Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Vpliv povečane brezposelnosti na psihično počutje strokovnih sodelavcev s področja zaposlovanja
Vida Jarc, 2013

Opis: Diplomsko delo je analiza doživljanja stresa strokovnih sodelavcev na področju zaposlovanja na Uradu za delo Novo mesto, kjer se srečujejo z velikim prilivom brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve, ki so ostali brez stalnega vira dohodka. Stiska brezposelnih oseb se odraža tudi v večjih psihičnih obremenitvah delavcev na uradih za delo. Povečane obremenitve na delovnem mesu predstavljajo pomemben stresni dejavnik za zaposlene, kar se kaže na splošnem slabem počutju, izgorelosti, pogostejši utrujenosti in težavah v duševnem zdravju, kar ima za posledico povečano osotnost z dela. Pozornost v diplomskem deluje namenjena dejavnikom tveganja, ki povečujejo nezadovoljstvo med zaposlenimi in nezmožnost obvladovanja nastale situacije. S kvalitativno analizo podatkov bomo skušali odgovoriti na vprašanji, ali je povečanje števila brezposelnih oseb razlog za to, da so strokovni sodelavci s področja zaposlovanja vse bolj pod vplivom stresa na delovnem mestu in kaj lahko svetovalcem zaposlitve pomaga pri premagovanju stresa in pri reševanju nastalega problema.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: svetovalci zaposlitve, brezposelnost, stres, stres na delovnem mestu, delovno mesto, dejavniki stresa, premagovanje stresa
Objavljeno: 27.07.2021; Ogledov: 452; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (593,51 KB)

2.
Premagovanje stresa pri delu
Elma Okanović, 2020

Opis: V diplomski nalogi smo preučevali, zakaj nastane stres na delovnem mestu, kakšne so njegove posledice in kako ga premagati. Ljudje se vsakodnevno srečujejo s težavami, ki lahko pripeljejo do stresa; ta pa do hudih posledic. Stres je vedno prisoten in ne obstaja oseba, ki ga ni občutila ali se z njim soočila. Občasno vpliva na kakovost dela, na delovne rezultate ali pa na posameznika, njegovo zdravje in počutje. Kljub temu da se mu velikokrat ni možno izogniti, smo izbrali to temo, da predstavimo, kaj vpliva na pojav stresa na delovnem mestu in kako ga z vidika posameznika ali organizacije premagati ter imeti v samem procesu premagovanja čim manj posledic. Med raziskovalnimi metodami smo izbrali kvalitativno raziskavo, osebni intervju. Opravili smo ga s šestimi osebami, ki so zaposlene v različnih organizacijah in opravljajo različna dela. Za ta način raziskovanja smo se odločili, ker smo želeli dobiti čim več različnih informacij o tem, kako narava dela, pozicija v organizaciji, delovni pogoji in delovno okolje vplivajo na to, kako pogosto bo posameznik pod stresom. Rezultati raziskave so pokazali, da stres doživljajo vsi, nekateri sicer v večji meri kot drugi; odvisno je od tega, s kakšnim delom se zaposleni ukvarja, v kakšnih delovnih pogojih dela in koliko odgovornosti ima. Raziskava je pokazala, da se organizacije še vedno soočajo s pomanjkanjem delovne sile, težavami z urnikom in komunikacijo. Mnenja zaposlenih smo predstavili v drugem delu naloge, zato da smo dobili celotno sliko.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: stres, organizacija, premagovanje stresa, posledice stresa, diplomske naloge
Objavljeno: 16.05.2022; Ogledov: 77; Prenosov: 6
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh