Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Elektronsko podpisovanje dokumentov na spletu
Primož Pincolič, 2015

Opis: Poslovna opravila iz vsakdanjega življenja, kot so na primer plačevanje položnic, naročanje različnih uradnih obrazcev, oddajanje davčnih napovedi ter ne nazadnje pisna komunikacija, se z napredkom informacijske družbe v čedalje večji meri selijo na splet. Nekatera so na svojih področjih celo že postala ustaljena oziroma prevladujoča oblika komunikacije. Ob tem se pojavlja vprašanje zagotavljanja identitete poslovnih subjektov. Ravno tako pomembno je tudi zagotavljanje integritete vsebine, ki potuje po spletu. Cilj raziskave je bil pregled obstoječih tehnologij in tehnik elektronskega podpisovanja z možnostjo izboljšanja z novo konkretno programsko rešitvijo. Nova rešitev mora zagotavljati enoten način elektronskega podpisovanja skozi več različnih vrst naprav, operacijskih sistemov ter brskalnikov, kar trenutne rešitve ne omogočajo. Rezultat raziskave je nov način implementacije podpisovanja na spletu, ki trenutno na trgu še ni prisoten, in zadostuje vsem zadanim ciljem.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: elektronski podpis, spletna aplikacija, programska rešitev, elektronsko potrdilo, XML, XMLDsig, XAdEs
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2962; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (1,03 MB)

3.
Vpliv epidemije COVID-19 na uporabo kvalificiranih digitalnih potrdil v Sloveniji
Karmen Hrovat, 2022

Opis: V magistrski nalogi smo proučili, kako je epidemija COVID-19 vplivala na uporabo kvalificiranih digitalnih potrdil v Sloveniji. S pomočjo izvedene spletne ankete in primerjav nekaterih rezultatov s podatki Statističnega urada RS smo ugotovili, da posamezniki digitalna potrdila najpogosteje uporabljajo za e-podpisovanje ter za oddajanje različnih e-vlog, nekaj manj jih z njim dostopa do raznih elektronskih portalov ter v e-bančništvo. Vpliv epidemije se, v primerjavi z obdobjem pred epidemijo, kaže predvsem v drugačnih deležih uporabe spletnih storitev.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: elektronska identiteta, digitalno potrdilo, overitelj digitalnih potrdil, elektronski podpis, COVID-19, epidemija
Objavljeno: 15.07.2022; Ogledov: 696; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh