Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj Športnega parka Ruše in wellness ponudbe
Lina Jurič, 2017

Najdeno v: osebi
Ključne besede: Športni park, športni turizem, velnes, športni parki
Objavljeno: 18.09.2017; Ogledov: 2077; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (734,80 KB)

2.
Načrt rasti podjetja Blok d.o.o.
Lina Jerina, 2012

Najdeno v: osebi
Ključne besede: podjetništvo, poslovna ideja, poslovni načrt, analiza trga, rast podjetja, podjetje Blok
Objavljeno: 14.06.2018; Ogledov: 1562; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (311,36 KB)

3.
Predstavitev novega izdelka na trgu
Lina Bravničar, 2012

Najdeno v: osebi
Ključne besede: razvoj izdelka, tržna raziskava, tržno komuniciranje, ideje, testiranje, uvajanje
Objavljeno: 14.06.2018; Ogledov: 2171; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (1,02 MB)

4.
Inovativni poslovni model za rast podjetja LTL d. o. o.
Lina Zobec, 2017

Opis: V diplomskem delu je predstavljen inovativni poslovni model za rast podjetja LTL, d. o. o., ki se ukvarja z gostinsko dejavnostjo. Predmet diplomskega dela je inovativni poslovni model za zagotavljanje rasti podjetja LTL, d. o. o. Poslovni model je sestavljen iz inoviranja, kar zahteva uporabo različnih opisnih metod pri merjenju uspešnosti poslovanja podjetja, hkrati pa služi kot osnova za nadaljnjo obravnavo inoviranja. Namen diplomskega dela je s pregledom obstoječega stanja v podjetju in na podlagi raziskav strokovne literature predstaviti ključne aktivnosti za podjetje LTL, d. o. o., ki bi podjetju omogočale rast v prihodnje. Cilj diplomskega dela je predstaviti konkretna dejanja, ki jih mora izvršiti podjetje, da bo lahko dosegalo zadovoljivo rast v prihodnosti. Diplomsko delo je razdeljeno na tri dele, ki se skladno povezujejo v celoto. V prvem delu je predstavljeno podjetje LTL, d. o. o., kjer je opravljen pregled preteklega poslovanja podjetja, kar služi kot osnova za teoretično podlago v drugem delu, kjer je obravnavana rast podjetja na podlagi strokovne literature. V tretjem delu je predstavljen inovativni poslovni model za podjetje LTL, d. o. o. Inovativni poslovni model je pokazal zagotavljanje rasti v obliki diverzificiranja podjetja na način, da svojo ponudbo razširi v smeri franšizinga na nivoju mikro poslovnih enot, ki bodo pripomogle k temu, da se prisotnost in s tem prepoznavnost drugih lokacij izboljša. Podjetje LTL, d. o. o., je zdravo podjetje, ki ima svoje poslovne enote dobro pozicionirane, saj v gostinski dejavnosti na nivoju strežbe pijač lokacija prevladuje nad ponudbo. Podjetje ponuja v svojih poslovnih enotah v centru Ljubljane tudi posebne mešane pijače, ki so priljubljene med mladimi in študenti, vendar je želja po klienteli z večjo kupno močjo prav tako pomembna. Podjetje se bo zato usmerilo v franšizing in s tem zajelo tisti del populacije, ki bo ob plačevanju polne nesubvencionirane cene omogočil investiranje v dodatne mikro enote.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: podjetništvo, inoviranje, poslovni model, gostinstvo, franšizing
Objavljeno: 20.12.2018; Ogledov: 1830; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

5.
6.
Nujnost privilegijev in imunitet diplomatskih predstavništev in predstavnikov
Lina Janjić, 2016

Opis: Namen diplomske naloge je ugotoviti nujnost in potrebnost diplomatskih privilegijev in imunitet ter poskušati odgovoriti na vprašanje, ali bi slednje lahko skrčili, omejili ali celo ukinili. V prvem delu diplomske naloge najprej spoznamo pojem diplomacije in njen razvoj. Ugotovimo, da so se diplomatski privilegiji in imunitete pojavili že zelo zgodaj s pojavom prvih civilizacij, se razvijali skozi zgodovino in končno si ogledamo še sodobno kodifikacijo s poudarkom na Dunajski konvenciji o diplomatskih odnosih. Na primerih spoznavamo zlorabo in nespoštovanje diplomatskih privilegijev in imunitet in se sprašujemo, kako zlorabe omejiti. Na podlagi teoretičnih del in praktičnih primerov sklenem, da je kljub občasnim zlorabam institut diplomatskih privilegijev in imunitet nepogrešljiv za nemoteno in objektivno delo diplomatov. Menim, da bi s poseganjem vanje hudo prizadeli delovanje diplomacije.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: diplomacija, diplomatski privilegij, diplomatska imuniteta, zloraba imunitete, diplomske naloge, bolonjski program
Objavljeno: 04.02.2019; Ogledov: 1377; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

7.
Novosti pri sklepanju zakonske zveze, ki jih uvaja Družinski zakonik
Lina Šašek, 2019

Opis: Institut zakonske zveze pušča svoj tradicionalni pečat tudi v sodobnih zakonskih besedilih. Dojemanje zakonske zveze kot oblike življenjske skupnosti med moškim in žensko se kaže predvsem v načelu monogamije in želji po ustvaritvi družine oziroma potomstva. Pravzaprav gre za zakon narave, temelje antropologije oziroma človekove osnovne biološke nagibe in potrebe. Družinski zakonik v svojem besedilu ohranja institut zakonske zveze kot tradicionalni institut, kar izhaja že iz definicije zakonske zveze. Ta je opredeljena kot življenjska skupnost moža in žene, katere temeljni pomen je v zasnovanju družine. Pri tem izrecno poudari pogoj različnospolnosti tako pri sami sklenitvi kot tudi pri obstoju zakonske zveze. Novosti, ki jih uvaja nova ureditev, gredo predvsem v smeri večje avtonomije pri sklepanju zakonske zveze in se z njimi ne posega toliko v sam institut zakonske zveze. Bodočima zakoncema je omogočena večja svoboda pri uresničitvi njunih želja, povezanih z izbiro oblike in načina sklenitve njune zakonske zveze. Po novi ureditvi lahko tako bodoča zakonca veljavno skleneta zakonsko zvezo brez prisotnosti dveh prič. Prav tako se lahko bodoča zakonca dogovorita za sklenitev zakonske zveze izven uradnih prostorov in izven uradnih ur državnega organa, v kolikor to dopušča upravna enota, pri kateri sta prijavila nameravano sklenitev zakonske zveze. Hkrati Družinski zakonik ohranja obligatorno civilno zakonsko zvezo, sklepanje katere ostaja v pristojnosti državnih organov, saj izhaja iz ustavnega načela o strogi ločenosti države od verskih skupnosti. S tem želi zakonodajalec ohraniti pomembnost instituta zakonske zveze.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 03.09.2019; Ogledov: 1492; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (778,06 KB)

8.
Zadrga kot osnovni element pri tvorbi forme
Lina Brajlih, 2020

Najdeno v: osebi
Ključne besede: diplomske naloge, zadrga, multifunkcionalnost, videz
Objavljeno: 21.06.2020; Ogledov: 918; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (11,50 MB)

9.
Večfunkcionalna gredica za urbano okolje
Lina Piškur, 2020

Najdeno v: osebi
Ključne besede: vrtovi, samooskrba, večfunkcionalno pohištvo, urbano okolje, pridelava zelenjave
Objavljeno: 24.09.2020; Ogledov: 1131; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (3,97 MB)

10.
Splošna deklaracija človekovih pravic
Lina Sadar, 2020

Opis: Splošna deklaracija človekovih pravic je najpomembnejši dokument na področju varstva človekovih pravic, ki ga je sprejela Organizacija združenih narodov. Deklaracijo je sprejela in razglasila Generalna skupščina Združenih narodov 10. decembra 1948 v Parizu. Njen poglavitni avtor je John Peters Humphrey, pri pisanju pa so sodelovali tudi drugi avtorji. Deklaracija je kot ključen dokument prva v zgodovini dosegla, da se je mednarodno dogovorilo in priznalo, da se človekove pravice in temeljne svoboščine nanašajo na vsakogar in so prisotne vsepovsod. Sestavljena je iz preambule in 30-ih členov. Najpomebnejše načelo je načelo univerzalnosti, ki ga prav ta Deklaracija poudari prvič in je temelj prava človekovih pravic. Človekove pravice so prirojene in pripadajo vsakomur ne glede na spol, raso, narodnost, jezik, nacionalno ali etnično pripadnost, ali katero koli drugo osebno okoliščino. Splošna deklaracija človekovih pravic ni formalni instrument, a so ga kljub temu v praksi prevzele skoraj vse države sveta. Dokaz, da so posamezni deli Deklaracije skozi čas postali običajno pravo, je, da se večina držav sveta v svojih aktih sklicuje prav nanjo. Ena izmed teh držav je tudi Slovenija.V nadaljevanju bomo podrobneje opisali, kako se ta raba kaže v slovenskih aktih. Prvi dokaz je viden v Ustavi Republike Slovenije, kjer imamo podrobneje in natančneje opisane vse človekove pravice in temeljne svoboščine, katerih vir je prav Deklaracija.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: človekove pravice, Splošna deklaracija človekovih pravic, OZN, Ustava RS
Objavljeno: 13.01.2021; Ogledov: 809; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (305,20 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh