Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Diagnosticiranje poškodbe sprednje križne vezi s kliničnim testiranjem
Iris Kandžič, 2024, diplomsko delo

Opis: Poškodba SKV je pogosta ortopedska poškodba, katere incidenca se kljub preventivnim programom povečuje, zaradi pogostosti pa se v zdravstveni stroki pojavlja želja po hitrejšem in cenejšem načinu diagnosticiranja poškodbe. Namen diplomske naloge je bil pregledati literaturo o diagnostični vrednosti kliničnih testov pri sumu na poškodbo SKV. Cilj naloge je bil ugotoviti občutljivost, specifičnost, diagnostično zanesljivost ter pozitivno in negativno napovedno vrednost nekaterih najpogosteje uporabljenih kliničnih testov pri sumu na poškodbo SKV (Lachmanov test, sprednji predalčni test, pivot shift test in lever sign test) in rezultate primerjati z zlatim standardom (MR in diagnostična artroskopija). Na osnovi predhodnega pregleda literature smo si zastavili hipotezo H1, ki pravi, da imajo klinični testi pri sumu na poškodbo SKV visoko diagnostično zanesljivost, in hipotezo H2, ki pravi, da so rezultati testov, izvedenih med anestezijo, boljši od rezultatov, dobljenih pri testiranju zavestnega pacienta. V pregled je vključenih 12 študij, po pregledu katerih lahko delno potrdimo hipotezo H1, saj imajo testi pri enostavnejših primerih poškodb visoko diagnostično zanesljivost, manj zanesljivi pa so pri akutnih poškodbah, kjer bolečina in oteklina omejujeta izvedbo kliničnih testov, ter pri kompleksnih poškodbah, kjer je poškodovanih več sosednjih struktur in izolirano testiranje SKV ni zadostno. Glede na študije lahko potrdimo hipotezo H2, saj so vse primerjave testiranja pri zavesti in med anestezijo imele boljše rezultate v prid testiranju med anestezijo. Prednost testiranja med anestezijo se pokaže predvsem v tem, da pri močni fleksiji kolena pacient testiranja ne omejuje z mišičnimi kontrakcijami, ki bi jih sprožila bolečina. Kljub temu da so testi poznani in uveljavljeni, pa primanjkuje študij, ki bi definirale situacije, kjer bi jih lahko opolnomočili za diagnosticiranje poškodbe SKV. Take študije bi obsegale definirane statistične parametre testov, poenotene vključitvene in izključitvene kriterije ter demografsko reprezentativen vzorec.
Ključne besede: Sprednja križna vez, poškodba, diagnostična vrednost, klinično testiranje, slikovna diagnostika.
Objavljeno v ReVIS: 21.05.2024; Ogledov: 282; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (833,75 KB)

2.
3.
Razvoj prototipa aplikacije za spremljanje nogometnih tekem skozi oblikovanje uporabniške izkušnje : magistrska naloga
Rene Verbanec, 2023, magistrsko delo

Opis: Mali nogomet predstavlja enega izmed bolj priljubljenih športov po svetu in v Sloveniji. Vsako leto samo v Sloveniji potekajo številna nogometna tekmovanja, ki pa se še vedno beležijo na list papirja. Za spremljanje nogometnih tekmovanj je bila v Sloveniji pred nekaj leti razvita namenska aplikacija VinicaRezultati, ki je sicer edina takšna aplikacija v Sloveniji, vendar ne prinaša zadovoljive uporabniške izkušnje. V magistrski nalogi smo zato izboljšali uporabniško izkušnjo za obstoječo aplikacijo s pomočjo šestih korakov oblikovanja uporabniške izkušnje po Donaldu Normanu. Rezultat teh korakov je izdelani prototip izboljšane aplikacije za spremljanje nogometnih tekmovanj. Pričakujemo, da bo s pomočjo izboljšane aplikacije spremljanje nogometih tekmovanj potekalo učinkoviteje in hitreje ter da jo bo v prihodnosti mogoče s prilagoditvami uporabiti tudi za preostale ekipne športe.
Ključne besede: uporabniška izkušnja, testiranje, prototip, Donald Norman, nogomet
Objavljeno v ReVIS: 13.11.2023; Ogledov: 675; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

4.
Razvoj povezave med Versaonline in oblačno platformo Testproject : diplomska naloga
Domen Hren, 2023, diplomsko delo

Opis: Avtor ne dovoljuje objave na spletni strani oz. v elektronski knjižnici FIŠ zaradi prepovedi organizacije, v sklopu katere je bil pripravljen empirični del naloge.
Ključne besede: zagotavljanje kakovosti, avtomatizirano testiranje, TestProject, VersaOnline, REST API
Objavljeno v ReVIS: 17.07.2023; Ogledov: 638; Prenosov: 1

5.
Uvajanje nove znamke na trg
Gal Cimperman, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo najprej opredelili blagovno znamko kot pojem, uvajanje nove znamke na trg ter promocijo in trženje nove blagovne znamke. Nato smo se usmerili na uvajanje naše nove blagovne znamke v Sloveniji. V sklopu izbrane teme smo izdelali anketni vprašalnik in na podlagi pridobljenih rezultatov potrdili ali ovrgli hipoteze, ki smo si jih v začetku postavili. Prva se je nanašala na trditev, da se trg na uvajanje nove znamke odziva z nezaupanjem. Naslednja hipoteza se je nanašala na to, da lahko dober test izdelka pripomore k zamenjavi starega izdelka za novega. Kot zadnjo smo si postavili hipotezo, ki trdi, da lahko ima promocija pozitiven učinek na kupca. Glede na dobljene rezultate smo prvo hipotezo delno ovrgli, preostali dve hipotezi pa potrdili.
Ključne besede: blagovna znamka, uvoz blagovne znamke, potrošniki, prodaja blagovne znamke, promocija blagovne znamke, testiranje izdelka.
Objavljeno v ReVIS: 03.06.2023; Ogledov: 441; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (1,17 MB)

6.
7.
Vzdrževanje cevi prenosnikov toplote : diplomska naloga
Marjan Drečnik, 2022, diplomsko delo

Ključne besede: cevi, cevne stene, čeplenje, testiranje, toplotni prenosniki
Objavljeno v ReVIS: 23.05.2022; Ogledov: 938; Prenosov: 0

8.
Avtomatizirano testiranje mobilne aplikacije Globalid : diplomska naloga
Žan Žlajpah, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen postopek priprave avtomatiziranih testov za testiranje aplikacije GlobaliD. V prvem delu bomo spoznali, zakaj potrebujemo testiranje ter kakšni so različni načini testiranja. Glede na to, da bomo avtomatizirali testiranje mobilne aplikacije, bomo predstavili, kako izgleda testiranje na različnih platformah in predstavili, na kaj moramo biti pozorni, preden začnemo z avtomatizacijo. Ogledali si bomo, kako izgleda aplikacija GlobaliD in katere tehnologije nam bodo pripomogle pri pisanju avtomatiziranih testov. Ker aplikacija deluje na različnih operacijskih sistemih, bomo spoznali, pri katerem sistemu lažje namestimo testno okolje ter kakšne so razlike pri pisanju testov. Spoznali bomo, kako je testno okolje sestavljeno in metode, ki so uporabljene skozi celoten projekt. Zadnji del diplomske naloge predstavlja praktičen primer izvajanja avtomatiziranih regresijskih testov za aplikacijo GlobaliD.
Ključne besede: Appium, webdriverIO, GlobaliD, avtomatizacija, regresijsko testiranje, mobilne aplikacije, testiranje aplikacije, avtomatizirano testiranje, aplikacije
Objavljeno v ReVIS: 20.08.2021; Ogledov: 1377; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (3,13 MB)

9.
Izboljšanje uporabniške izkušnje spletne trgovine v izbranem podjetju
Klavdija Zimmer, 2021, diplomsko delo

Opis: Pandemija koronavirusne bolezni Covid-19 je zaznamovala poslovanje številnih podjetij v preteklem letu. Nekatera podjetja so čas zaprtja izkoristila za digitalizacijo poslovanja, med slednjimi tudi podjetje Slovenijales Trgovina d. o. o. Leta 2020 so odprli svojo prvo spletno trgovino in med zaprtjem dosegali zelo dobre rezultate prodaje. Vendar s v podjetju zavedajo, da je ključ do še večje prodaje dobra uporabniška izkušnja. Namen diplomskega dela je odkriti pomanjkljivosti spletne trgovine in podati predloge za izboljšave uporabniške izkušnje. Dodana vrednost diplomskega dela je povezanost z vodjo marketinga v podjetju, ki sproti implementira spremembe, ki jih tekom pisanja predlagamo. Tako so bile marsikatere spremembe implementirane že med pisanjem diplomskega dela. Kot metoda raziskovanja je bila uporabljena primarna etnografska raziskava kvalitativnega tipa, v kateri je sodelovalo 14 uporabnikov. Predpostavili smo hipoteze, da je uporabniška izkušnja boljša, če ima integriran iskalnik izdelkov, da je uporabniška izkušnja boljša, če ima spletna trgovina jasno določene filtre izdelkov, da obstaja pozitivna korelacija med številom obiskanih podstrani in dobro uporabniško izkušnjo, ter da je uporabniška izkušnja boljša, če sta spletna stran in spletna trgovina podjetja združeni na enem mestu. Trenutno stanje spletne trgovine smo analizirali in opravili analizo konkurence. Obravnavali smo šest konkurenčnih podjetij, podjetje Slovenijales Trgovina je v primerjalni analizi zasedlo tretje mesto. Povprečna ocena (od 1 do 5) zadovoljstva z uporabo spletne strani je bila 3,9. Vse hipoteze smo med raziskavo potrdili. Podjetju predlagamo, naj spletno stran in spletno trgovino združi na eno spletno mesto, doda možnost filtriranja izdelkov, doda možnost plačila s sistemom PayPal, zakupi dediciran IP-naslov, doda vse najpomembnejše informacije nad pregibom strani in doda iskalnik izdelkov. Slednja dva je podjetje že upoštevalo in implementiralo.
Ključne besede: Uporabniška izkušnja, spletna trgovina, uporabniško testiranje, pandemija koronavirusne bolezni Covid-19, optimizacija za mobilne naprave, Slovenijales Trgovina d. o.
Objavljeno v ReVIS: 07.07.2021; Ogledov: 1533; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

10.
Tehnično preverjanje stanja kibernetske varnosti v podjetju : Diplomska naloga
Matic Kuhelj, 2020, diplomsko delo

Opis: Hitrost razvoja informacijske tehnologije je vedno hitrejša in posledično se tudi vedno več naprav povezuje v svetovni splet. Če se malo zamislimo, katere vse naprave se povezujejo v svetovni splet, kaj hitro pridemo do spoznanja, da se v svetovni splet povezujejo skoraj vse naprave. Vsaka naprava, ki se je sposobna povezati v splet, pa pomeni ranljivost oziroma morebitno nevarnost bodisi zaradi napake v delovanju oziroma programski kodi ali pa v napaki same konfiguracije. Zavedati pa se tudi moramo, da v podjetjih gledajo na IT-kader kot nekaj, kar jim povzroča strošek, in ne nekaj, kar je nujno potrebno za nemoteno delovanje podjetja. Zaposleni v IT-oddelkih so velikokrat preobremenjeni in vse, kar morajo narediti, naredijo na hitro. Prav tako v IT-oddelkih ne namenijo dovolj časa za razna izobraževanja, da bi se IT-kader naučil pravilno in varno konfigurirati naprave ter izvesti osnoven varnostni pregled.
Ključne besede: heker, ranljivosti, penetracijsko testiranje, kibernetska varnost, konfiguracija, varnostni pregled
Objavljeno v ReVIS: 01.10.2020; Ogledov: 2283; Prenosov: 215
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh