Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Management znanja, spol in stil vodenja
Lidija Kumin, 2018

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: vodje, vodenje, stili vodenja, avtoritativno vodenje, demokratično vodenje, avtentično vodenje, management znanja
Objavljeno: 03.10.2018; Ogledov: 2349; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (1,80 MB)

2.
Lastnosti dobrega projektnega vodje v IT podjetju
Jože Zupanič, 2019

Opis: Vsakodnevno se srečujemo s projekti, njihovi zahtevami in omejitvami, zato je potreba po projektnem vodenju nujna. Oseba, ki je odgovorna za projekt, njegovo izvajanje in uspešen zaključek, je projektni vodja. V prvem delu diplomske naloge so predstavljena teoretična izhodišča, povezana s projektnim menedžmentom in projektnim vodenjem, v drugem delu pa je bila, za namen preverjanja hipotez, narejena analiza ankete in intervjujev, ki so bili opravljeni v IT podjetju. Pokazalo se je, da je IT podjetje uspešno pri izvajanju projektov, vendar rezultati teh projektov niso vedno po pričakovanjih. Najpogostejši način vodenja v IT podjetju je informativni način. Najpomembnejše lastnosti dobrih projektnih vodij so smisel za organizacijo, strokovnost in dobre vodstvene sposobnosti. V ostalih gospodarskih dejavnostih so pomembne iste lastnosti projektnega vodje kot v IT dejavnosti.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: projekt, projektni management, vodenje projekta, projektni vodja, lastnosti projektnega vodje
Objavljeno: 04.10.2019; Ogledov: 3439; Prenosov: 297
.pdf Celotno besedilo (914,93 KB)

3.
Poslovno komuniciranje v projektnem managementu
Blaž Ajdovec, 2020

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: komunikacija, podjetje, projektna komunikacija, projektni vodje, vodenje, projektno vodenje
Objavljeno: 27.11.2020; Ogledov: 1277; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,30 MB)

4.
Sprememba vodstva in vpliv na organizacijsko klimo v podjetju X
Nataša Lojen, 2013

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: vodje, vodenje, organizacijska klima, zadovoljstvo zaposlenih
Objavljeno: 12.01.2021; Ogledov: 966; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (975,64 KB)

5.
Plačni sistem v slovenski policiji in vpliv plačnih anomalij na zadovoljstvo vodstvenih delavcev
Jan Zavodnik, 2021

Opis: Plačni sistem v slovenski policiji ne obstaja kot samostojni sistem. Kot tak je le besedna zveza, čeprav je v resnici to plačni istem javnih uslužbencev. Z uporabo opisne, razlagalne in normativne metode sem proučil dostopno literaturo in podatke, jih ustrezno ovrednotil ter njihove ugotovitve zapisal. Poslužil sem se tudi zgodovinske metode z raziskavo preteklih plačnih sistemov ter empirične metode z uporabo ankete, katere rezultati so bili skrbno obdelani s statističnim programom ter opisno razloženi. V magistrskem delu predstavljam bistvene elemente plačnega sistema javnih uslužbencev in ugotavljam, da dejanski plačni sistem v policiji vzpostavlja zakon v povezavi s kolektivnimi pogodbami ter dogovori in sporazumi med vladno in sindikalno stranjo. Ravno tako ugotavljam, da so dogovori, z namenom odpravljanja anomalij, privedli do stanja plačnih anomalij, v katerem je razvrednoten položaj vodij ter posledično stanje vpliva na dokončno zrušenje kariernega sistema. Hkrati pa se je pričelo obdobje, v katerem je zelo oteženo pridobivanje novih kadrov za vodstvene delavce. Plačni sistem v slovenski policiji je v današnjem času razvrednotil plačilo dela vodstvenih delavcev v policiji in s tem hote ali nehote vplival na zadovoljstvo zaposlenih ter posledično deloval na njihovo motiviranost. Skozi raziskavo zadovoljstva vodstvenih delavcev sem ugotovil, da kar 63 % zaposlenih vodij v policiji ni zadovoljnih s plačnim sistemom. Rezultati in ugotovitve raziskave bodo tako služili organizaciji, kot je policija, ki bo lahko z implementacijo ukrepov za uravnoteženje kariernega sistema poskrbela za zadovoljstvo svojih vodij ter hkrati pripomogla pri zmanjševanju vplivov na rušenje organizacijske strukture.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: plačni sistem, karierni sistem, plačne anomalije, vodje, zadovoljstvo
Objavljeno: 30.08.2022; Ogledov: 459; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

6.
Avtentično vodenje in zavzetost v proizvodnem podjetju
Andreja Mohar, 2022

Opis: V magistrskem delu obravnavamo konstrukt avtentičnega vodenja in zavzetosti zaposlenih. V empiričnem delu s pomočjo anketnega vprašalnika ugotavljamo, kakšno je stanje v proučevanem proizvodnem podjetju na področju avtentičnega vodenja in zavzetosti zaposlenih ter ali med njima obstaja povezava. Na osnovi pridobljenih podatkov in opravljene analize smo za vodstvo izbranega podjetja pripravili priporočila ter smernice za prakso. Z raziskavo smo ugotovili, da bi bilo treba izboljšati raven avtentičnega vodenja in stopnjo zavzetosti zaposlenih, saj smo dokazali, da avtentično vodenje pozitivno vpliva na zavzetost zaposlenih.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: avtentičnost, avtentično vodenje, pozitivni psihološki kapital, vodje, zaposleni, zavzetost, Gallup, proizvodno podjetje.
Objavljeno: 16.09.2022; Ogledov: 460; Prenosov: 53
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh