Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Pritožba v upravnem postopku
Tina Mozetič, 2016

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: upravni postopek, ZUP, odločba, sklep, ustava RS, redno pravno sredstvo
Objavljeno: 18.12.2017; Ogledov: 3180; Prenosov: 173
.pdf Celotno besedilo (656,48 KB)

3.
4.
Odgovornost dedičev do zapustnikovega dolga
Sladžana Ilić, 2012

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: izvršilni postopek, rubež, izvršba, sklep o izvršbi, zapuščina, zapustnik, dedič, zapuščinski postopek, sklep o dedovanju, oporoka
Objavljeno: 02.08.2018; Ogledov: 1340; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

5.
Odgovornost dedičev do zapustnikovega dolga

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: izvršilni postopek, rubež, izvršba, sklep o izvršbi, zapuščina, zapustnik, dedič, zapuščinski postopek, sklep o dedovanju, oporoka
Objavljeno: 02.08.2018; Ogledov: 1897; Prenosov: 70

6.
Uspešnost fizioterapevtske obravnave pacienta s kalcificirajočim tendinitisom ramenskega sklepa
Eva Božnar, 2022

Opis: KLJUČNE INFORMACIJE O DIPLOMSKEM DELU BOŽNAR, Eva: Uspešnost fizioterapevtske obravnave pri pacientu s kalcificirajočim tendinitisom ramenskega sklepa Uvod in namen: Kalcificirajoči tendinitis ramenskega sklepa je stanje, ki se pojavi zaradi odlaganja kristalov kalcijevega hidroksiapatita v tetive mišic rotatorne manšete. Namen diplomskega dela je predstaviti anatomijo ramenskega sklepa, patologijo kalcificirajočega tendinitisa in zdravljenje. Metode: V diplomsko delo smo vključili raziskave med letoma 2002 in 2020, ki so opisovale različne fizioterapevtske postopke zdravljenja kalcificirajočega tendinitisa ramenskega sklepa. Rezultati: Najuspešnejša fizioterapevtska metoda zdravljenja kalcificirajočega tendinitisa ramenskega sklepa so udarni globinski valovi. Operativno zdravljenje je uspešno, vendar prinaša tveganje za pooperativne zaplete. Uporabnost: Ugotovitve so uporabne v klinični praksi pri fizioterapevtski obravnavi pacienta s kalcificirajočim tendinitisom ramenskega sklepa. Omejitve: Premalo izvedenih raziskav o učinkovitosti terapevtskega ultrazvoka, kinezioterapije in elektroterapije pri zdravljenju kalcificirajočega tendinitisa ramenskega sklepa in nedostopnost člankov. Ključne besede: Kalcificirajoči tendinitis, ramenski sklep, fizioterapija, zdravljenje. Tip dela: Diplomska naloga 1. stopnje; Leto 2021, Fizioterapevtika 26 (42) str., 1 pregl., 5 sl., 56 vir. Mentorica (S. Pavlič Založnik), recenzentka (F. Kresal).
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Kalcificirajoči tendinitis, ramenski sklep, fizioterapija, zdravljenje
Objavljeno: 25.02.2022; Ogledov: 315; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (817,59 KB)

7.
Učinkovitost fizioterapevtske obravnave pacienta z utesnitvenim sindromom ramenskega sklepa
Taja Kobilca, 2022

Opis: Bolečina v rami je ena izmed najpogostejših težav mišično-skeletnega sistema. Mednje spada tudi utesnitveni sindrom, ki predstavlja tretjino vseh bolečin v rami. Vzrokov za njegov nastanek je več. Najpogostejši razlog za bolečino in utesnitev ramenskega sklepa je tetiva mišice supraspinatus, ki poteka pod korakoakromialnim lokom. Zaradi zmanjšanja subakromialnega prostora pride do trenja. Za pojav utesnitve so bolj dovzetni atleti, ki se ukvarjajo s športom nad glavo, kot so košarka, rokomet, odbojka, plavanje, in posamezniki, katerih delo zahteva veliko aktivnosti nad glavo. Značilni simptomi utesnitvenega sindroma so bolečina pri gibih nad višino glave, bolečina pri ležanju na prizadeti strani in bolečinski lok. Bolečinski lok se pojavi med 60 in 120 stopinjami abdukcije. Klinično diagnozo postavimo s pomočjo specialnih testov in anamneze. Za potrditev diagnoze se uporabi slikovna diagnostika. Zdravljenje se začne z zmanjševanjem bolečine, nadaljuje pridobivanje obsega gibljivosti in konča s povrnitvijo mišične moči, ki je usmerjena predvsem v mišično ravnovesje. Poznamo konzervativni in operativni način zdravljenja. Med konzervativne metode zdravljenja spadajo kinezioterapija, elektroterapija, manualna terapija, kineziotaping, akupunktura, injekcije kortizona ter nesteroidna proti vnetna zdravila. Pri analizi člankov smo ugotovili, da je kinezioterapija najpogostejša metoda zdravljenja, zato lahko rečemo, da je tudi najučinkovitejša. Zelo pogosta kombinacija zdravljenja utesnitvenega sindroma je kinezioterapija z manualno terapijo, ki prikazuje pozitivne učinke zdravljenja. Kinezioterapiji, ki predstavlja vitalni del rehabilitacije, se dodajata tudi elektroterapija in aplikacija kinezioloških trakov. Za takojšnje zmanjšanje bolečine se uporabljajo tudi nesteroidna protivnetna zdravila in injekcije kortikosteroidov. Izbiro fizioterapevtskih metod je treba prilagoditi posamezniku, njegovim vzrokom za pojav utesnitve in znanju fizioterapevta. Sestava fizioterapevtske obravnave je odvisna od strokovnega znanja, opreme in pripomočkov, ki jih ima fizioterapevt na razpolago. V primeru neučinkovitega konzervativnega zdravljenja se priporoča operativni poseg.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: utesnitveni sindrom, ramenski sklep, rehabilitacija, fizioterapija, konzervativno zdravljenje
Objavljeno: 03.06.2022; Ogledov: 137; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

8.
FIZIOTERAPEVTSKA OBRAVNAVA KOLENSKEGA SKLEPA PO POŠKODBI V POZNI FAZI REHABILITACIJE
Klara Tomc, 2022

Opis: Kolenski sklep je kompleksen sklep našega telesa in spada med ene najpogosteje poškodovanih. Nanj delujejo velike sile, na katere mora biti sklep ustrezno pripravljen. V nasprotnem primeru pride do poškodbe, ki ji sledi dolgo obdobje rehabilitacije. Pomemben je učinek zgodnje in pozne rehabilitacije na poškodovano sklepno strukturo. Namen diplomske naloge je bil proučiti učinkovitost pozne faze rehabilitacije.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Kolenski sklep, rehabilitacija, pozna faza rehabilitacije, diagnosticiranje, fizioterapija.
Objavljeno: 05.07.2022; Ogledov: 173; Prenosov: 12
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh