Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Načelo enakosti v sistemu pokojninskega zavarovanja
Loti Crnkovič, 2010

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: pokojnine, zavarovalništvo, socialna varnost, načelo enakosti
Objavljeno: 26.09.2017; Ogledov: 1288; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (571,73 KB)

3.
Pokojnina kot oblika socialne varnosti za primer starosti
Marina Peterka, 2010

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: pokojnine, zavarovanja, pokojninski sistem, reforme
Objavljeno: 03.10.2017; Ogledov: 1032; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

4.
5.
6.
Ureditev starostnih pokojnin v Evropski uniji
Ira Osojnik, 2017

Opis: Magistrska naloga vsebuje pregled področja starostnih pokojnin v državah članicah Evropske unije. Osredotoča se na zakonsko ureditev starostnega pogoja, dobe plačanih pokojninskih prispevkov in druge pogoje, ki omogočajo prejemanje polne starostne pokojnine tistim, ki so te omejitve izpolnili. Naloga povzema tudi reforme, ki so jih države članice v zadnjem obdobju implementirale v socialno zakonodajo, ki pokriva starostne pokojnine, ter ključen razlog za reformiranje tega področja, ki je negativna demografska slika prebivalstva Evropske unije.Začetni del naloge opisuje razvoj socialnega varstva v Evropi s poudarkom na pokojninah. V tem sklopu je opisana delitev evropske socialne varnosti na tri različne sisteme, ki imajo danes velik vpliv na financiranje starostnih pokojnin. Evropska unija kot skupnost večine evropskih držav se s pogostimi ukrepi in vzvodi intenzivno trudi ohraniti socialne standarde, ki jih najrazvitejše članice v skupnosti danes dosegajo.Osrednji del naloge vsebuje pregled trenutne zakonske ureditve držav članic Evropske unije in Slovenije na področju starostnih pokojnin. Predstavljene so tudi reforme tega področja, ki jih posamezne članice že izvajajo in reforme,ki so v nekaterih državah še napovedane. Zadnji sklop naloge povzema učinkovite reforme in s tem rešitve na področju starostnih pokojnin, ki so jih izvedle druge države članice EU ter primere kako bi lahko Slovenija izkušnje drugih članic na področju reformiranja starostnih pokojnin implementirala v prihajajočo pokojninsko reformo.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Evropska unija, socialna varnost, pokojninski sistemi, starostne pokojnine, reforme, demografija
Objavljeno: 27.09.2018; Ogledov: 763; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)

7.
Socialna oskrba starejših oseb
Valentina Puc, 2019

Opis: Ko se rodi oseba, smo vsi veseli. Ko nekoga izgubimo, smo vsi žalostni. Ali kdaj pomislimo, kako bi lahko spremenili svoje življenje? Način življenja, v katerem živimo, je vsak dan bolj stresen. Dogaja se veliko nesreč. Veliko raziskav je že pokazalo, da so številke iz leta v leto bolj spremenjene – nekatere kažejo tudi v negativne smeri. Ljudje se premalokrat zavedamo, da bi lahko spremenili tempo življenja. Ali se kdaj vprašamo, kaj bo z nami, ko bomo starejši? Ali bo kdo poskrbel za nas? Diplomska naloga, ki sem jo napisala opisuje in predstavlja možnosti, ki jih imamo ljudje, ko smo starejši. Velikokrat se ljudje znajdemo v situacijah, v katerih naenkrat postanemo odvisni od pomoči drugih. V nalogi sem opisala najboljše možnosti, do katerih imamo vsi pravice.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: dolgotrajna oskrba, socialna oskrba, Vaskularna demenca, Frontotemporalna demenca, Alzheimerjeva bolezen, pokojnine
Objavljeno: 22.11.2019; Ogledov: 638; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh