Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza poslovanja podjetja MBS list, d. o. o., in primerjava s konkurenco
Jakob Žužek, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega analizo poslovanja podjetja MBS List, d. o. o., v poslovnih letih 2020, 2021 in 2022 ter primerjavo poslovanja s konkurenčnimi podjetji. Družba se ukvarja s proizvodnjo izdelkov iz lesa in v zadnjih letih precej vlaga v proizvodnjo. V prvem delu je z navpično in vodoravno analizo bilance stanja in poslovnega izida ter z izračunom izbranih računovodskih izkazov opravljena analiza poslovanja podjetja. V drugem delu diplomskega dela pa je s pomočjo izbranih kazalnikov opravljena primerjava izbranega podjetja s konkurenco. Z interpretacijo analize in izračunov je na koncu diplomskega dela opisan finančni položaj podjetja MBS List, d. o. o., narejena je primerjava s konkurenčnimi podjetji in podani so nasveti vodstvu podjetja.
Ključne besede: analiza poslovanja, računovodski izkazi, kazalniki, podjetje, konkurenca.
Objavljeno v ReVIS: 19.09.2023; Ogledov: 399; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (838,48 KB)

2.
Finančna analiza podjetja Hirsch (Schweiz) AG
Alec Christian Castaldi, 2023, diplomsko delo

Opis: Finančna analiza se nanaša na analizo dejavnosti podjetja, povezanih s financami in računovodskimi izkazi podjetja, ki vključujejo bilanco stanja, izkaz poslovnega izida in pojasnila ter finančne kazalnike za oceno rezultatov, uspešnosti in gibanja podjetja, kar koristi vodstvu za sprejemanje pomembnih odločitev v podjetju. V diplomskem delu analiziramo poslovanje podjetja HIRSCH (Schweiz) AG v letih 2019–2021. Podjetje Hirsch je švicarsko podjetje v urarski panogi, ki se primarno ukvarja s prodajo paščkov za ure in urarskim servisom. Podjetje ima po vsej Švici približno 50 poslovalnic in zaposluje okoli 100 ljudi. Diplomsko delo poleg uvoda sestavlja pet glavnih poglavij. Začnemo s predstavitvijo obravnavanega podjetja, sledi predstavitev glavnih računovodskih izkazov, kjer so prikazani in analizirani bilanca stanja, izkaz poslovnega izida in izkaz denarnih tokov podjetja. Naslednje poglavje predstavlja analizo na osnovi finančnih tokov, ki predstavljajo povzetek vseh poslovnih dogodkov podjetja v določenem obdobju ter prikažejo sliko uspešnosti poslovanja podjetja, na osnovi česar lahko predvidevamo trende za prihodnost. Sledijo vzvodi, ki nam prikažejo spremembe v dobičku, ter kazalniki produktivnosti, ki nam pokažejo povprečno produktivnost enega delavca v podjetju. Analiza se zaključi z Altmanovim modelom, ki prikaže verjetnost propada podjetja v naslednjih letih.
Ključne besede: finance, finančna analiza, računovodski izkazi, izkaz poslovnega izida, bilanca stanja, izkaz denarnih tokov.
Objavljeno v ReVIS: 25.02.2023; Ogledov: 524; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

3.
4.
Analiza poslovanja z računovodskimi kazalniki za podjetje v steklarski dejavnosti
Anja Peteh, 2018, diplomsko delo

Opis: Dandanes je uspešnost podjetij močno odvisna od samega poslovanja podjetja. Spreminjajoči se zakoni poslovanja, konkurenca, inovacije in marketing privedejo do obveznega natančnega spremljanja ter poudarka na stalni pozornosti poslovanja podjetja. Slednje lahko ugotovimo s pomočjo analize poslovanja, ki je predstavljena v diplomski nalogi. Namen in cilj analize poslovanja določenega podjetja je preveriti, ali je podjetje stabilno in likvidno. S tem lahko analitik analizira različne finančne podatke, toda fokus analize je večinoma na treh osnovnih računovodskih izkazih, in sicer izkazu poslovnega izida, bilance stanja in izkazu denarnih tokov. Osnovni namen analiziranja podjetja je pridobiti jasno sliko finančnega stanja podjetja. Izsledke in rezultate analiziranega nato uporabimo kot podlago za ekonomsko odločanje širšega kroga uporabnikov, kot so npr. poslovodstvo, lastniki, banka, vlagatelji ipd. Omenjena analiza je ključna za presojo podjetja kot potencialnega poslovnega partnerja.
Ključne besede: analiza poslovanja, uspešnost, finančno stanje podjetja, računovodski izkazi, potencialni poslovni partner
Objavljeno v ReVIS: 30.09.2018; Ogledov: 2448; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

5.
Finančna analiza poslovanja podjetja X : diplomsko delo
Tanja Turnšek, 2012, diplomsko delo

Ključne besede: finančna analiza, analiza poslovanja, računovodski izkazi, kazalniki, finančno poročanje
Objavljeno v ReVIS: 05.07.2018; Ogledov: 3292; Prenosov: 251
.pdf Celotno besedilo (382,22 KB)

6.
7.
8.
Finančna analiza poslovanja podjetja GT Tecnica S.a.s. : diplomsko delo
Danjel Božič, 2014, diplomsko delo

Ključne besede: finančna funkcija, finančna analiza, letna poročila, računovodski izkazi
Objavljeno v ReVIS: 08.05.2018; Ogledov: 2681; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (834,10 KB)

9.
Analiza poslovanja Danfoss trata, d. o. o. : diplomsko delo
Patricija Podgorelec, 2015, diplomsko delo

Ključne besede: analiza poslovanja, finančni kazalniki, računovodski izkazi, poslovna uspešnost
Objavljeno v ReVIS: 07.04.2018; Ogledov: 3225; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh