Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Financiranje v športu : ŽNK Radomlje
Eva Rojc, 2018

Opis: V diplomskem delu predstavljam razvoj ženskega nogometa tako doma kot v tujini - predvsem s finančnega vidika. Podrobno sem opisala naš domači radomeljski ponos, ŽNK Radomlje. Osredotočala sem se na financiranje kluba ter na njihovo pridobivanje sredstev za nemoteno igranje deklet v klubu, dotaknila pa sem se tudi problematike ženskega nogometa (različni stereotipni predsodki, neprepoznavnost ženskega nogometa) in s tem povezano pridobivanje sponzorjev ter donatorjev. Poiskala sem prednosti in slabosti financiranja ženskega nogometa in katere so tiste prednosti, ki bi jih bilo najbolje izkoristiti, da bi prinesle največ finančnih koristi dekletom in njihovim predstavnikom. Z anketiranjem sponzorjev in donatorjev sem videla, kakšni so bili pogoji oz. kakšen je bil pristop podjetnikov h klubu, njihove želje v sodelovanju z ženskim klubom, ali so se uresničile oziroma ponesle ime podjetja po Sloveniji. Zanimalo me je tudi, koliko so bili pripravljeni vložiti/donirati/sponzorirati v klub, ali so ta znesek skozi leta sodelovanja povečali in zakaj ne. Skozi anketni vprašalnik sem dobila odgovore, ki so mi pomagali spisati zaključek, kako pritegniti sponzorje, jih obdržati ter z njimi najbolje sodelovati še nadaljnja leta.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nogomet, ženski nogomet, ženski nogometni klub, financiranje ženskega nogometnega kluba, financiranje ženskega nogometnega kluba, Ženska nogometna zveza Slovenije.
Objavljeno: 06.03.2018; Ogledov: 3671; Prenosov: 169
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

3.
Privatizacija nogometa v Sloveniji
Dimitrij Debevec, 2017

Opis: Diplomski strokovni članek se osredotoča na privatizacijo nogometa v Sloveniji, kar je trenutno zelo zanimiva tematika, saj je zaradi vse večje želje klubov po tovrstni pravni podlagi in ureditvi z zakonom uvedla tudi slovenska krovna nogometna organizacija. Nogometna zveza Slovenije je namreč sprejela spremembo 40. člena zakona o licenciranju nogometnih klubov, ki omogoča lastniško preoblikovanje klubov iz sedanje društvene ureditve v gospodarsko družbo. Športni kolektivi, organizirani kot društva, so se ohranili iz obdobja nekdanje politične ureditve, ki so jo izvajali v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji. Kot zgled urejenega sodobnega nogometnega kolektiva bom predstavil nekaj primerov omenjene ureditve klubov v nogometno najnaprednejših državah. Poleg najrazvitejših držav sem v svoj pregled vključil tudi našo južno sosedo Hrvaško, kjer so že potekali oziroma še vedno potekajo postopki privatizacije dveh največjih klubov. Živimo v globalnem svetu, zato bom analiziral tudi razlike med evropskim in ameriškim konceptom vodenja športnega kolektiva. V zaključnem delu strokovnega članka se bom posvetil vprašanju, kaj ljudi spodbuja k aktivni udeležbi pri upravljanju kluba. Dotaknil se bom tudi trenutnega financiranja nogometnih klubov pri nas in alternativnih možnosti pridobivanja dodatnega kapitala, ki jih trenutno omejuje toga zakonodaja.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nogomet, nogometni klubi, privatizacija, financiranje, gospodarstvo, zakonodaja, Slovenija, diplomske naloge, bolonjski program
Objavljeno: 16.08.2018; Ogledov: 2990; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (546,23 KB)

4.
Spoterstvo kot oblika policijskega dela pri varovanju športnega dogodka
Marko Brelih, 2022

Opis: Športni dogodek, gledalci in zagotavljanje varnosti so trije med seboj prepletajoči segmenti, ki se medsebojno dopolnjujejo. Med športi je nogomet iz globalnega vidika med najbolj priljubljenimi in hkrati z razvojem nogometne igre se je pojavilo navijaštvo na nogometnih tekmah. Skozi razvoj navijaštva je prihajalo do nešportnega in nasilnega vedenja gledalcev, ki se kaže predvsem v oblikah vandalizma in huliganstva. Tragični dogodki na nogometnih stadionih so prisilili pristojne institucije k sprejemu več ukrepov in aktov, ki so podlaga za preprečevanje in zatiranje nasilja. Sprva se je odgovor na nasilna dejanja navijačev kazal v represiji pristojnih organov (policije), vendarle pa vsakokratna uporaba sile nima pozitivnih rezultatov. Na podlagi preučevanja in raziskav v taktiki spremljanja in dela z navijaškimi skupinami so države pričele uvajati spremembe, saj je sprva izključno represivno politiko proti nogometnemu nasilju postopoma nadomestila poglobljena strategija mednarodnega sodelovanja in preventivne oblike dela z navijaškimi skupinami. Bistvo mednarodnega policijskega sodelovanja je v pravočasni izmenjavi informacij, ki so bistvenega pomena za izboljšanje varnosti in varovanja ter preprečevanja nasilja in izgredov. Ena od temeljnih oblik preventivnega dela pa je policijsko spoterstvo. Je dejavnost policije, s katero policisti pridobivajo in izmenjujejo varnostno pomembne podatke in informacije v zvezi s potovanjem in udeležbo navijaških skupin na športnih dogodkih. Omenjena oblika dela je v slovenski policiji razmeroma nova in se še vedno razvija, predvsem v obliki profesionalizacije dela v okviru policijske organizacije.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nogomet, navijači, nasilje, policija, policijsko spoterstvo
Objavljeno: 21.11.2022; Ogledov: 420; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (2,01 MB)

5.
Razvoj prototipa aplikacije za spremljanje nogometnih tekem skozi oblikovanje uporabniške izkušnje
Rene Verbanec, 2023

Opis: Mali nogomet predstavlja enega izmed bolj priljubljenih športov po svetu in v Sloveniji. Vsako leto samo v Sloveniji potekajo številna nogometna tekmovanja, ki pa se še vedno beležijo na list papirja. Za spremljanje nogometnih tekmovanj je bila v Sloveniji pred nekaj leti razvita namenska aplikacija VinicaRezultati, ki je sicer edina takšna aplikacija v Sloveniji, vendar ne prinaša zadovoljive uporabniške izkušnje. V magistrski nalogi smo zato izboljšali uporabniško izkušnjo za obstoječo aplikacijo s pomočjo šestih korakov oblikovanja uporabniške izkušnje po Donaldu Normanu. Rezultat teh korakov je izdelani prototip izboljšane aplikacije za spremljanje nogometnih tekmovanj. Pričakujemo, da bo s pomočjo izboljšane aplikacije spremljanje nogometih tekmovanj potekalo učinkoviteje in hitreje ter da jo bo v prihodnosti mogoče s prilagoditvami uporabiti tudi za preostale ekipne športe.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: uporabniška izkušnja, testiranje, prototip, Donald Norman, nogomet
Objavljeno: 13.11.2023; Ogledov: 144; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh