Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 26
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba službenega psa v slovenski policiji
Lara Čebron, 2014

Najdeno v: osebi
Ključne besede: policija, policijski psi, službeni psi, vodniki, naloge, prisilna sredstva
Objavljeno: 12.12.2017; Ogledov: 2838; Prenosov: 223
.pdf Celotno besedilo (593,54 KB)

2.
Policijska pooblastila in ukrepi varnostnika
Erik Planišček, 2015

Najdeno v: osebi
Ključne besede: varovanje, nacionalna varnost, policija, varnostnik, človekove pravice
Objavljeno: 13.12.2017; Ogledov: 2797; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (661,48 KB)

3.
4.
5.
Uporaba strelnega orožja policiji ne zagotavlja ustreznega ukrepanja proti terorizmu
Kaja Beguš, 2017

Opis: Delo predstavlja pravno ureditev uporabe strelnega orožja policije v Republiki Sloveniji, različne vrste terorizma v današnjem svetu ter ukrepe in instrumente Evropske unije v okviru boja zoper terorizem. V prvem delu sem se osredotočila na pojem terorizem. Predstavila sem vrste terorizma, pravne dokumente na mednarodni in regionalni ravni, ki so ključni v okviru boja zoper terorizem ter teroristično ogroženost v današnjem svetu. V drugem delu sem se osredotočila na ukrepe in instrumente Evropske unije ter Republike Slovenije v povezavi s slovensko policijo v okviru boja zoper terorizem. Poleg tega sem podrobneje predstavila sedanjo zakonsko ureditev uporabe strelnega orožja v Republiki Sloveniji ter obrazložila zakaj le ta ne zagotavlja policiji ustreznega ukrepanja zoper terorizem. V zadnjem delu pa sem primerjala zakonsko ureditev uporabe strelnega orožja v Nemčiji, Švici in na Hrvaškem ter analizirala intervju, ki sem ga opravila s policistom, kriminalistom ter upokojenim policistom.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: terorizem, policija, policisti, policijski postopki, organizirani kriminal, strelno orožje, Slovenija, Evropska unija, magistrske naloge, bolonjski program
Objavljeno: 16.08.2018; Ogledov: 2333; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

6.
Primerjava organizacije in nalog policije v Republiki Sloveniji in Nemčiji
Monika Škof, 2016

Opis: Predmet diplomskega dela je primerjava organiziranosti in nalog policije v Republiki Sloveniji in Nemčiji. Skozi nalogo primerjamo nastanek in razvoj policij obeh držav ter njuno organiziranost danes. V prvem delu najprej poskusimo razumeti temelje za različno organizacijo, ki se kažejo že v drugačni obliki državne ureditve Slovenije in Nemčije. Za lažje razumevanje je treba poznati oblike držav in državne organizacije, moramo pa tudi razumeti, da se razlike pojavijo že zaradi same velikosti primerjanih držav. Nemčija je federativna država, kar pomeni, da je razdeljena na več manjših držav, imenovanih dežele. Prav iz tu pa izvira prva pomembna razlika - policija je organizirana na dveh ravneh, deželni in federativni. Deželna policija lahko deluje samo na območju svoje dežele, med tem ko zvezna policija opravlja naloge na območju federacije. V Sloveniji imamo enotno policijo, ki deluje na celotnem državnem ozemlju. V drugem delu pa na podlagi trenutne zakonske ureditve primerjamo podrobno organizacijo obeh policij in naloge vseh posameznih enot, ki so organizirane znotraj nemške in slovenske policije.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: policija, Nemčija, Slovenija, diplomske naloge, bolonjski program
Objavljeno: 17.08.2018; Ogledov: 2301; Prenosov: 198
.pdf Celotno besedilo (953,76 KB)

7.
Podelitev policijskih pooblastil slovenski vojski v povezavi z ustavno odločbo
Nika Majcen, 2016

Opis: Diplomsko delo obravnava postopek podelitve policijskih pooblastil Slovenski vojski. Dotika se begunske mejne problematike, ki je bila povod za nastanek neobvladljivih varnostnih razmer na področju državnih meja. V skladu s tem diplomsko delo predstavlja potek, vodila in argumentacijo predlagateljev sprememb Zakona o obrambi ter nasprotnikov sprejetih sprememb in njihovo pobudo za razpis zakonodajnega referenduma. Največji poudarek je na analiziranju vsebine Zakona o dopolnitvi Zakona o obrambi in razlaganju obsega in umestitve policijskih pooblastil. Ker je po sprejetju zakona, ki Slovenski vojski podeljuje izjemna pooblastila, prišlo do postopka za oceno ustavnosti, so v diplomskem delu jasno razdelani argumentacija predlagatelja zahteve, odgovor Ustavnega sodišča in odklonilno ločeno mnenje dveh ustavnih sodnic glede vprašanja neskladja 37.a-člena Zakona o obrambi z Ustavo RS.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 22.08.2018; Ogledov: 1704; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (916,75 KB)

8.
Pritožbe zoper delo policistov
Urša Mavrič, 2017

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 26.09.2018; Ogledov: 1994; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (853,24 KB)

9.
Uporaba prisilnih sredstev v slovenski policiji
Tamara Kreže, 2018

Opis: Policija kot organ izvršilne oblasti v družbi opravlja pomembne naloge, ki imajo represiven in tudi preventiven značaj. Za učinkovito opravljanje zakonitih policijskih nalog mora imeti policija na voljo tudi določena pooblastila ter prisilna sredstva.Prisilna sredstva predstavljajo posebno obliko policijskih pooblastil in so omejena numerus clausus. Taksativno jih našteva zakon. Ker gre pri njihovi uporabi za občutljivo polje posega v človekove pravice in temeljne svoboščine, na tem področju veljajo še posebna pravila in načela. Leta 1998 je bil sprejet ZPol, ki je urejal tudi področje uporabe prisilnih sredstev v slovenski policiji, in sicer vse do leta 2013, ko je bil sprejet ZNPPol. Primerjava obeh pravnih ureditev obravnavanega področja je pokazala,da med njima obstojijo nekatere bistvene razlike. Gre predvsem za prenos velikega števila določb iz starega Pravilnika o policijskih pooblastilih v ZNPPol, torej za prenos določb z ravni podzakonskega predpisa na raven zakona. Poleg tega so bile nekatere določbe, ki jih vsebuje veljavna pravna ureditev, tudi dopolnjene in razširjene. Veljavna ureditev obravnavanega področja se je izkazala za primernejšo in je torej z vidika zakonitosti dela policije ter varstva človekovih pravic boljša kot predhodna.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 30.10.2018; Ogledov: 2181; Prenosov: 198
.pdf Celotno besedilo (841,83 KB)

10.
Policijsko pravo (e-vir)
Tomaž Čas

Najdeno v: osebi
Objavljeno: 04.04.2019; Ogledov: 1567; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh