Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Pravna ureditev javno zasebnega partnerstva v EU in RS - primer železniškega prometa
Vojka Martinčič, 2011

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: javno-zasebno partnerstvo, koncesija, privatizacija
Objavljeno: 26.10.2017; Ogledov: 1093; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (505,75 KB)

3.
Koncesije javnih služb
Polonca Bolte, 2016

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: dimnikarske storitve, javne službe, koncesije, regulacija, privatizacija, diplomske naloge
Objavljeno: 09.11.2017; Ogledov: 1552; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (796,04 KB)

4.
Gospodarska obveščevalna dejavnost v sodobnem globalnem okolju
Igor Kočar, 2017

Opis: Gospodarska obveščevalna dejavnost je eno temeljnih področij, s katerimi se državne obveščevalne službe redno soočajo. Poznavanje globalnega gospodarskega dogajanja in vseh z gospodarstvom povezanih varnostnih in drugih izzivov je nadse pomembno za zagotavljanje nacionalnih interesov države. Gospodarska obveščevalna dejavnost pa se ne vrši samo na ravni državnih obveščevalnih služb. Močno je vpeta v praktično vsa poslovna okolja, kar posamezne gospodarske družbe in organizacije postavlja pred dejstvo, da morajo za svoj obstoj na trgu, za varovanje lastnih poslovnih skrivnosti, izdelkov in znanj ter za spopadanje z vsakodnevnimi poslovnimi izzivi temu vprašanju posvečati čedalje več pozornosti. Globalizacija in druge razmere na globalnem nivoju so privedle do trenda selitve gospodarske obveščevalne dejavnosti iz državnega v zasebni sektor, ki tako postaja pomemben akter na tem področju in s tem tudi potencialen partner tradicionalnim izvajalcem obveščevalne dejavnosti. Slednje ne pomeni zgolj izziva za državne obveščevalne službe, temveč za celotno demokratično družbo, ki mora zahtevati, da tudi vsi novi akterji na obveščevalnem področju upoštevajo vsa pravna in etična pravila ter spoštujejo temeljne človekove pravice in svoboščine.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: gospodarske obveščevalne dejavnosti, privatizacija, nadzorstvo, gospodarski subjekti, sinergija.
Objavljeno: 02.08.2018; Ogledov: 833; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (727,41 KB)

5.
6.
Privatizacija nogometa v Sloveniji
Dimitrij Debevec, 2017

Opis: Diplomski strokovni članek se osredotoča na privatizacijo nogometa v Sloveniji, kar je trenutno zelo zanimiva tematika, saj je zaradi vse večje želje klubov po tovrstni pravni podlagi in ureditvi z zakonom uvedla tudi slovenska krovna nogometna organizacija. Nogometna zveza Slovenije je namreč sprejela spremembo 40. člena zakona o licenciranju nogometnih klubov, ki omogoča lastniško preoblikovanje klubov iz sedanje društvene ureditve v gospodarsko družbo. Športni kolektivi, organizirani kot društva, so se ohranili iz obdobja nekdanje politične ureditve, ki so jo izvajali v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji. Kot zgled urejenega sodobnega nogometnega kolektiva bom predstavil nekaj primerov omenjene ureditve klubov v nogometno najnaprednejših državah. Poleg najrazvitejših držav sem v svoj pregled vključil tudi našo južno sosedo Hrvaško, kjer so že potekali oziroma še vedno potekajo postopki privatizacije dveh največjih klubov. Živimo v globalnem svetu, zato bom analiziral tudi razlike med evropskim in ameriškim konceptom vodenja športnega kolektiva. V zaključnem delu strokovnega članka se bom posvetil vprašanju, kaj ljudi spodbuja k aktivni udeležbi pri upravljanju kluba. Dotaknil se bom tudi trenutnega financiranja nogometnih klubov pri nas in alternativnih možnosti pridobivanja dodatnega kapitala, ki jih trenutno omejuje toga zakonodaja.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nogomet, nogometni klubi, privatizacija, financiranje, gospodarstvo, zakonodaja, Slovenija, diplomske naloge, bolonjski program
Objavljeno: 16.08.2018; Ogledov: 875; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (546,23 KB)

7.
8.
Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh