Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Ekološka učilnica
Zoran Tkavc, 2013

Opis: Na Šolskem centru Krško-Sevnica se zavedamo negativnih ekoloških vplivov električnega in elektronskega odpada in emisij toplogrednih plinov, ki so posledica povečane porabe električne energije. Pri prenovi učilnic opremljenih, z računalniki, smo zato želeli karseda zmanjšati število potrebnih računalnikov. Zaradi enostavnosti in pozitivnih izkušenj smo se odločili za izboljšavo obstoječe programske opreme večsedežne delovne postaje na osnovi namizne virtualizacije in za prenovo delavnice z uporabo Microsoft MultiPoint Server 2012. S posodobitvijo smo dosegli zmanjšanje števila iz šestindvajset na le sedem računalnikov. Uporaba večsedežnih delovnih postaj se je izkazala za dobro odločitev, saj smo poleg znižanja stroškov in manjšega negativnega vpliva na okolje dosegli nemoten potek pouka in enostavno vzdrževanje ter zanesljivo delovanje.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: električni odpad, elektronski odpad, večsedežna delovna postaja, virtualizacija, virtualni računalniki
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 2669; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (2,20 MB)

2.
Študija prehoda podjetja X na virtualizacijo strojne opreme
Rok Kopina, 2012

Opis: Virtualizacija računalniških namizij je alternativa klasičnih osebnih računalnikov. Na dolgi rok zmanjšuje stroške lastništva osebnih računalnikov, zagotavlja lažje vzdrževanje, boljši izkoristek strojne opreme in povečuje varnost ter zanesljivost sistemov. Številni ponudniki z različnimi pristopi in cenovnimi modeli ponujajo rešitve, s katerimi dosegajo podobne rezultate. V naši nalogi raziskujemo možnosti integracije virtualizacije in odprtokodne programske opreme v obstoječo informacijsko infrastrukturo. Na podlagi idejne zasnove in izračunov smo prišli do rezultatov, ki zadoščajo našim željam in potrebam. Nadgradnja sistema in njegova posodobitev bi močno povečali njegov izkoristek, zmanjšali potreben čas vzdrževanja in povrnili stroške investicije.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: hipervizor, konsolidacija strežnikov, računalniška namizja, upravljanje infrastrukture, virtualizacija
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 2282; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (11,39 MB)

3.
Láhko izvajalno okolje v obliki samozadostnega LXC-vsebnika
Aleksander Mihičinac, 2014

Opis: Z bliskovitim razvojem računalniške strojne opreme, ki je močno prehitel zahteve programske opreme, so se odprle nove možnosti na sicer že dolgo poznanem in zelo razširjenem področju virtualizacije strežnikov. Tradicionalni pristop polne virtualizacije, kjer virtualiziramo strežnik kot celoto, je preživet. Poleg potratnosti z viri je polna virtualizacija tudi rigidna in nerazdružljivo povezana s hipervizorjem, na katerem teče. Pogosto se zgodi, da je na virtualnem strežniku nameščena zgolj ena storitev, ali še slabše, na njem teče zgolj en proces, kljub temu pa je v ozadju polno virtualiziran celoten strežnik. Podobno zaskrbljujoč je primer, kjer na enem virtualnem strežniku, v enem izvajalnem okolju poganjamo množico storitev in procesov, ki so med seboj različno varnostno in performančno zahtevni. V okviru magistrske naloge smo na praktičnih primerih preučili tehnologije in predstavili metodo virtualizacije na nivoju operacijskega sistema, ki temelji na LXC-vsebnikih. Rezultate smo primerjali s tradicionalnimi metodami virtualizacije strežnikov in na podlagi tega ocenili njihov potencial. Predstavljena metoda koncept virtualizacije strežnikov redefinira v koncept láhkih, prilagodljivih in samozadostnih enot.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: virtualizacija, vsebnik, hipervizor, LXC, Docker
Objavljeno: 20.08.2018; Ogledov: 1955; Prenosov: 0

4.
Vpeljava računalništva v oblaku v trgovskem podjetju
Urška Ogris, 2018

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: računalništvo, računalništvo v oblaku, virtualizacija, trgovinsko podjetje, diplomsko delo
Objavljeno: 25.09.2018; Ogledov: 2461; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (979,95 KB)

5.
Virtualna resničnost v marketingu
Ina Kruljac, 2020

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: navidezna resničnost, virtualna resničnost, VR, tehnologija, marketing, virtualizacija
Objavljeno: 18.12.2020; Ogledov: 1272; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)

6.
Virtualizacija manjše strežniške infrastrukture s hipervizorjem VMware ESXi
Andrej Franko, 2023

Opis: Virtualizacija je tehnologija, ki omogoča ustvarjanje virtualnih različic računalniških virov. Glavne prednosti virtualizacije vključujejo boljšo uporabo virov, večjo fleksibilnost, varnost, zanesljivost ter prihranek stroškov. V nalogi smo preučili prednosti in slabosti virtualizacije, primerjali ponudnike orodij za virtualizacijo in predstavili virtualizacijo kot rešitev za enostavnejše upravljanje IT-strežniške infrastrukture. Uporaba virtualizacije omogoča enostavno upravljanje in vzdrževanje informacijske infrastrukture ter izboljšuje izrabo virov. Premikanje virtualnih strojev med strežniki olajša vzdrževanje in zagotavlja neprekinjeno delovanje, ključno pa je tudi zagotavljanje varnosti virtualnega okolja s posodobitvami, varnostnimi rešitvami in vzdrževanjem.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: strežnik, VMware ESXi, virtualizacija strojne opreme, informacijska infrastruktura, migracija strežniške infrastrukture
Objavljeno: 20.09.2023; Ogledov: 132; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (3,22 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh