Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Uvedba e-arhiva v podjetju Bilban Kranj, d.o.o.
Polona Basej, 2012

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: e-arhiv, zakonodaja, dokumentiranje, arhiviranje dokumentov, programska oprema, klasifikacijski načrt
Objavljeno: 14.06.2018; Ogledov: 2942; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (2,32 MB)

3.
Hotelska rešitev v oblaku za majhne hotele in pridobivanje konkurenčne prednosti
Martin Kunej, 2012

Opis: V diplomski nalogi proučujem vpeljavo in vpliv internetne tehnologije računalništva v oblaku na poslovanje majhnih hotelov, ki se danes soočajo s številnimi izzivi na globalnem trgu. Osredotočam se na hotelsko programsko opremo v oblaku kot novo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo (v nadaljevanju IKT) v hotelski panogi, ki kaže, posebej pri majhnih hotelih, številne pridobitve in priložnosti za izboljšanje poslovanja in pridobivanja konkurenčne prednosti. Nakazana je potreba po vpeljavi IKT-ja v majhen hotel, pri tem osvetlim številne dejavnike, ki na vpeljavo oziroma sprejemanje IKT-ja vplivajo bodisi pospeševalno bodisi zaviralno. Nenazadnje predstavljam predlog hotelske programske opreme v oblaku za upravljanje manjšega nastanitvenega obrata Hotelinco, na podlagi česar ugotavljam uporabne lastnosti programske opreme v oblaku za majhen hotel.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalništvo v oblaku, hotelska panoga, majhni hoteli, programska oprema, storitev, hotelski informacijski sistem, Hotelinco, konkurenčna prednost
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 2776; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

4.
Informacijska varnostna kultura uporabnikov nelegalne programske opreme
Simon Šašek, 2015

Opis: Programska oprema je sestavni del računalniških sistemov. Uporabnikom omogoča izvajanje raznovrstnih avtomatiziranih postopkov in s tem zadovoljuje njihove potrebe. V svetu programske opreme najdemo veliko dobrega, žal pa tudi slabega. Kljub veliki ponudbi licenčne, brezplačne in odprtokodne programske opreme obstaja tudi precej nelegalne. Ta je znana po tem, da ni pridobljena in uporabljena na legalen način. Njena uporaba lahko prinese nekatere nepričakovane in neprijetne posledice, ki se jim lahko izognemo le s premišljeno uporabo. Poučiti se moramo o varni uporabi takšne programske opreme in se skladno s tem tudi obnašati. V diplomski nalogi smo proučevali informacijsko varnostno kulturo uporabnikov nelegalne programske opreme. Z raziskavo smo želeli ugotoviti, kakšen je razkorak med znanjem uporabnikov in njihovim ravnanjem pri stiku z nelegalno programsko opremo. Ugotovili smo, da se večina ljudi, ki uporablja nelegalno programsko opremo, ne vede varno. Na podlagi rezultatov žal ne moremo trditi, da se večina ljudi zaveda nevarnosti nelegalne programske opreme.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: informacijska varnostna kultura, nelegalna programska oprema, znanje, zavedanje, vedenje
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 2940; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

5.
Primerjava postopkov in orodij za preskušanje programske kode, napisane v programskih jezikih Javascript in Python
Urška Rožman, 2019

Opis: Diplomska naloga znotraj teoretičnega dela poudarja pomen preskušanja programske opreme ter razčleni metode, načela, pristope in načine preskušanja programske opreme. Znotraj empiričnega dela so implementirani trije programski problemi, ki so implementirani tako v programskem jeziku JavaScript kot v programskem jeziku Python, ter programski preskusi implementirani v okoljih Jasmine, Ava, Unittest ter Python. Dobljene preskuse smo analizirali na podlagi različnih izbranih kriterijev. V prvem koraku smo analizirali čas, potreben za izvedbo preskusov, namestitev okolja ter zahtevnost implementacije preskusov. V drugem koraku smo analizirali način, jasnost in natančnost prikaza uspelih ter neuspelih preskusov, v tretjem pa, kako se programsko okolje obnaša ob vnosu nepravilnih, nedefiniranih vrednosti ter zaznavanje razlike med velikostjo črk.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: programska oprema, preskušanje programske opreme, JavaScript, Python, okolja za preskušanje programske opreme
Objavljeno: 14.08.2019; Ogledov: 2747; Prenosov: 186
.pdf Celotno besedilo (1013,93 KB)

6.
Risana animacija in video kot tradicionalno-digitalni pristop h klubskim vizualijam
Nino Kovač, 2020

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: klubske vizualije, videoprojekcije, animacija, video, programska oprema
Objavljeno: 31.05.2021; Ogledov: 883; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (28,89 MB)

7.
8.
Razvoj spletnih rešitev za manjše podjetje
Žan Pirman, 2021

Opis: Za reševanje raznih problemov pri poslovanju se v modernem svetu podjetja ozaveščajo in poskušajo prodreti na spletni trg. V tej diplomski nalogi predstavimo problem mladih podjetnikov, katerih konkurenčna podjetja so že prisotna na spletu. Sledimo odkrivanju in razvoju rešitev za premagovanje konkurenc na tem trgu. Skozi nalogo predstavimo razvoj aplikacije, njen življenjski cikel od začetnih faz, vse uporabljene tehnologije vse do zmogljivega končnega izdelka. Ob tem obravnavamo tudi razvijalca aplikacije in njegov napredek pri osvajanju novih znanj in pridobivanju izkušenj.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: spletna mesta, uporabniška programska oprema, aplikacije, JavaScript (programski jezik), PHP (programski jezik)
Objavljeno: 03.12.2021; Ogledov: 1498; Prenosov: 170
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

9.
Implementacija marketinških orodij v delovni proces
Domen Aljaž Verbančič, 2022

Opis: Razvoj novih tehnologij za pomoč pri delu od podjetij in zaposlenih zahteva nenehno učenje in prilagajanje spremembam. CRM je strategija, ki v ospredje postavlja odnose s strankami. V diplomski nalogi sem skušal predstaviti strategijo za uspešno implementacijo CRM. Za to je bilo treba najprej raziskati zgodovino ter razlog za nastanek in razvoj koncepta CRM. Raziskani so bili najpogostejši izzivi podjetij pri postopku implementacije CRM, predstavljena pa je bila tudi strategija za pomoč pri implementaciji. Ena izmed zaznanih težav je bila pomanjkanje znanja in izobraževanja zaposlenih na tem področju, zaznana pa je bila tudi sprememba odločevalske vloge pri izbiri orodij CMR.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: digitalni marketing, upravljanje odnosov s strankami, CRM, marketinška orodja, implementacija CRM, programska oprema CRM
Objavljeno: 22.11.2022; Ogledov: 643; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh