Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Nadzor osebnih podatkov na delovnem mestu
Denis Kuzmanoski, 2012

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: osebni podatek, pravna praksa, informacijski pooblaščenec, zasebnost, videonadzor, elektronska pošta, diplomske naloge
Objavljeno: 14.06.2018; Ogledov: 1761; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (675,67 KB)

2.
A Comparison of tools in email forensic investigation
Aleš Grm, 2014

Opis: Dandanašnji ima elektronska pošta pomembno vlogo v naši družbi. Uporaba elektronske pošte obsega prisotnost v osebni komunikaciji z družino in s prijatelji, kakor tudi poslovne komunikacije po celem svetu. Tudi vlade, države, niso nobena izjema in uporabljajo elektronsko pošto za komunikacijo z državljani, kakor tudi vojaške organizacije, ki jo uporabljajo med drugim tudi za strogo zaupno dokumentacijo, katera naj bi bila zaščitena s kriptiranjem. Prav zaradi svoje razširjenosti pa je elektronska pošta pridobila pomembno vlogo v digitalni forenziki, tudi zaradi ogromno prenesenih podatkov, kot so enostavna besedilna komunikacija ali pa prenosi raznovrstnih datotek, ki vsebujejo slike, fotografije, video posnetke ali pa raznovrstne dokumente. Vse to je vodilo k temu, da je elektronska pošta postala še ena vrsta dokaznega gradiva, katero je lahko uporabljeno v sodnih procesih, ki so lahko nrav kazenskega ali civilnega prava. Da pa lahko te dokaze tudi zajamemo, je bilo potrebno razviti orodja za ta namen.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: forenzika, elektronska pošta, digitalna forenzika, regularni izrazi, analiza podatkov
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 1601; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1008,69 KB)

3.
Spletno ribarjenje kot najpogostejši napad na področju socialnega inženiringa
Katja Medle, 2018

Opis: Diplomska naloga vsebuje predstavitev spletnega ribarjenja, ki spada v področje socialnega inženiringa. Opisan je potek napada, lastnosti in vrste napada. Napad se začne, ko napadalec preko elektronske pošte pošlje potencialnim žrtvam povezavo na lažno spletno stran in jih z manipulacijo prepriča, da vpišejo svoje osebne podatke. V primeru uspešnega napada moramo incident čim prej prijaviti SI-CERTU ali policiji. Pomembno je, da se o napadih izobražujemo in s tem zmanjšamo število uspešnih napadov in posledično zmanjšamo število žrtev napada.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: spletno ribarjenje, socialni inženiring, elektronska pošta, SI-CERT, napad, osebni podatki
Objavljeno: 24.08.2018; Ogledov: 1876; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (854,99 KB)

4.
5.
Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh