Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Nomotehnična metodologija
Damjana Kmetič, 2015

Opis: Pravna država skozi zakonodajo omogoca pravno varnost, zato je pomembno, da so pravni akti strokovno pravilno pripravljeni z jasnimi pravicami in dolžnostmi. Pravni akti pa so lahko strokovno izdelani le ob upoštevanju pravil nomotehnike. Aktualna zakonodaja se nenehno spreminja in dopolnjuje zaradi doseganja dolocenih ciljev zakonodajne oblasti, zato je pri njeni pripravi treba dosledno upoštevati metode nomotehnike, nacela pravnega pisanja ter strukturo in nacine izražanja. Prvi del magistrskega dela poleg metodologije in hipotez predstavlja tudi zgodovino, pojem, namen in cilj nomotehnike. Vsa obravnavana podrocja so pomembna za proucevanje zastavljenega problema. S pomocjo nomotehnicne metodologije oblikujemo besedila pravnih aktov. V tem delu podrobneje proucimo nomotehnicne metode in jih natancno analiziramo. Sledi podrobna predstavitev nacel pravnega pisanja, strukture in nacinov izražanja v predpisih. Izsledki obravnavane tematike so nam v pomoc pri verifikaciji hipotez in ugotavljanju najpogostejših napak v predpisih lokalnih samouprav. Drugi del magistrskega dela obsega empiricno raziskavo, ki je sestavljena iz analize dveh locenih anketnih vprašalnikov, ki so jih izpolnjevali zaposleni v lokalnih samoupravah, in analize Odloka o organizaciji in delovnem podrocju obcinske uprave razlicnih lokalnih samouprav. V zakljucku verificiramo zastavljene hipoteze in podamo sklepne ugotovitve raziskave.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nomotehnika, pravni akti, nomotehnična metoda, struktura predpisa
Objavljeno: 24.08.2017; Ogledov: 2475; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (858,87 KB)

2.
3.
4.
Razvoj metode za izvedbo forenzičnih aktivnosti na mobilnem operacijskem sistemu Firefox OS
Nino Vranešič, 2016

Opis: Mobilni telefon je postal nepogrešljiv pripomoček v informacijski družbi. Razvoj novih pametnih mobilnih telefonov in mobilnih operacijskih sistemov je ustvaril nove priložnosti za izvedbo kriminalnega dejanja. Mobilni telefon lahko namreč predstavlja dragocen izvor dokazov za izvedbo digitalne forenzične preiskave. V magistrski nalogi smo razvili novo forenzično metodo za zajem in analizo podatkov iz Firefox OS mobilne naprave. Tekom raziskave smo razvili tudi ustrezna orodja, ki skupaj z novo metodo predstavljajo skupek za izvedbo forenzične analize. Metodo smo aplicirali na različnih verzijah operacijskega sistema Firefox OS in prikazali njeno uporabo v praksi.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: mobilna forenzika, digitalna forenzika, Firefox OS, forenzična metoda
Objavljeno: 22.08.2018; Ogledov: 2658; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (5,05 MB)

5.
6.
7.
Obvladovanje tveganj pri načrtovanju proizvodnega procesa z metodo FMEA
Suzana Ritoša, 2015

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: proizvodni proces, metoda PFMEA, obvladovanje tveganj, Kern d. o. o.
Objavljeno: 16.05.2019; Ogledov: 2288; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

8.
Izdelava primerjalne analize časov montaže z metodo Very easy WORK-FACTOR
Jurij Trnovec, 2018

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: metoda REFA, metoda WORK-FACTOR, analiza, ergonomija, norme, normiranje
Objavljeno: 16.05.2019; Ogledov: 2491; Prenosov: 220
.pdf Celotno besedilo (3,94 MB)

9.
Pristranskost zaradi uporabe skupne metode v študijah digitalne pismenosti
Nina Meglič, 2019

Opis: V raziskovanju družbe in vedenja je zbiranje podatkov o več konstruktih iz enega samega vira zelo pogosto. Za uresničitev cilja raziskovanja potrebujemo podatke, ki morajo biti veljavni in zanesljivi, drugače lahko dobimo nepravilne, netočne in celo pristranske rezultate. Cilj magistrske naloge je bil raziskati vpliv pristranskosti zaradi skupne metode v študijah digitalne pismenosti. Predstavili in praktično smo uporabili analitične metode, ki so nam v pomoč pri preverjanju prisotnosti skupne metode variance ter posledično pristranskosti zaradi uporabe skupne metode. V podatkih, ki smo jih pridobili s strani Evropske komisije na temo uporabe IKT-ja v izobraževanju, se nahaja pristranskost v skupni metodi variance. Menimo, da bi bilo treba pri proučevanju digitalne pismenosti uporabiti vsaj dva merska instrumenta, obstoječo samoocenjevanje s pomočjo anketnega vprašalnika, ki bi mu morali dodati še dejanski test uporabe IKT-ja.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: harmanov test enega faktorja, pristranskost, skupna metoda variance, skupna metoda zbiranja podatkov, študija digitalne pismenosti, veljavnost, zanesljivost
Objavljeno: 13.11.2019; Ogledov: 1979; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (1,28 MB)

10.
Psihologija konj
Sandra Balanč, 2014

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: konji, psihologija konj, konjeva govorica telesa, vedenjske motnje, TT metoda
Objavljeno: 17.03.2020; Ogledov: 1562; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (3,06 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh