Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Prikaz razvoja mobilne aplikacije za spremljanje fitnes aktivnosti : magistrska naloga
Simon Vovko, 2024, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obravnava razvoj mobilne fitnes aplikacije za platformo Android. Aplikacija omogoča uporabnikom izdelavo lastnih treningov, spremljanje napredka ter virtualno treniranje s prijatelji. V nalogi preučujemo razvoj mobilnih aplikacij, primerjamo različne arhitekturne vzorce, kot so MVC, MVP in MVVM, ter se osredotočamo na uporabo oblačnih storitev za varno prijavo uporabnikov. Razvijemo tudi lastne REST API-je z uporabo PHP-ja in MySQL podatkovne baze ter raziskujemo možnosti za shranjevanje podatkov. V analizi zahtev in funkcionalnosti aplikacije uporabimo povratne informacije iz intervjujev, ki smo jih izvedli med potencialnimi uporabniki. Na koncu se osredotočimo na možnosti distribucije aplikacije in primerjamo prednosti ter slabosti objave v Google Play trgovini ter preko fitnes centrov.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Android, fitnes, retrofit, PHP Web API, Firebase, varnost podatkov
Objavljeno v ReVIS: 08.03.2024; Ogledov: 374; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (4,09 MB)

2.
Razvoj NSP rezervacijske platforme za restavracije : diplomska naloga
Gregor Janez Grajzar, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavimo širši proces izdelave mobilne aplikacije skozi oči nepretrganega razvojnega cikla. Naloga se dotakne sodobnih raziskovalnih korakov na začetku procesa, kot so odkrivanje prilike in vrzeli v potrebah potencialnih uporabnikov, načrtovanje NSP (najosnovnejšega sprejemljivega produkta oz. angl. MVP) in prototipiranja ter se nadaljuje v tehničnem delu s tehničnimi premisleki, izgradnjo podatkovnega modela ter izdelavo strežniške in mobilne aplikacije. Končna rešitev obsega strežniško aplikacijo z uporabo načrtovalskih vzorcev v objektno orientiranem okolju PHP, na katero se povezuje React Native mobilna aplikacija. V procesu sodeluje zunanja storitev za overjanje uporabnikov Firebase auth. Predstavimo sodoben način razvoja strežniških aplikacij z MVC modelom in usmerjanjem zahtevkov.
Ključne besede: nepretrgan razvojni cikel, mobilna aplikacija, React Native, PHP, načrtovalski vzorci, Firebase auth, MVC
Objavljeno v ReVIS: 06.12.2023; Ogledov: 408; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (4,71 MB)

3.
Razvoj spletne in mobilne aplikacije čakalna vrsta z orodjem react native za podjetje Fizioterapija Mužar : diplomska naloga
David Mužar, 2022, diplomsko delo

Opis: Aplikacija, ki smo jo izdelali v okviru diplomske naloge, je namenjena lažjemu urejanju, prijavi in pregledu čakalne vrste pacientov Fizioterapije Mužar, prav tako pa omogoča delavcu/ki manj motenj pri delu, saj se lahko pacient namesto telefonskega klica ali obiska v prostorih Fizioterapije Mužar prijavi na terapijo kar preko aplikacije. Predvsem pa je cilj diplomske naloge omogočiti lažje beleženje čakalne vrste in obveščanje pacientov o tem, kdaj pridejo na vrsto, saj to vzame veliko časa. Aplikacija omogoča enostavno naročanje na terapijo brez nepotrebnega fizičnega stika z delavko. Omogoča vpogled naročenega datuma in pacienta tudi obvesti, kdaj pride na vrsto, kar v procesu naročanja v teh časih (covid-19) pripomore k varovanju zdravja vseh udeleženih. Pomembno je tudi, da je aplikacija hitra, poceni za vzdrževanje in kar se da enostavna za uporabo, saj imamo veliko pacientov, ki so starejši od 50 let in so manj vešči uporabe mobilnih naprav in računalnikov.
Ključne besede: mobilna aplikacija, spletna aplikacija, čakalna vrsta, Fizioterapija Mužar
Objavljeno v ReVIS: 28.10.2022; Ogledov: 666; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (3,48 MB)

4.
Oblikovanje interaktivnega prototipa mobilne aplikacije "Go inštrukcije" : diplomska naloga
Nejc Razdrih, 2021, diplomsko delo

Opis: Kadar podjetje ponuja storitev prek spletne strani, se uporabniki hitro navadijo na njen izgled in uporabniško izkušnjo. Ključnega pomena je, da ob prehodu poslovanja na mobilno aplikacijo prenesemo vse tiste lastnosti, ki so jih uporabniki vzeli za svoje. Med njimi je treba izpostaviti celostno grafično podobo podjetja oz. izgled že obstoječe spletne strani in na drugi strani izgled mobilne aplikacije, ki je v nastajanju. Vidnost in prepoznavnost podjetja sta med bistvenimi lastnostmi. Zvesti uporabniki so navajeni na nek uporabniški vmesnik, ki se, če primerjamo spletno stran in mobilno aplikacijo, precej razlikuje. Uporabniški vmesnik mora biti uporabniku prijazen, s čimer je uporaba mobilne aplikacije enostavnejša, končni cilj uporabnika pa enostavno dosegljiv. V diplomski nalogi bomo teorijo celostne grafične podobe, uporabniških vmesnikov in uporabniške izkušnje prenesli v prakso ter spoznanja s teh področij združili v končni izdelek – interaktivni prototip mobilne aplikacije.
Ključne besede: mobilna aplikacija, uporabniški vmesniki, uporabniška izkušnja, grafični uporabniški vmesniki, celostna grafična podoba, interaktivni prototip
Objavljeno v ReVIS: 17.03.2022; Ogledov: 2324; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (4,14 MB)

5.
6.
Razvoj mobilne aplikacije za vodenje evidence naročil : Diplomska naloga
Blaž Golob, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi raziščemo in opišemo razvoj mobilne aplikacije za operacijski sistem Android, ki bo ponudnikom lokalne pridelane hrane omogočala lažje vodenje evidence strank ter produktov. V teoretičnem delu bomo najprej opisali problem, s katerim se soočajo ponudniki. Predstavili bomo obstoječe rešitve, s katerimi že lahko rešimo problem. V zadnjem delu teoretičnega dela bomo opisali tehnologije, ki jih bomo uporabili pri razvoju. V empiričnem delu se bomo posvetili opisu načrtovanja aplikacije in razvoja. Na koncu bomo delovanje rešitve še predstavili.
Ključne besede: Android, Kotlin, mobilna aplikacija, upravljanje naročil, programiranje
Objavljeno v ReVIS: 29.01.2021; Ogledov: 2409; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (2,07 MB)

7.
Razvoj spletne ter mobilne aplikacije za digitalno zbiranje rastlin : Diplomska naloga
Jaka Zupančič, 2020, diplomsko delo

Opis: Tehnologija nam omogoča delo od doma, nakupovanje preko spleta in druženje s prijatelji preko družbenih omrežij. Opaziti je mogoče trend, ki kaže na to, da bomo čedalje več vsakodnevnih aktivnosti lahko opravljali od doma. Ker pa je prekomerna izolacija lahko škodljiva, je cilj te diplomske naloge izdelati program, ki bo spodbujal uporabnikovo aktivnost izven doma. Izdelali bomo aplikacijo eHerbarium, ki bo predstavljala herbarij v moderni, digitalni obliki. Uporabniki bodo lahko poskusili dokončati svoj herbarij z lokalnimi cvetlicami in se pri tem hkrati seznanili z njimi. V teoretičnem delu diplomske naloge bo izvedena primerjava naše rešitve z že obstoječimi. Predstavljen bo tudi načrt aplikacije skupaj z vsemi uporabljenimi tehnologijami ter orodji, ki so bila uporabljena pri izdelovanju aplikacij. V praktičnem delu bodo predstavljene posamezne komponente aplikacij, njihovo delovanje ter predstavitev delovanja aplikacij.
Ključne besede: spletna aplikacija, mobilna aplikacija, Web API, Xamarin, ASP .Net Core, C# (C Sharp), herbarij
Objavljeno v ReVIS: 26.10.2020; Ogledov: 2242; Prenosov: 219
.pdf Celotno besedilo (2,66 MB)

8.
9.
Razvoj izvorne IOS aplikacije za spremljanje podatkov o vremenu : diplomska naloga
Alen Kirm, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavimo izdelavo izvorne iOS aplikacije, ki bo posameznika obveščala o vremenski napovedi in nepričakovanih vremenskih dogodkih. Poleg tega opišemo celoten cikel razvoja mobilne aplikacije. Izpostavimo problem, za katerega želimo uporabnikom ponuditi moderno, hitro in enostavno programsko rešitev. Definiramo okolje ter opišemo orodja uporabljena pri razvoju aplikacije. Definiramo in predstavimo arhitekturo aplikacije ter njene funkcionalnosti. Na koncu sledi prikaz delovanja programske rešitve.
Ključne besede: mobilna aplikacija, iOS, Apple, vreme, tehnologija, Xcode, Swift
Objavljeno v ReVIS: 13.11.2019; Ogledov: 2841; Prenosov: 200
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

10.
Zaščita in varovanje osebnih podatkov pri uporabi mobilnih aplikacij : magistrska naloga
Simon Šašek, 2018, magistrsko delo

Opis: Pametne mobilne naprave si težko predstavljamo brez mobilnih aplikacij, saj so glavno orodje za delovanje le-teh. S pomočjo mobilnih naprav lahko dandanes opravljamo skoraj vsa opravila, ki smo jih v preteklosti lahko opravljali le z računalnikom. Razvoj mobilnih naprav je v svet komunikacije in mobilnosti prinesel veliko pozitivnih sprememb. Ob uporabi raznovrstnih mobilnih naprav in aplikacij se je potrebno zavedati nevarnosti, ki so prisotne na vsakem koraku. Z raziskavo smo želeli preveriti, ali je zavedanje in varno vedenje uporabnikov mobilnih naprav na dovolj visoki ravni. Rezultati kažejo, da se udeleženci raziskave zavedajo nevarnosti, vendar premalo pozornosti posvečajo varni uporabi mobilnih naprav in aplikacij. Pri tem je namreč bistvenega pomena uporabnikovo izpopolnjevanje znanja in sledenje novim trendom varne uporabe mobilnih naprav.
Ključne besede: mobilna naprava, aplikacija, podatki, grožnje, nevarnost, zavedanje, vedenje
Objavljeno v ReVIS: 30.11.2018; Ogledov: 3939; Prenosov: 217
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

Iskanje izvedeno v 0.95 sek.
Na vrh