Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


Iskanje brez iskalnega niza vrača največ 100 zadetkov!

1 - 10 / 100
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Foto in videoprodukcija
Jaka Selaković, Matic Crnković Lazić, Maja Gorenc, 2023

Opis: Dobrodošli v priročniku Foto in videoprodukcija: priročnik za ustanovitev, organizacijo in vodenja podjetja. Ta priročnik je namenjen vsem vizualnim ustvarjalcem, od začetnikov do izkušenih profesionalcev, ki si želijo boljše razumeti procese in izzive, ki jih prinaša svet foto in videoprodukcije ter hkrati uresničiti svoje vizije na najboljši možen način. Svet vizualnih medijev se nenehno razvija in ponuja številne priložnosti za kreativnost in uspeh. Vendar pa ta industrija prinaša svoje edinstvene izzive, ki zahtevajo natančno načrtovanje, organizacijo in vodenje. Ta priročnik je zasnovan tako, da vam pomaga razumeti in obvladati te izzive ter vam ponudi koristne smernice za ustanovitev in uspešno vodenje organizacije za foto in videoprodukcijo.
Ključne besede: priročniki, organizacija, produkcija, fotografija, fotoprodukcija, TV oddaja, TV produkcija
Objavljeno: 21.02.2024; Ogledov: 54; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (741,22 KB)

3.
Ustanovitev in organiziranje produkcije radio in tv oddaj
Petra Cankar, Manca Dolinar, Eva Zudič, 2023

Opis: Organiziranje TV ali radio oddaje je kompleksen proces, ki zahteva temeljito načrtovanje, sodelovanje različnih strokovnjakov in natančno izvedbo, da bi ustvarili privlačno in uspešno vsebino za gledalce. Namen tega priročnika je zagotoviti celovit vodnik za vse, ki se želijo spustiti v svet televizijske produkcije ali izboljšati svoje spretnosti pri organiziranju TV oddaje. Priročnik bo zajemal ključne vidike od načrtovanja in produkcije, do promocije, distribucije in evalvacije, ki so bistveni za uspešno izvedbo TV oddaje.
Ključne besede: priročniki, organizacija, produkcija, radijska oddaja, TV oddaja
Objavljeno: 21.02.2024; Ogledov: 58; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (815,43 KB)

4.
Fotografiranje narave
Žiga Boršič Grajzar, Luka Marinšek, Jovan Krivokapić, 2023

Opis: Dobrodošli v strokovnem priročniku "Vodenje organizacije in podjetja, ki se ukvarja z fotografijo narave." Ta priročnik je namenjen vsem tistim, ki delujejo v svetu fotografije narave in si prizadevajo za združevanje umetniškega izraza s strastjo do narave. Ne glede na to, ali ste vodja organizacije, ki se ukvarja s tovrstno fotografijo, ali pa želite ustanoviti svoje podjetje na tem področju, boste tukaj našli dragocene smernice in nasvete. Fotografija narave ima edinstveno sposobnost, da nas poveže z naravnim svetom in spodbudi razmišljanje o njenem ohranjanju. Skozi objektiv fotoaparata se odpira okno v čudoviti svet narave, vendar pa je to tudi svet, ki je ogrožen. Okoljske težave, izguba habitatov in podnebne spremembe zahtevajo pozornost, ki jo lahko fotografija narave zagotovi. Ta priročnik je zasnovan z namenom, da vam ponudi celovit vodnik za učinkovito vodenje organizacije ali podjetja, ki se specializira za fotografijo narave. Raziskali bomo temeljne korake, kot so ustanovitev organizacije, razumevanje fotografije narave, vodenje ekipe, trženje in promocija ter še mnogo več. Tukaj boste našli smernice, ki vam bodo pomagale uresničiti svojo strast do naravne fotografije in obenem prispevati k ohranjanju našega dragocenega naravnega okolja.
Ključne besede: priročniki, organizacija, fotografiranje, fotografija, narava
Objavljeno: 21.02.2024; Ogledov: 47; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (618,85 KB)

5.
Priročnik za ustanovitev, organizacijo in vodenje filmske produkcije
Klemen Krpič, Rok Sušnik, 2023

Opis: V pripravi na priročnik sva informacije pridobila s pomočjo interneta ter z obiskom treh podjetij. Prvo podjetje, ki sva ga obiskala, Bas production je v tej panogi aktivno že od leta 2003. Ukvarja se z produkcijo raznovrstnih reklam. Obiskala sva ga z namenom učenja ter pridobivanja znanja o filmski produkciji. O temi sva preprosto želela izvedeti nekaj novega in slišati, kako vse skupaj deluje. To je bil hkrati tudi najin cilj in namen, da o medijskem ustvarjanju take vrste izveva čim več, ter o tem napiševa priročnik za tiste, ki jih bo v prihodnosti zanimalo na kaj vse moraš biti pozoren, ko se odločiš vstopiti v svet filmske industrije.
Ključne besede: priročniki, organizacija, film, filmska produkcija
Objavljeno: 21.02.2024; Ogledov: 63; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (573,56 KB)

6.
Priročnik za ustanovitev, organizacijo in vodenje podjetja
Tara Vodopija, Erika Raduha, Lara Likozar, 2023

Opis: V sodobnem hitrem tempu življenja, kjer smo nenehno obkroženi z obilico informacij, postaja umetnost pritegniti bralčevo pozornost vse pomembnejša. Članek, ki odpre vrata v novo temo ali raziskuje že znano po- dročje iz nenavadnega zornega kota, ima moč, da ustvari most med avtorjem in bralcem. V tej dobi nenehnih sprememb in inovacij se od nas pričakuje, da ne le sledimo toku informacij, ampak ga tudi oblikujemo. Predstavljamo tudi rezultate naše serije intervjujev s tremi priznanimi podjetji, ki se ukvarjajo s pisanjem član- kov. Med razgovori smo pridobili dragocene vpoglede in informacije, ki vam bodo pomagale razumeti dina- miko in prakse v tej ustvarjalni panogi. Strokovnjaki iz teh podjetij so delili svoje izkušnje ter nudili koristne nasvete in strategije, ki bodo zagotovo koristile vsem, ki se ukvarjate s pisanjem člankov. V nadaljevanju povzemamo ključne ugotovitve in vpoglede, ki smo jih pridobili med intervjuji.
Ključne besede: priročniki, organizacija, pisanje člankov, poslovni uspeh
Objavljeno: 21.02.2024; Ogledov: 55; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (3,65 MB)

7.
Priročnik za ustanovitev in vodenje organizacije za video montažo
Miha Lukman, Tim Štucin, Špela Trelec, 2023

Opis: V tem priročniku so opisani koraki potrebni za ustanovitev in vodenje organizacije, ki se ukvarja z video montažo. Na kratko je opisan pomen montažnega studia v produkciji in pomen organizacij, ki se ukvarjajo z video montažo na trgu. V tem priročniku je opisan tudi način registracije svojega podjetja in stvari, ki jih je dobro upoštevati med iskanjem infrastrukture za vašo podjetje, kaj so avtorske pravice in kako lahko pride do težav z njimi, oprema, ki bi bila primerna za video montažo, postopek zaposlitve vaših delavcev in priporočeni delovni kadri, proces montaže, opisan je tudi trg vaše organizacije in še pogled v prihodnost video montaže in z tem organizacij, ki se ukvarjajo z njo.
Ključne besede: priročniki, organizacija, video, montaža, videomontaža
Objavljeno: 21.02.2024; Ogledov: 54; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (554,47 KB)

8.
Priročnik za učinkovit marketing na družbenih omrežjih
Ula Ložar, Manca Čebulj, Beno Kunst, 2023

Opis: V današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem svetu, ki ga zaznamujejo tehnološki napredki, nenehne spremembe v obnašanju potrošnikov ter naraščajoča konkurenca, imajo marketinške agencije ključno vlogo pri oblikovanju uspeha podjetij in organizacij. Ta priročnik, z naslovom "Priročnik za učinkovit marketing na družbenih omrežjih", se osredotoča na ponujanje dragocenih smernic in nasvetov za delovanje marketinške agencije v sodobnem poslovnem okolju. Namen tega priročnika ni le ponuditi navodil za ustanovitev marketinške agencije, ampak predvsem raziskati ključne vidike, ki omogočajo dolgoročni uspeh v tej dinamični panogi. Marketinške agencije so se razvile v nepogrešljive partnerje podjetjem v njihovem prizadevanju za ustvarjanje prepoznavnih blagovnih znamk, doseganje prodajnih ciljev in izboljšanje komunikacije z njihovimi ciljnimi skupinami. Razumevanje tega, kako marketinške agencije lahko prispevajo k poslovni rasti, je ključno za njihov uspeh. V tem priročniku bomo raziskali vlogo marketinških agencij v sodobnem poslovnem okolju ter poudarili njihovo pomembnost za podjetja in organizacije. Posvetili se bomo ključnim vidikom, ki jih pokriva priročnik, in predstavili osnovno strukturo, ki jo zajema.
Ključne besede: priročniki, organizacija, marketing, družbena omrežja
Objavljeno: 21.02.2024; Ogledov: 51; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (646,03 KB)

9.
VPLIV VAJ ZA IZBOLJŠANJE STABILIZACIJE TRUPA PRI KRONIČNI BOLEČINI V KRIŽU
Gašper Zobarič, 2024

Opis: Kronična BvK je ena najpogostejših zdravstvenih težav v razvitem svetu. Poleg zdravstvenih težav se pacienti s kronično BvK srečujejo tudi s socialno-ekonomsko izključenostjo, kar negativno vpliva na njihovo duševno stanje in počutje. Kronična BvK je glavni razlog za odsotnost z dela in eden od glavnih razlogov za obisk pri zdravniku. Pri sestavi vadbenega programa za paciente s kronično BvK je zato potrebna kar se da celostna obravnava. Poleg njihovega zdravstvenega stanja je treba upoštevati njihov poklic, dnevne navade, psihično stanje ter športno dejavnost, če se z njo ukvarjajo. Bistveno premalo pozornosti je namenjeno preventivi pri BvK. Z osnovnim preventivnim izobraževanjem o zdravi hrbtenici ter učenjem aktivacije stabilizatorjev trupa bi morali začeti že pri otrocih v osnovni šoli, takrat se namreč začne dolgotrajno nezdravo sedenje. Zaradi vse večje odsotnosti iz službe zaradi kronične BvK bi bilo smiselno tudi zaposlene izobraziti o preventivnih korakih za preprečevanje BvK in s tem razbremeniti zdravstveni sistem. Veliko pacientov trpi za kronično BvK, ki je posledica raznih biopsihosocialnih dejavnikov. Fizioterapevtska obravnava kronične BvK zajema različne metode, najpomembnejša med njimi pa je uporaba vadbe. V zadnjih letih se pogosto uporabljajo vaje za stabilizacijo trupa, zato smo želeli z diplomsko nalogo preveriti njihovo učinkovitost glede na ostale vrste vadb, ki se še uporabljajo pri zmanjševanju kronične BvK. Pregled literature je pokazal, da so tako vaje za stabilizacijo trupa kot ostale vadbe enako učinkovite srednjeročno in dolgoročno. Vaje za stabilizacijo trupa pa so bolj učinkovite pri zmanjšanju bolečine ter izboljšanju funkcionalnega statusa kratkoročno. Zato je uporaba vaj za stabilizacijo trupa smiselna v prvi fazi rehabilitacije, kjer paciente naučimo aktivacije globokih mišic trupa. Nejasni dokazi o učinkovitosti vaj za stabilizacijo trupa so predvsem posledica pomanjkanja standardiziranih vadbenih programov ter premajhnega števila dolgoročnih raziskav. Pregled literature je pokazal, da je potreba po standardiziranih programih vadbe za paciente s kronično BvK velika. Pomembna je celostna obravnava pacientov za preprečevanje kronične BvK. V prihodnje bi bilo smiselno to področje podrobneje raziskati in s tem prispevati k še kakovostnejši fizioterapevtski obravnavi pacientov s kronično BvK ter pripraviti standardizirane vadbene programe, ki bi bili v pomoč tako stroki kot pacientom.
Ključne besede: kronična, bolečina, križ, vaje, stabilizacija
Objavljeno: 20.02.2024; Ogledov: 52; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

10.
Vpliv aerobne vadbe na preprečevanje nastanka srčno-žilnih bolezni
Domen Komat, 2024

Opis: Srčno-žilne bolezni veljajo za glavni problem svetovne umrljivosti. Ključna dejavnika, ki pripomoreta k nastanku teh bolezni, sta sedeč način življenja in pomanjkanje telesne aktivnosti. Glavni dejavniki tveganja za nastanek srčno-žilnih bolezni so hipertenzija, sladkorna bolezen, dislipidemija, debelost, kajenje in starost. Aerobna vadba znanstveno dokazano pripomore k preprečevanju nastanka srčno-žilnih bolezni. Vadba namreč pozitivno vpliva na telesno zmogljivost, telesno težo, krvni tlak, raven holesterola in presnovo glukoze. Namen diplomske naloge je pregled literature o vplivu aerobne vadbe na preprečevanje nastanka srčno-žilnih bolezni.
Ključne besede: srčno-žilne bolezni, aerobna vadba, ateroskleroza, hipertenzija, krvni tlak, holesterol
Objavljeno: 20.02.2024; Ogledov: 43; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh