Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 841
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Zadovoljstvo deležnikov podjetja Marald - Marsel, d.o.o.
Karla Marsel Ficko, 2023

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali zadovoljstvo in dejavnike, ki vplivajo na delezˇnike podjetja Marald – Marsel, d.o.o. Teoreticˇni del zajema raziskavo teorije o zadovoljstvu ter o posameznih delezˇnikih podjetja, v empiricˇnem delu pa smo predstavili analizo intervjujev s kupci, dobavitelji in vodstvom ter analizo anketnega vprasˇalnika, ki so ga izpolnjevali zaposleni. Z ugotovitvami smo potrdili tezo diplomskega dela: Izbrani delezˇniki podjetja Marald – Marsel, d.o.o. so s poslovanjem podjetja zadovoljni in zˇelijo s podjetjem sodelovati tudi v prihodnosti. Rezultati analize pripomorejo k celovitemu razumevanju zadovoljstva delezˇnikov in podajo smernice za izboljsˇanje zadovoljstva delezˇnikov podjetja Marald – Marsel, d.o.o.
Ključne besede: Zadovoljstvo, deležniki, kupci, zaposleni, vodstvo, dobavitelji, dejavniki zadovoljstva.
Objavljeno: 27.09.2023; Ogledov: 108; Prenosov: 10
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

2.
Vpliv barve na percepcijo kakovosti izdelkov v kozmetični industriji
Ema Bon, 2023

Opis: V diplomskem delu je predstavljena analiza različnih barv, ki vplivajo na našo percepcijo dojemanja kakovosti izdelkov. Njihova posebnost je vpliv na našo zavest in podzavest, zato lahko njihove prednosti in slabosti obrnemo sebi v prid. Specifično se osredotočimo na kozmetično industrijo in njihovo uporabo barv, ki so bistvene tako za povečanje prodaje kot tudi za hitro prepoznavo blagovne znamke. S pomočjo raziskave, ki vključuje podjetja in potrošnike, bomo lahko natančneje izvedeli, kako izbira barv na izdelkih izgleda tudi v praksi.
Ključne besede: Barve, percepcija kakovosti, kozmetična industrija, teorija, raziskava.
Objavljeno: 27.09.2023; Ogledov: 106; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,82 MB)

3.
Izzivi pri vpeljavi spletne trgovine v prodajni kanal podjetja in predlogi rešitev
Matija Gregorič, 2023

Opis: V diplomskem delu je predstavljena tema o vpeljavi spletne trgovine. Delo je sestavljeno iz teoretičnega in raziskovalnega dela. Raziskati smo želeli izzive pri vpeljavi spletne trgovine v prodajni kanal podjetja in podati predloge rešitev. V teoretičnem delu sta najprej opisana svetovni splet in spletna trgovina, kot del svetovnega spleta. V drugem delu je opisan postopek vpeljave spletne trgovine v prodajni kanal podjetja. Z anketnim vprašalnikom je bila narejena raziskava na vzorcu manjših podjetij v Sloveniji glede zavedanja pomena vpeljave spletne trgovine, kot enega izmed načinov prodaje v podjetju, v raziskavo pa so bila vključena naključno izbrana manjša podjetja v Sloveniji.
Ključne besede: splet, trgovina, prodaja, kanal, podjetje.
Objavljeno: 27.09.2023; Ogledov: 118; Prenosov: 6
.pdf Celotno besedilo (762,41 KB)

4.
Naložbene strategije nekaterih najuspešnejših vlagateljev svetovnih borz in primerjava njihove donosnosti s slovenskimi skladi
Ema Peternel, 2023

Opis: Diplomsko delo preučuje naložbene pristope Warrena Buffetta, Billa Ackmana in Chamatha Palihapitiye. Osredotočili smo se na štiri hipoteze: 1. Pravilno ocenjevanje in spremljanje notranje vrednosti podjetja v prihodnosti omogoča nadpovprečne donose na naložbo. 2. Donosnost in tveganje sklada sta odraz njegove izbrane naložbene strategije. Skladi, ki so pripravljeni sprejeti večje tveganje, pogosto ciljajo na višje donose, medtem ko se bolj konservativni skladi, kot so obvezniški ali mešani skladi, osredotočajo na doseganje nižjih, a stabilnejših donosov. 3. Najpomembnejša dejavnika v investiranju sta čas in potrpljenje. 4. Borzni trg ne odraža vedno realne vrednosti posameznega podjetja, zato je pomembna kritična presoja vsake odločitve in ne slepo sledenje tržnim trendom.
Ključne besede: vlagatelji, naložbene strategije, borzni trg, notranja vrednost, naložbeni skladi, vrednotenje podjetij.
Objavljeno: 26.09.2023; Ogledov: 113; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

5.
Poslovni načrt podjetja Pure Earth
Aleš Presetnik, 2023

Opis: Poslovni načrt opisuje ustanovitev podjetja, ki prodaja ekološka čistila lastne blagovne znamke in si želi izkoristiti naraščajoče povpraševanje potrošnikov po trajnostnih čistilih v Sloveniji. V poslovnem načrtu je opisana dobro opredeljena strategija, s katero želimo postati pomemben akter na trgu brez neposredne proizvodnje izdelkov. Namesto tega bo podjetje sodelovalo z zaupanja vrednimi dobavitelji, da bi ponudilo izjemno linijo okolju prijaznih čistilnih sredstev. Poleg tega je v načrtu opisana zavezanost k trajnosti v celotni dobavni verigi, s čimer se zagotavlja, da bodo vse prakse pakiranja in pošiljanja usklajene z okolju prijaznimi načeli.
Ključne besede: podjetje, načrt, trajnost, čistila, ekološko, trg, prodaja
Objavljeno: 26.09.2023; Ogledov: 104; Prenosov: 6
.pdf Celotno besedilo (1,58 MB)

6.
Poslovni načrt spletne trgovine Eyforya.si
Tinkara Božič, 2023

Opis: Tema diplomskega dela je priprava poslovnega načrta za ustanovitev novega podjetja, ki ponuja spletno prodajo unikatnih oblačil lastne blagovne znamke. Dodana vrednost blagovne znamke je ročna poslikava jaken z motivi, izdelanimi po lastnem dizajnu. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega dela, v katerem smo proučili panogo in trg na katerega vstopamo, strategijo oglaševanja in finančna sredstva, potrebna za zagon podjetja. Drugi, empirični del, pa predstavlja praktično predstavitev pridobljenega znanja. Analiza poslovne ideje je pokazala, da je izbrana poslovna ideja zanimiva, tržno privlačna ter izvedljiva in obstaja veliko možnosti za razvoj blagovne znamke v prihodnosti, zato ima smisel ustanovitev takega podjetja.
Ključne besede: Poslovni načrt, novo podjetje, spletna prodaja unikatnih oblačil in obutve, analiza trga, načrt trženja, finančni načrt.
Objavljeno: 26.09.2023; Ogledov: 121; Prenosov: 10
.pdf Celotno besedilo (1,64 MB)

7.
Delovanje slovenskih podjetnikov skozi prizmo sreče, podjetniške radovednosti in intuicije
Maja Blažeka, 2023

Opis: E = f(e) (podjetništvo je funkcija podjetnika) predstavlja podstat magistrskega dela. Podjetniški fenomen proučujemo na ravni posameznika v okviru podjetniške psihologije. Prizadevanje je pojasniti vpliv sreče, podjetniške radovednosti in intuicije na delovanje podjetnika ter medsebojno povezanost konstruktov. Implementirana empirična raziskava z uporabo faktorske in regresijske analize dokazuje statistično značilno povezanost intuicije s srečo kot tudi s podjetniško radovednostjo, medtem ko izračun Pearsonovega koeficienta pokaže nepovezanost sreče in podjetniške radovednosti. Nadalje je dognano, da na osnovi dobljenih podatkov srečnejši podjetniki ne generirajo višjih prihodkov in izkušenost podjetnika ni povezana s pogostejšim intuitivnim delovanjem. Rezultati z izsledki kvalitativne raziskave in predlaganimi metodološkimi popravki nudijo obetavno možnost za nadaljnje raziskovanje in ustvarjanje novih znanj v praksi. Sočasno proučevanje večjega števila determinant z vplivom na podjetnika prispeva k izvirnosti raziskave in boljšemu razumevanju delovanja subjekta, ki v družbenoekonomskem kontekstu nesporno opravlja funkcijo sui generis.
Ključne besede: podjetnik, podjetniška psihologija, sreča, podjetniška radovednost, intuicija
Objavljeno: 26.09.2023; Ogledov: 119; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (2,40 MB)

8.
Razvoj marketinga znamke Cockta
Ana Cajhen, 2023

Opis: V diplomski nalogi bosta obravnavana obstoj in razvoj blagovne znamke Cockta, ki proizvaja ikonično slovensko brezalkoholno pijačo. Poglobili se bomo v zgodovino blagovne znamke in spremembe njenih marketinških pristopov za povečanje popularnosti in tržnega deleža. Skozi leta obstoja se je Cockta prilagajala potrošniškim trendom in nadaljevala z marketinškimi aktivnostmi, ki so se osredotočale na povezovanje s potrošniki. Skozi razvoj znamke in njenega pristopa k marketingu je Cockta posvečala največ pozornosti kakovosti in ohranjanju tradicionalnih vrednot blagovne znamke. Cockta je dokaz, da kombinacija inovativnosti in prilagodljivosti vodi do uspeha na še tako konkurenčnem trgu.
Ključne besede: Cockta, blagovne znamke, marketing, razvoj blagovne znamke, marketinške akcije
Objavljeno: 26.09.2023; Ogledov: 103; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

9.
Poslovni načrt podjetja Veg-container
Tone Poljanec Ambrožič, 2023

Opis: V diplomskem delu smo proučevali možnost uvedbe novega hidroponskega sistema na trg. Ugotovili smo, da več kot polovica milenijcev ne goji zelenjave, kar je ovrglo našo prvotno trditev. Kljub temu smo opazili, da milenijci izkazujejo zanimanje za nakup hidroponskega sistema, če so jim znane prednosti in če je cena konkurenčna. Poleg tega bi večja enostavnost vrtnarjenja še dodatno spodbudila njihovo zanimanje za gojenje zelenjave. Anketiranci, ki živijo v urbanih okoljih ali bližje mestnim središčem, imajo omejen prostor na zunanjih površinah. Potrdili smo tezo, da je poslovna ideja primerna in finančno upravičena. Ključne
Ključne besede: Hidroponika, samooskrba, vrt, zelenjava, kakovost, podjetje.
Objavljeno: 26.09.2023; Ogledov: 118; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (2,90 MB)

10.
Poslovni načrt rasti za podjetje Dyslexit, d. o. o.
Tjaša Peršl, 2023

Opis: Tema diplomskega dela je priprava načrta rasti za podjetje Dyslexit, d. o. o. Podjetje trenutno na trgu ponuja tri knjige, prilagojene otrokom, ki se soočajo z bralnimi težavami. Cilj diplomskega dela je tudi analizirati dosedanje poslovanje podjetja. Raziskave in analize so pokazale, da na tovrstnem trgu povpraševanje presega ponudbo, številna podjetja pa povpraševalcem ne ponujajo dovolj kakovostnih rešitev. S pomočjo opravljenih raziskav smo ugotovili, da font, ki ga je zasnovalo naše podjetje, izboljšuje branje številnih otrok, ki se spopadajo z bralnimi težavami, zato je ponudba podjetja smiselna. Poleg ponudbe produktov fizičnim osebam bi lahko podjetje ponujalo izdelke in storitve tudi pravnim subjektom.
Ključne besede: disleksija, analiza poslovanja, načrt rasti podjetja, specifične učne težave, raziskava.
Objavljeno: 26.09.2023; Ogledov: 101; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh