Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Uporaba Google Apps v manjšem gradbenem in računovodskem podjetju
Natalija Zoran, 2013

Opis: Računalništvo v oblaku (angl. Cloud Computing) je nova računalniška storitveno orientirana paradigma, pri kateri uporabniki dostopajo do zahtevnejših računalniških virov. Google ponuja paket omenjenih spletnih storitev pod imenom Google Apps (GApps), ki omogoča lažje in varnejše delo v skupinah z različnimi spletnimi produkti. V diplomski nalogi smo predstavili koncept računalništva v oblaku, njegove značilnosti ter prednosti in slabosti. Osredotočili smo se na paket storitev Google Apps, ki predstavlja celovito rešitev za poslovanje podjetja. Možnosti vpeljave Google Apps smo analizirali na primeru manjšega gradbenega in računovodskega podjetja.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalništvo, računalništvo v oblaku, spletne storitve, Google Apps, komunikacijska tehnologija, informacijski sistemi
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 3075; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

3.
Hotelska rešitev v oblaku za majhne hotele in pridobivanje konkurenčne prednosti
Martin Kunej, 2012

Opis: V diplomski nalogi proučujem vpeljavo in vpliv internetne tehnologije računalništva v oblaku na poslovanje majhnih hotelov, ki se danes soočajo s številnimi izzivi na globalnem trgu. Osredotočam se na hotelsko programsko opremo v oblaku kot novo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo (v nadaljevanju IKT) v hotelski panogi, ki kaže, posebej pri majhnih hotelih, številne pridobitve in priložnosti za izboljšanje poslovanja in pridobivanja konkurenčne prednosti. Nakazana je potreba po vpeljavi IKT-ja v majhen hotel, pri tem osvetlim številne dejavnike, ki na vpeljavo oziroma sprejemanje IKT-ja vplivajo bodisi pospeševalno bodisi zaviralno. Nenazadnje predstavljam predlog hotelske programske opreme v oblaku za upravljanje manjšega nastanitvenega obrata Hotelinco, na podlagi česar ugotavljam uporabne lastnosti programske opreme v oblaku za majhen hotel.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalništvo v oblaku, hotelska panoga, majhni hoteli, programska oprema, storitev, hotelski informacijski sistem, Hotelinco, konkurenčna prednost
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 2789; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

4.
Potrebe in pričakovanja manjših in srednje velikih podjetji pri zajemu vsebin
Helena Novosel, 2014

Opis: V diplomski nalogi smo opisali poslovno-informacijske rešitve, ki jih danes uporabljajo podjetja. Poudarek je na informacijskih sistemih (IS), ki jih uporabljajo manjša in srednje velika podjetja. Slovenska podjetja, tako kot tudi tuja, z njihovo uporabo zmanjšujejo stroške, izboljšujejo poslovne procese, krajšajo odzivnost in čas obdelave podatkov. Vse to jim omogočajo različni ponudniki storitev, ki pa le-te ponujajo tudi kot storitve v oblaku. Vsa podjetja pa seveda poslujejo z dokumentacijo, ki pa je lahko elektronska, lahko papirnata. Lažje poslovanje pa je, kadar so podatki v elektronski obliki. Tukaj jim v pomoč pridejo programske rešitve, kot je OCR (optična prepoznava znakov), ki omogoča branje podatkov s skeniranih dokumentov oziroma slik. Analiza stanja v slovenskih podjetij nam je pokazala, katera dokumentacija jim povzroča največ dela in kateri dajejo prednost. Prav tako smo izvedeli, kateri metapodatki so pomembni za nadaljnje poslovanje podjetij in na kakšne načine jih shranjujejo. Ker je vse več poslovno-informacijskih rešitev dostopnih tudi kot rešitev v oblaku, nas je zanimalo, kakšno je stanje zaupanja v poslovanje v oblaku pri slovenskih podjetjih. Seveda je pomembna tudi varnost in dostop do podatkov.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: metapodatki, OCR, optična prepoznava znakov, ERP, CRM, informacijski sistemi, računalništvo v oblaku
Objavljeno: 20.08.2018; Ogledov: 3157; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

5.
Glasba v oblaku
Urška Strojin, 2016

Opis: Digitalne glasbene omarice so drastično spremenile način, kako ljudje hranijo, dostopajo do in poslušajo glasbo. Zaradi svoje karakteristike »zaprtosti« ter razlage zakonodaje s strani sodišč predstavljajo digitalne glasbene omarice imetnikom avtorskih ter sorodnih pravic in glasbeni industriji težave pri odkrivanju kršitev. Problematiko smo prikazali skozi razvoj zakonodaje in sodne prakse oz. sodnih primerov, katerih odločitve so imele nadaljnji vpliv na legitimnost uporabe tehnologije deduplikacije. Prav tako smo se osredotočili na problematiko določanja odgovornosti ponudnikov spletnih vsebin za neposredne in posredne kršitve ter problematiko izdaj obvestil za kršitve. Analiza primera MP3tunes, na katerega so pri končni razsodbi imeli vpliv številni drugi sodni primeri, nam je podala okvirni vidik obsežnosti omenjene problematike.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalništvo, računalništvo v oblaku, glasbena industrija, avtorske pravice, sorodne pravice, digitalne glasbene omarice
Objavljeno: 22.08.2018; Ogledov: 3921; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

6.
Doseganje visoke razpoložljivosti računalništva v oblaku in njen vpliv na prehod s tradicionalnega računalništva
Dejan Marolt, 2015

Opis: Računalništvo v oblaku (angl. Cloud Computing) je nov pogled na računalništvo, pri katerem uporabniki dostopajo do deljenih virov računalništva. Vsak izpad delovanja ima negativen vpliv na uporabnike, zato je doseganje visoke razpoložljivosti (angl. High Availability) nujno potrebno. V diplomski nalogi smo predstavili koncept računalništva v oblaku, njegov razvoj, lastnosti, storitvene in nadzorne modele, prednosti in priložnosti ter slabosti in tveganja. Pozornost smo namenili tudi visoki razpoložljivosti, poiskali nekaj primerov izpadov delovanja, njihove vzroke in vpliv ter rešitve za doseganje visoke razpoložljivosti. Kako visoka razpoložljivost vpliva na prehod s tradicionalnega računalništva na računalništvo v oblaku, smo analizirali na primeru manjšega IT podjetja, za katerega smo naredili tudi primerjavo rešitve doseganja visoke razpoložljivosti z uporabo tradicionalnega računalništva in računalništva v oblaku.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalništvo v oblaku, visoka razpoložljivost, izpad delovanja, storitve v oblaku, študija primera
Objavljeno: 22.08.2018; Ogledov: 3130; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (802,07 KB)

7.
Vpeljava računalništva v oblaku v trgovskem podjetju
Urška Ogris, 2018

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalništvo, računalništvo v oblaku, virtualizacija, trgovinsko podjetje, diplomsko delo
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 2781; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (979,95 KB)

8.
Analiza in primerjava CAD v oblaku s klasičnimi sistemi
Martin Slivnik, 2022

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: CAD, CATIA, Onshape, računalništvo v oblaku, razvojna orodja, modeliranje
Objavljeno: 06.03.2023; Ogledov: 591; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (4,93 MB)

9.
Stališče zaposlenih glede dela na daljavo in računalništva v oblaku
Tadej Dornik, 2023

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: delo od doma, računalništvo v oblaku, zaposleni, magistrsko delo
Objavljeno: 22.09.2023; Ogledov: 428; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (954,60 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh