Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Zagotavljanje kakovosti v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto
Gregor Sepaher, 2017

Opis: Temeljni namen magistrske naloge je preučiti, kako ljudske univerze v Sloveniji zagotavljajo kakovost v izobraževanju odraslih. Kakovost je po splošnem prepričanju akademikov in praktikov eno izmed pomembnih področjih za delovanje vsake organizacije. Zaradi relativno širokega pojma kakovosti smo se v nalogi fokusirali predvsem na to, kako organizacije za izobraževanje odraslih opredeljujejo skrb za kakovost, kako oblikujejo vizijo in poslanstvo ter kako poteka strateško načrtovanje. Proučevali smo tudi, katere certifikate in modele kakovosti zasledujejo in ali so le-ti prepoznavni pri njihovem delu in jim nudijo nove priložnosti na trgu izobraževanja odraslih. Osredotočili smo se tudi na samo evalvacijo ter kako rezultate le-te vpeljujejo v nadaljnje izvedbe programov in projektov.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: kakovost, strateško načrtovanje, evalvacija, certifikati kakovosti, ljudska univerza, izobraževanje odraslih
Objavljeno: 24.08.2018; Ogledov: 1948; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (2,24 MB)

8.
Zaposlovanje mladih v Sloveniji
Martina Sever, 2017

Opis: Zaposlitev mladim omogoči osamosvojitev, saj tako postanejo enakopravni člani družbe in si s tem omogočijo dosego ciljev, ki so si jih vnaprej zastavili. Osrednji problem zaposlovanja je mladinska brezposelnost. Mladi zaradi daljšega izobraževanja na trg dela vstopajo brez delovnih izkušenj in zato tudi težje dobijo zaposlitev. Imajo pa novejše, kompleksnejše znanje ter sklop spretnosti in kompetenc. Velik vpliv na zaposlovanje mladih je imela tudi gospodarska kriza. Namen diplomske naloge je pregled področja zaposlovanja mladih v Sloveniji. V teoretičnem delu so predstavljene osnove v zvezi z zaposlovanjem, dejavniki, ki vplivajo na zaposlovanje mladih, težave, s katerimi se srečujejo pri vstopu na trg dela, brezposelnost mladih ter ukrepi aktivne politike zaposlovanja. V empiričnem delu pa so predstavljeni rezultati ankete, izvedene med mladimi, kjer so podani odgovori na vprašanja o vplivu gospodarske krize, metodah iskanja zaposlitve med mladimi, prednostih in slabostih mladih pri zaposlovanju ter mnenja mladih glede delovnih izkušenj.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: mladina, zaposlovanje, trg dela, brezposelnost, iskanje zaposlitve
Objavljeno: 24.08.2018; Ogledov: 2518; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (1,79 MB)

9.
Mesto in vloga informacijskega sistema v velikem podjetju
Merlin Štamcar, 2018

Opis: Informacijski sistemi so pomemben del velikih organizacij, saj lahko te z njimi uspešno poslujejo in nasploh delujejo. Informacijski sistemi poskrbijo za hrambo, obdelavo in prenos informacij. Zaposleni imajo tako z različnih delovnih mest dostop do informacij, ki jim olajšajo in skrajšajo čas dela. Vodstvo pa ima konstanten nadzor nad dogajanjem in poslovanjem organizacije. Namen diplomske naloge je raziskati obstoječo literaturo o informacijskem sitemu, predvsem pa mesto in vlogo tega v velikem podjetju. V okviru pričujoče naloge sem naredila tudi kvalitativno empirično raziskavo o tem, kakšno je stališče zaposlenih o njihovem informacijskem sistemu v velikem podjetju, kakšno vlogo mu predpisujejo, ali je sploh pomemben in na katero mesto bi ga postavili. Predstavitev rezultatov raziskave in njihova interpretacija sta bili podani v posebnem poglavju naloge. V zaključku je naveden tudi razmislek o prihodnosti informacijskih sistemov.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: informacijski sistemi, mesto, vloga, poslovanje, delovanje, organizacija, zaposleni
Objavljeno: 07.11.2018; Ogledov: 1737; Prenosov: 146
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

10.
Vpliv Bolonjske reforme na migracijske tokove s poudarkom na begu možganov
Jernej Kus Ambrož, 2019

Opis: Vse bolj prisotna globalizacijska politika vpliva na vedno lažjo mobilnost posameznikov, tudi najvišje izobraženih. Namen magistrskega dela je bil na podlagi preučitve primarnih in sekundarnih virov ter opravljene kvalitativne raziskave preveriti v kolikšni meri instrumenti mobilnosti bolonjskega sistema vplivajo na migracijske tokove. Pri tem smo se osredotočili na migracije najbolj izobraženih strokovnjakov, torej na t. i. beg možganov. Podrobneje smo preučili razvoj slovenskega sistema izobraževanja pred in po sprejetju bolonjskega sistema. Večji poudarek smo namenili instrumentom mobilnosti in raziskovanju bega možganov ter naredili primerjavo med tem, kako rešujejo beg možganov ob Sloveniji še v dveh razvitih evropskih državah Avstriji in Nemčiji. Zastavljeni hipotezi smo potrdili tudi na podlagi kvalitativnega raziskovanja, v katerem smo opravili usmerjen intervju z izobraženimi respondenti, ki živijo in delajo v tujini. Ugotovili smo, da mobilnost znotraj terciarnega izobraževanja vpliva na to, da lahko posameznik spozna tujino in olajša kasnejšo zaposlitveno migracijo. Vendar beg možganov ni problem le Slovenije in drugih držav nove Evrope. Z njim se srečujejo tudi v drugih državah stare Evrope. V primerjavi s Slovenijo, sta Avstrija in Nemčija neprimerno bolj aktivni tako na področju preprečevanja bega možganov kot tudi na področju menjave in kroženja možganov. V zaključku smo ugotovili, da tema bega možganov zaradi svoje kompleksnosti zahteva integralni pristop v katerega bi morali biti vključeni inštituti in raziskovalci iz vseh področjih, na katerih se reflektira pojav bega možganov.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 03.04.2019; Ogledov: 1494; Prenosov: 173
.pdf Celotno besedilo (2,73 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh