Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Vpliv zavzetosti zaposlenih na tržno uspešnost v izbranem podjetju
Anja Pogačar, 2019

Opis: Zavzetost zaposlenih je eden novejših konceptov oblike kadrovanja, ki poleg zaupanja in zadovoljstva zaposlenih tvori steber ravnanja z ljudmi in je nedvomno največja konkurenčna prednost vsake organizacije. Na zadovoljstvo zaposlenih vplivajo številni dejavniki, ki jih mora vodstvo podjetja razumeti. V diplomskem delu so opredeljeni zavzetost, njene lastnosti in koncepti. Podrobneje so opisane različne meritve zavzetosti in kakšno vlogo ima vodstvo pri oblikovanju zavzetega okolja. Izdelana je bila tudi anketa v obliki Gallupovega vprašalnika in trženjsko naravnanih vprašanj. Skozi meritve smo ugotovili, da imajo zavzeti zaposleni pozitiven učinek na trženje in prodajo storitev oz. izdelkov v podjetju. Ne samo v trženjsko naravnanih oddelkih, ampak tudi v drugih, ki so posredno vpleteni v skupno zgodbo uspeha podjetja.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: zavzetost, zaposleni, vodstvo, trženje, Gallup, Savatech
Objavljeno: 21.06.2019; Ogledov: 2194; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (708,49 KB)

3.
Analiza zadovoljstva zaposlenih na bencinskih servisih
Melita Lampret, 2013

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: zadovoljstvo zaposlenih, zaposleni, podjetja, vodstvo, management znanja
Objavljeno: 05.01.2021; Ogledov: 1218; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

4.
Organizacijska klima in zadovoljstvo zaposlenih v podjetju Interdent d.o.o.
Iva Schweiger, 2014

Opis: Raziskovalno vprašanje (RV) : Raziskovalno vprašanje se nanaša n a merjenje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih. Predpostavljamo, da sodobne organizacije poleg usmerjenosti na odjemalce in kakovost proizv odov posvečajo pozornost tudi zadovoljstvu zaposlenih in delovnemu vzdušju v organizaciji. Namen: Namen pisanja diplomske naloge je preučitev teoretičnih stališč , k i govorijo o organizacijski klimi in zadovoljstvu zaposlenih , ter preučitev organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih v podjetju Interdent d.o.o. ter podati predloge za izboljšanje. Metoda : V teoretičnem delu diplomske naloge smo s pomočjo tuje in domače literature ter internetnih virov predstavili teoretična izhodišča o organizacijski klimi in zadovoljstvu zaposlenih . V empiričnem delu diplomske naloge smo uporabili kvantitativno metodo. Z vprašalnikom zapr tega tipa, ki je opremljen s 5 % st openjsko Likertovo lestvico , smo ugotavljali , kakšna je organizacijska klima in zadovoljstvo zaposlenih v podjetju Interdent d.o.o. , in sicer na lokacijah v Celju, Gor njem Gradu in Sv. Nedelji (Hrvaška) . Rezultati: Rezultati merj e nja organizacijske klime v podjetju Interdent d.o.o. so pokazali, da je najbolje ocenjena lokacija Celje, sledi j i lokacija Gornji Grad in nato š e lokacija Sv. Nedelja. Sicer pa rezultati meritev kažejo rezultate, ki pozitivno odstopajo od povprečja SiOK za l eto 2011. Organizacija: Raziskava bo vplivala na organizacijsko klimo in zadovoljstvo zaposlenih, saj se bodo na podlagi ugotovitev izvedene raziskave podali predlog i in kasneje izvedle izboljšave na vseh področjih organizacije. Družba: Raziskava in kasn eje izvedene izboljšave v organizaciji bodo služile kot primer dobre prakse ravnanja z ljudmi v organizaciji. Originalnost: V obravnavani organizaciji se doslej meritve organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih niso izvajale. V prihodnje se bo sprem ljanje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih sistemsko umestilo v delo organizacije. Omejitve/nadaljnje raziskovanje : Ker do sedaj v podjetju Interdent d.o.o. še nikoli niso izvedli merjenja organizacijske klime, pridobljenih rezult atov ni bilo mogoče primerjati s prejšnjim stanjem v organizaciji . V prihodnje se bo v časovnem i n te rval u dveh let izvajalo merjenje organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: organizacijska klima, zadovoljstvo zaposlenih, vodenje, motivacija, odličnost, učinkovitost, vodstvo, organizacija, diplomske naloge
Objavljeno: 20.08.2021; Ogledov: 1035; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

5.
6.
Organizacijska klima v izbranem podjetju in njegovimi zunanjimi enotami
Tea Voglar, 2022

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: organizacijska klima, izbrano podjetje, vodstvo podjetja, zadovoljstvo zaposlenih
Objavljeno: 24.06.2022; Ogledov: 485; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

7.
8.
Zadovoljstvo deležnikov podjetja Marald - Marsel, d.o.o.
Karla Marsel Ficko, 2023

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali zadovoljstvo in dejavnike, ki vplivajo na delezˇnike podjetja Marald – Marsel, d.o.o. Teoreticˇni del zajema raziskavo teorije o zadovoljstvu ter o posameznih delezˇnikih podjetja, v empiricˇnem delu pa smo predstavili analizo intervjujev s kupci, dobavitelji in vodstvom ter analizo anketnega vprasˇalnika, ki so ga izpolnjevali zaposleni. Z ugotovitvami smo potrdili tezo diplomskega dela: Izbrani delezˇniki podjetja Marald – Marsel, d.o.o. so s poslovanjem podjetja zadovoljni in zˇelijo s podjetjem sodelovati tudi v prihodnosti. Rezultati analize pripomorejo k celovitemu razumevanju zadovoljstva delezˇnikov in podajo smernice za izboljsˇanje zadovoljstva delezˇnikov podjetja Marald – Marsel, d.o.o.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: Zadovoljstvo, deležniki, kupci, zaposleni, vodstvo, dobavitelji, dejavniki zadovoljstva.
Objavljeno: 27.09.2023; Ogledov: 106; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh