB)

2.
Študija izvedljivosti investicije v nakup in prenovo stanovanjskega objekta družbe VPS Svetovanje doo
Ana Milović, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo z naslovom Študija izvedljivosti investicije v nakup in prenovo stanovanjskega objekta družbe VPS svetovanje, d. o. o., predstavlja študijo izvedljivosti v podjetju, ustanovljenem leta 2008, za katero smo preverili, ali je sposobno samo izvesti celotno investicijo, ali se podjetju bolj splača prodaja celotnega objekta, v katerem bo 11 stanovanj, in ali naj podjetje odda stanovanja v najem. Naredili smo finančno analizo podjetja in ugotovili, da je podjetje sposobno, da nima težav z likvidnostjo in da redno ustvarja dobiček. Na podlagi trenutnih cen na trgu smo dokazali, da se trenutno bolj splača prodaja stanovanj, saj bi s tem tudi ustvarili takojšen dobiček.
Ključne besede: nepremičnine, tveganja in omejitve, finančna analiza, stanje cen na trgu, dobiček, oddaja stanovanj v najem, prodaja stanovanj
Objavljeno v ReVIS: 14.09.2023; Ogledov: 610; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (2,01 MB)

3.
Oskrba starejših in invalidnih oseb na domu - poslovni načrt
Nina Jelen, 2023, diplomsko delo

Opis: Tema diplomskega dela je priprava poslovnega načrta za podjetje Oskrba starejših in invalidnih oseb na domu. Trenutno v Sloveniji podjetništvo v tej panogi še ni razvito, vendar ima dober potencial, da se bo začelo razvijati. V Sloveniji je vedno več starejših ljudi, ki potrebujejo občasno pomoč. Gre za to, da se uporabniku omogoči čim lažje in čim daljše dostojno življenje v domačem okolju in se tako ohranja njegova samostojnost čim dlje. Cilj diplomskega dela je ugotoviti, ali je v savinjsko-šaleški regiji dovolj povpraševanja po tej storitvi, da lahko ustanovimo podjetje, ki prinaša dobiček.
Ključne besede: poslovni načrt, pomoč na domu, staranje prebivalstva, podjetništvo, dobiček
Objavljeno v ReVIS: 13.09.2023; Ogledov: 525; Prenosov: 16
.pdf Celotno besedilo (995,10 KB)

4.
Poslovni načrt za ustanovitev podjetja ZA5 d. o. o.
Sanja Vidovič, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen poslovni načrt za podjetje za5 d. o. o., ki bo ustanovljeno januarja 2021. Dejavnost podjetja za5 d. o. o. bo prodaja patentirane obutve petih velikosti v eni, proizvajalca GroFive Inc., v spletni trgovini »za5.si«. Skozi diplomsko delo smo ocenili smiselnost projekta in možnosti za uspešnost njegove realizacije. V ta namen smo preverili trg; proučili možne tržne strategije, način vstopa na trg, kanale, ki jih je smiselno uporabiti za širjenje znamke itd. Predelali smo vse vidike poslovanja in v zaključku pripravili projekcijo poslovanja za 4 leta ter izračunali pričakovani dobiček podjetja. Za proučitev smotrnosti odprtja izključno spletne trgovine smo se odločili, saj vedno več ljudi, skoraj na dnevni ravni, svoje nakupe opravlja na spletu, kar dokazujejo tudi podatki Statističnega urada Republike Slovenije, ki kažejo, da je v zadnjih 12 mesecih preko spleta nakupovalo kar 56 odstotkov oseb, starih od 16 do 74 let (SURS, 2020), in zaradi nižjih stroškov poslovanja v primerjavi s stroški odprtja fizične trgovine. Po izvedeni analizi poslovne ideje lahko potrdimo, da je naložba v višini 25.554,80 EUR zadostna za uspešen zagon in začetek poslovanja podjetja.
Ključne besede: poslovni načrt, spletna trgovina, za5.si, storitev, tržne strategije, dobiček, novo podjetje, investicija, trg.
Objavljeno v ReVIS: 17.06.2021; Ogledov: 1177; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (3,29 MB)

5.
6.
7.
Poslovni načrt podjetja Picerijar d. o. o.
Nino Jelenc, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo poslovni načrt za picerijo Picerijar, d. o. o., ki bo gostom ponujala prave napolitanske pice, narejene na tradicionalen napolitanski način. Picerija bo v središču Ljubljane; v prijetnem in sproščenem ambientu bodo naši gostje lahko uživali ob vrhunski napolitanski pici ter spremljajoči izvrstni ponudbi dobrega piva in drugih vrst pijače. Naš ciljni trg bodo prebivalci Ljubljane in okoliških mest ter turisti. Poslovno idejo smo preverili z anketnim vprašalnikom, s katerim smo zajeli 100 ljudi. Izvedeli smo, da imajo anketiranci zanimanje za odprtje tovrstnega lokala, kar 91 odstotkov pa bi jih našo picerijo obiskalo. Pri analizi konkurence smo ugotovili, da v Ljubljani trenutno ponujajo napolitanske pice, in sicer v piceriji Verace, vendar vidimo veliko razlik v poslovnem modelu. Ker je ta trend v porastu, pričakujemo prihod nove konkurence, vendar verjamemo, da se bomo s svojimi prednostmi uspešno utrdili na ciljnem trgu. Naši glavni konkurenčni prednosti sta skrbno dovršena ponudba, ki bo konstantno na visoki ravni, in to, da bo lastnik testo za napolitansko pico z uporabo droži pripravljal sam. Glavno tveganje nam predstavlja izbor lokacije, ki bo ključen dejavnik za uspešno poslovanje picerije. Oglaševali se bomo prek družbenih omrežij, kot sta Facebook in Instagram, ter prek lastne spletne strani. Celotno naložbo v opremo in začetne stroške poslovanja ocenjujemo na 95.000,00 EUR, kar bo v celoti lastniški kapital. Oblikovali smo cene izdelkov in na osnovi pričakovanega obiska letni promet. Na osnovi prihodkov in stroškov smo pripravili finančne projekcije za prva tri leta poslovanja. Ugotovili smo, da je odprtje picerije smiselno in dobičkonosno že v prvem letu poslovanja, rast dobička pa se nadaljuje tudi v prihodnjih letih.
Ključne besede: Picerijar, novo podjetje, napolitanska pica, droži, poslovni načrt, analiza, rast, dobiček
Objavljeno v ReVIS: 26.09.2018; Ogledov: 3018; Prenosov: 244
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.75 sek.
Na vrh