Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


Iskanje brez iskalnega niza vrača največ 100 zadetkov!

1 - 10 / 100
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
PREPREČEVANJE NEGATIVNIH POSLEDIC SEDEČEGA NAČINA ŽIVLJENJA S FIZIOTERAPEVTSKIMI POSTOPKI
Žan Japelj, 2022

Opis: Uvod in namen: Sedeč način življenja, ki je pogosto povezan s prisiljeno in fiziološko neustrezno telesno držo, je dejavnik tveganja za srčnožilne in drugih zaplete, predvsem deformacije kosti in mišic. Namen diplomske naloge je predstaviti fizioterapevtsko obravnavo v smislu preprečevanja posledic sedečega načina življenja. Metode: Proučili smo podatkovne zbirke PubMed, Pedro ter CINAHL za obdobje zadnjih petnajst let. Rezultati: Izsledki dokazujejo zmanjšanje bolečin, izboljšanje telesne drže in manjše tveganje za nastanek nekaterih bolezni pri telesno dejavnih na delovnem mestu. Uporabnost: Raziskave potrjujejo, da izvajanje aktivnih odmorov na delovnem mestu pri sedeče zaposlenih lajša bolečine in preprečuje nastanek deformacij kosti in mišic ter zmanjšuje možnosti za nastanek določenih bolezni. Omejitve: V prihodnje bi bilo potrebno zajeti večje število raziskovalnih izsledkov, ki podrobneje opisujejo vpliv telesne dejavnosti na negativne poledice sedečega načina življenja.
Ključne besede: sedeč način življenja, aktivni program, ergonomija, fizioterapija
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 7; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (963,50 KB)

2.
3.
4.
5.
Vloga managementa v korporativni varnosti
Dragan Malić, 2022

Ključne besede: korporativna varnost, varnostni management, podjetja, diplomsko delo
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 6; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (799,47 KB)

6.
7.
POSLOVNI NAČRT TRŽENJA PIŠČANČJEGA MESA PAŠNE VZREJE V SKLADU S TRENDOM »SHECONOMY«
Rok Malalan, 2022

Opis: Diplomsko delo je poslovni načrt trženja vrhunsko kakovostnega ekopiščanca proste reje s proučitvijo možnosti, da tržnega avatarja predstavlja ciljni kupec novega globalnega tržnega trenda »SHEconomy«. Proučevani podjem predstavlja s podjetniškega vidika zanimivo tržno nišo. Omogoča ustrezno dobičkonosnost in predstavlja tudi visok družbeni prispevek z vidika ponudbe zdravega, kakovostnega in naravi prijaznega ekoizdelka (Zelena Evropa). Vrednost finančne investicije za zagon je 40.000 EUR, upoštevajoč, da nosilec podjema že poseduje ustrezno zemljišče in prostore, ki jih zahteva podjem za učinkovito poslovanje. Ta oportunitetni strošek se ne upošteva. Investitor je nosilec podjema. Povprečna triletna donosnost na kapital je 25-odstotna.
Ključne besede: poslovni načrt, podjem, trženje, ekopiščanec, pašna vzreja, piščančje meso, tržni avatar, SHEconomy, ekokupec
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 8; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

8.
Organizacijska klima, zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih v podjetju X
Hana Menhart, 2022

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali pomen organizacijske klime, zavzetosti ter zadovoljstvo zaposlenih v podjetju X. Podajali smo vprašanja o tem, kaj so pričakovanja zaposlenih, kako bi podjetje svoje vodenje lahko izboljšalo in ali obstajajo enostavne rešitve pri določenih problemih. Zanimalo nas je, ali je organizacijska klima v podjetju dobra in če ne, zakaj, ter kakšne so možne rešitve. Zanimalo nas je tudi, ali je dovolj izvendelovnih druženj in ali so le-ta vključena med dejavnike zviševanja motivacije na delovnem mestu. Dotaknili smo se tudi zadovoljstva zaposlenih v podjetju, kaj pripomore k občutku večje pripadnosti podjetju in na kakšne načine lahko nagradimo zaposlene.
Ključne besede: Organizacijska klima, zavzetost, zadovoljstvo, motivacija, oblike nagrad, delovno okolje, izboljšave na delovnem mestu.
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 5; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

9.
Vpliv prodajalca na nakupno odločitev
Saša Rakita, 2022

Opis: Uporaba spleta in tehnična dovršenost kupca spreminjata vlogo prodajalca, ki ima opravka z izobraženim kupcem. V diplomskem delu me je zanimalo, kdo je sodoben prodajalec, kakšne sposobnosti in lastnosti mora imeti in s katerimi inovativnimi tehnikami prodaje lahko vpliva na nakupno odločitev kupca. V opravljeni raziskavi sem ugotovila, da je najpomembnejša značilnost prodajalca samozavest, najšibkejša pa neznanje. Prodajalci s kupcem najraje komunicirajo neposredno in se zavedajo moči prvega vtisa pri stranki. Reden pristop, majhni redni stiki in obveščanje o novostih so se izkazali kot najpogosteje uporabljene psihološke prodajne tehnike. V podjetjih, kjer so se posluževali izobraževanj, so le-ta ocenili kot uspešna.
Ključne besede: sodobni prodajalec, prodajni proces, inovativne tehnike prodaje, izobraženi kupec, komunikacija
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 6; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

10.
Trajnostni razvoj v višješolskem izobraževanju v Sloveniji
Nika Gracar, 2022

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali pojem trajnostnega razvoja, pomen in koncepte, povezane s tem, in kako pomemben je trajnostni razvoj pri vzgoji in izobraževanju v višješolskem izobraževanju. Raziskovali smo različne primere konceptov, modelov in v empiričnem delu stebre trajnostnega razvoja. Namen diplomskega dela je bil proučiti domačo literaturo, jo teoretično predstaviti in utemeljiti stopnjo trajnostnega razvoja v višjih strokovnih šolah po Sloveniji. Ugotovili smo, da se v Sloveniji dela na trajnostnem razvoju, vendar pa ta trenutno še ni v ospredju. Glavna naloga višjih strokovnih šol je, da pripravijo konkretni ukrepe, ki naj se posredno širijo na zaposlene in študente.
Ključne besede: trajnost, višješolsko izobraževanje, trajnostni razvoj, odgovornost, razvoj
Objavljeno: 22.09.2022; Ogledov: 14; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh