Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Predhodno odločanje pred sodiščem EU in slovenska sodišča
Nuša Kavšek, 2014

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: predhodno vprašanje, predhodna odločba, uporaba prava EU
Objavljeno: 31.08.2017; Ogledov: 1404; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

2.
3.
4.
Spletno bančništvo in njegova uporaba v Posavju
Tatjana Jambriško, 2012

Opis: V magistrski nalogi smo primerjali uporabo spletno bančništvo v Sloveniji z Evropo in Svetom. Na osnovi izvedene spletne ankete med polnoletnimi uporabniki interneta v Posavju pa smo pridobili uvid v uporabo spletnega bančništva v Posavju. Zanimalo nas je predvsem, ali vidiki e-varnosti vpliva na uporabo spletnega bančiništva fizičnih oseb v Posavju, ali je uporabnik spletnega bančništva v Posavju dovolj usposobljen za njegovo varno uporabo in ali je zadovoljen s funkcionalnostjo storitve svoje spletne banke, ali na uporabo spletnega bančništva vplivajo drugi dejavniki digitalnega razkoraka ter ali je spletno bančništvo v Posavju še tržna priložnost.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: spletno bančništvo, varnost, uporaba, digitalni razkorak, Posavje
Objavljeno: 08.08.2018; Ogledov: 771; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (29,84 MB)

5.
Vpliv uporabe Facebooka na osnovnošolske otroke v Občini Krško
Mateja Kužner, 2013

Opis: Zaradi naraščajoče uporabe socialnega omrežja Facebook pri otrocih se upravičeno pojavlja vprašanje zadostne skrbi za njihovo varnost in osebnostno celovitost. Skrb zbujajoči so rezultati ugotovitev, da je čedalje več otrok registriranih ter uporablja Facebook brez vednosti staršev, kakor tudi da starši bodisi ne vedo ali pa se ne znajo primerno odzvati nastali situaciji. Da imajo lahko negativni učinki in vplivi nezadostnega nadzora staršev hude posledice, kaže čedalje večje število najrazličnejših oblik medvrstniškega nasilja. V izogib slednjemu ter v podporo večjemu ozaveščanju je poleg vzgojnih mehanizmov v izobraževalnem sistemu nujna tudi večja ozaveščenost staršev. Vedno večja uporaba spletnega socialnega omrežja Facebook med mladoletnimi osebami spreminja odnose v družini in v vsem okolju, ki jih obkroža. Ključne ugotovitve raziskave kažejo, da je uporaba Facebooka med osnovnošolskimi otroci v občini Krško razširjena, pri tem pa se ne zavedajo posredovanja osebnih podatkov.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Facebook, osnovnošolski otroci, prepovedana uporaba Facebooka, občina Krško, tveganja, varnost, nadzorstvena funkcija staršev
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 574; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

6.
Pravilna uporaba prava Evropske Unije
Majda Lazar, 2013

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: dejansko uveljavljanje prava EU, Direktiva 2005/36/ES, implementacija, poklicne kvalifikacije, sodna praksa, uporaba prava EU
Objavljeno: 06.08.2018; Ogledov: 589; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (964,90 KB)

7.
8.
Uporaba mobilne tehnologije LTE za dostop do širokopasovnega omrežja
Tomo Hliš, 2014

Opis: Magistrska naloga obravnava področje uporabe tehnologije LTE za dostop do širokopasovnega omrežja, predvsem na ruralnih območjih brez širokopasovnega dostopa. Uvodoma so predstavljena fiksna in mobilna širokopasovna omrežja s poudarkom na tehnologiji LTE. V sklopu fiksnih širokopasovnih omrežij so podrobneje predstavljena kabelska omrežja, xDSL omrežja in optična omrežja, pri mobilnih pa 3G in 4G omrežja s tehnologijami HSPA+, WiMAX in LTE. Sledi predstavitev stanja na področju širokopasovnih omrežij v Sloveniji v povezavi z zahtevami evropske Digitalne agende in pridobivanjem radijskih frekvenc za potrebe izgradnje in nudenja storitev mobilnih omrežij. Osrednji del naloge se zaključi s SWOT analizo uporabe tehnologije LTE in izdelavo večparametrskega odločitvenega modela. V zaključku naloge ugotavljamo, da lahko tehnologija LTE predstavlja ustrezno rešitev za dostop do širokopasovnega omrežja. Omejitve predstavljajo visoki stroški izgradnje omrežja, neuspeli podobni projekti v preteklosti in visoke cene pridobivanja frekvenčnih licenc.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: LTE, mobilna omrežja, širokopasovna omrežja, uporaba, 4G
Objavljeno: 20.08.2018; Ogledov: 905; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

9.
Racionalizacija stroškov zloženk v farmacevtski industriji
Vesna Kadunc, 2014

Opis: Glavni namen embalaže v farmacevtski proizvodnji je zgotavljanje kakovosti končnega izdelaka v celotnem času njegove uporabnosti. Eden izmed najpomembnejših embalažnih materialov so prav gotovo zloženke, katerih namen je pritegniti kupca, da izdelek kupi ter ga obenem seznani z vsemi pomembnimi podatki. Problem pa se kaže v prevelikih stroških odpisa embalaže, predvsem zloženk, zata smo v Krki uvedli ukrepe za zmanjševanje le-teh. Cilja diplomske naloge sta preučiti ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom zmanjšanja stroškov odpisa ter ugotoviti prednosti novega dizajna. Kot metodologija za preučitev svojih dveh hipotez sem uporabila Swot analizo. Rezultati so pokazali, da smo z uvedenimi ukrepi v prvem četrtletju letošnjega leta sicer povečali stroške odpisa, vendar planiramo, da naj bi se le-ti do konca leta zmanjšali ter da bi bil novi dizajn embalaže prepoznaven in varen za uporabnika.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: embalaža, zloženke, novi dizajn, zniževanje stroškov, varna uporaba
Objavljeno: 21.08.2018; Ogledov: 860; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (3,60 MB)

10.
Študija zasvojenosti mladih z internetom
Maja Jurman, 2015

Opis: S pojavom, predvsem pa z razvojem, interneta so se pojavile tudi mnoge težave. Ena od teh je internetna zasvojenost, ki je najpogostejša med mladimi, saj ti predstavljajo najranljivejšo skupino. V diplomski nalogi so predstavljeni razvoj in definicija interneta ter znaki, posledice in vzroki za pojav zasvojenosti med mladimi. Izsledki raziskav, ki so jih opravili na področju internetne zasvojenosti tuji raziskovalci, se med seboj prepletajo, dopolnjujejo in nadgrajujejo ter služijo kot osnova za raziskavo, ki je bila narejena v različnih okoljih – v urbanem in ruralnem okolju. Vanjo je bil zajet vzorec 132-ih mladih; rezultati predstavljajo stopnjo stanja na področju internetne zasvojenosti med mladimi v Sloveniji.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: internet, uporaba interneta, zasvojenost, mladostniki, internetna zasvojenost
Objavljeno: 22.08.2018; Ogledov: 1282; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh