Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Upravljanje z odpadki primer Slovenija
Borut Gomboši, 2011

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: odpadki, upravljanje z odpadki, strategija ravnanja z odpadki, ločevanje
Objavljeno: 28.09.2017; Ogledov: 2402; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

2.
Primerjava organiziranosti elektrodistribucijskih podjetij v Sloveniji in tujini
Jure Gašperšič, 2011

Opis: Ta diplomska naloga obravnava različne možnosti reorganizacije slovenskih elektrodistribucijskih podjetij, ki so se znašla v situaciji, da morajo v relativno kratkem obdobju svoje poslovanje uskladiti z direktivami EU na tem področju. Poskušali smo predstaviti in kritično oceniti usmeritve različnih formalnih in (neformalnih) interesnih skupin z več zornih kotov, ker se njihovi interesi in njihovi cilji precej razlikujejo. Pravno-formalni ”okvir” oz. zahteve Evropske unije postavljajo pomemben robni pogoj, ki vpliva na reorganizacijo internega trga z električno energijo v Sloveniji. Hkrati pa predstavlja trenutno organiziranost, kratek zgodovinski pregled organiziranosti elektrodistribucijskih podjetij od začetka do danes, organiziranje in odpiranje slovenskega trga z električno energijo, modele ločevanja in kratek pregled, kako so se tega lotili v drugih državah članicah Evropske unije.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: reorganizacija, GJS SODO, elektrodistribucijska podjetja, energetski zakon, ločevanje
Objavljeno: 08.08.2018; Ogledov: 1553; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

3.
4.
Ločevanje odpadkov skozi čas na področju delovanja komunale Kranj
Veronika Masten, 2018

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: ločevanje, odpadki, Komunala Kranj
Objavljeno: 26.03.2020; Ogledov: 1152; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

5.
Stopnja ozaveščenosti prebivalcev Občine Bled o ravnanju z odpadki
Maruša Žemva, 2018

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: odpadki, ločevanje odpadkov, recikliranje, odlaganje odpadkov
Objavljeno: 09.04.2020; Ogledov: 1872; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

6.
Vloga zaposlenih pri uspešnem delovanju sistema ravnanja z odpadki, ki nastanejo pri izvajanju zdravstvene dejavnosti v domu starejših občanov
Ksenja Jug, 2016

Opis: Zaradi neusklajene zakonodaje na področju ravnanja z zdravstvenimi odpadki so se v domovih starejših občanov pojavile težave pri ločevanju odpadkov iz zdravstva. Mnoge znanstvene raziskave kažejo, da ključni problem ravnanja z odpadki iz zdravstva nastane že pri ločenem zbiranju. Zato je Skupnost socialnih zavodov Slovenije, ki zastopa interese izvajalcev institucionalnega varstva starejših, pripravila navodila za ravnanje z zdravstvenimi odpadki. Namen raziskave je preveriti, kako so se ta navodila implementirala v posamezno domsko okolje. V prvem delu magistrske naloge je opisan problem, ki ga imajo domovi starejših občanov na področju ravnanja z odpadki iz zdravstva zaradi različnega razumevanja zakonodaje in strokovnih smernic. V empiričnem delu smo s pomočjo kvalitativne in primerjalne študije opisali vlogo zaposlenih v zdravstveni negi pri izvajanju »novih« skupnih navodil za ravnanje z zdravstvenimi odpadki in dejavnike, ki vplivajo na pravilno ali nepravilno ravnanje z njimi. Proučili smo vzorce podobnosti in raznolikosti sistema ločevanja odpadkov, ki nastanejo v procesu zdravstvene nege in oskrbe na petih preučevanih domovih starejših občanov iz različnih delov Slovenije. Zanimalo nas je, katere so glavne značilnosti uspešnega sistema ločevanja odpadkov, nastalih pri izvajanju zdravstvene nege stanovalcev v domovih starejših občanov, in prišli do zaključka, da so glavni »krivci« za vedenje zaposlenih slaba organizacijska kultura domov starejših občanov, dvoumna zakonodaja, nezadostno znanje zaposlenih, slabo sprejemanje odgovornosti vpletenih v sistemu ravnanja z odpadki, ki nastanejo pri izvajanju zdravstvene nege ter nejasna navodila. S pripravo novega paradigmatskega modela, ki je bil pripravljen na podlagi naših ugotovitev in razumevanja raziskane problematike, se lahko pripravijo smernice za vzpostavitev učinkovitega sistema ravnanja z odpadki v zdravstveni dejavnosti in priporočila za pripravo predpisov, ki bi predvidoma obsegali predvsem natančno definicijo in klasifikacijo odpadkov tudi v socialno varstvenih zavodih.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: domovi za starejše, odpadki, zdravstvo, ločevanje odpadkov, zaposleni, magistrske naloge
Objavljeno: 26.07.2021; Ogledov: 363; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (1,77 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh