Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporabniški vmesniki v menedžerskih informacijskih sistemih
Jure Štangelj, 2012

Opis: V menedžerskih informacijskih sistemih je nadzorna plošča uporabniški vmesnik vodstvenih informacijskih sistemov, ki naj bi bil oblikovan tako, da je enostaven za uporabo, da združuje vse pomembne informacije in da nudi uporabnikom hiter dostop do potrebnih informacij. Problematika, ki jo obravnavam v magistrski nalogi, se nanaša na pravilno izdelavo nadzorne plošče, ustrezno predstavitev pravih informacij in uporabo nadzornih plošč v praksi. Namen naloge je predstaviti lastnosti nadzorni plošč, predstaviti načine in možnosti vizualizacije informacij v nadzornih ploščah ter predstaviti pravila in zakonitosti dobrega oblikovanja nadzornih plošč. Cilja naloge sta oblikovati praktično uporaben prototip nadzorne plošče, ki bo skladen z dobro prakso izdelave uporabniških vmesnikov, in vpeljava te v prakso na delovnem mestu.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: menedžerski informacijski sistemi, uporabniški vmesniki, nadzorne plošče, ključni kazalci učinkovitosti, vizualizacija informacij, grafični uporabniški vmesnik, interakcija - človek računalnik
Objavljeno: 10.08.2018; Ogledov: 2196; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (3,33 MB)

2.
Vizualizacija prostorskih podatkov s programskim orodjem SDMS
Martina Črček, 2017

Opis: Informacijska tehnologija je napredovala na vseh področjih. Mobilni GIS zelo olajša uporabnikovo delo. Mobilna aplikacija vsebuje informacijske rešitve in vsebinske sklope, prilagajanje na trenutne razmere trga, veljavno zakonodajo, informacijske zmoţnosti in razpoloţljivost prostorskih evidenc. Soočili smo se s problemom, kako čim hitreje in enostavno vizualizirati prostorske podatke, ki so v našem primeru drevesa. Zato smo se v naši nalogi odločili predstaviti mobilno aplikacijo, ki olajšuje delo predvsem popisovalcem na terenu, saj pridobimo in obdelamo vse potrebne podatke, ki se neposredno shranijo v GIS bazo, kjer imajo takojšen vpogled tudi drugi uporabniki.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Geografski informacijski sistem, prostorski podatki, Mobilni GIS, programsko orodje SDMS, vizualizacija prostorskih podatkov
Objavljeno: 24.08.2018; Ogledov: 2221; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (3,40 MB)

3.
4.
Psihološka priprava športnika
Damjan Verhovc, 2016

Opis: Psihološka priprava v športu postaja ena ključnih strategij za izboljšanje tekmovalnega rezultata posameznega športnika in športnih ekip. Svetovalni in pedagoški proces sta bistvena pristopa, ki se uporabljata pri tovrstni pripravi športnika. Tehnike in metode psihološke priprave v športu so večinoma tehnike kognitivno vedenjske terapije, kar pomeni, da gre pri svetovanju oziroma pri delu s športnikom za znanstveno podprt strokovni proces. Cilj magistrske naloge je ugotoviti ali je tehnika vizualizacije učinkovito sredstvo pri doseganju boljšega rezultata. V prvem torej teoretičnem delu s pomočjo pridobljenih podatkov iz strokovne literature najprej opišemo razvoj in opredelitev psihologije športa ter predstavimo svetovanje in pedagoški proces v psihični pripravi športnikov. V nadaljevanju opišemo pomen koncentracije, motivacije, samopodobe, samozaupanja in samozavesti ter vpliv in značilnosti mentalnih stanj kot sta anksioznost in stres v športu. V zadnjem delu teoretičnega dela predstavimo psihološko pripravo, predtekmovalno in tekmovalno stanje ter podrobneje opišemo uporabo tehnik in metod, ki se uporabljajo v psihološki pripravi športnika. V empiričnem delu predstavimo rezultate analize, ki so bili zbrani s polstrukturiranim intervjujem. V raziskavi smo izvedli pet intervjujev s košarkarji, ki so se udeležili treninga vizualizacije. Z analizo predstavljenih podatkov in rezultatov smo odgovorili na zastavljeno raziskovalno vprašanje ali tehnika vizualizacije vpliva na izboljšanje športnega rezultata.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: psihologija športa, psihološke priprave, vizualizacija, slikovne predstave, magistrske naloge
Objavljeno: 28.07.2021; Ogledov: 354; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh