Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Tranzicija in vstop v EU - primer Romunije
Cristina Stres, 2012

Najdeno v: osebi
Ključne besede: Komunistična partija Romunije, socialistična država, diktatura
Objavljeno: 30.07.2018; Ogledov: 1669; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (984,25 KB)

2.
3.
Analiza nepremičninskega trga v občini Postojna in primerjava s posameznimi občinami po Sloveniji
Senja Stres, 2019

Opis: V magistrskem delu ugotavljamo, kakšen je nepremičninski trg v občini Postojna v primerjavi s trgom v občinah Murska Sobota, Maribor, Kranj in Koper ter kakšne so prednosti in pomanjkljivosti teh. Ugotavljamo, kateri dejavniki vplivajo na cene nepremičnin ter na nepremičninski trg ter ali se pravna regulativa ureditev glede dodeljevanja neprofitnih stanovanj razlikuje v teh občinah. Predlagali smo model trajnostnega razvoja stabilnega nepremičninskega trga. Uporabili smo primerjalno metodo, analitično in statistično metodo ter metodo spraševanja z empirično raziskavo. Na postavljene hipoteze smo odgovorili s kvalitativno in s kvantitativno metodo. Ugotovili smo, da se oglaševane in prodane cene nepremičnin na nepremičninskem trgu v občini Postojna bistveno razlikujejo cen v drugih občinah. Kvalitativna raziskava je pokazala, da na ceno nepremičnine bistveno vplivajo naslednji dejavniki: lega nepremičnine, njena velikost in opremljenost. Infrastrukturna razvitost občin, visoka stopnja brezposelnosti in s tem povezana manjša kupna moč prebivalstva vpliva na to, vendar ne bistveno. Rezultati kvantitativne metode so pokazali, da bistveno vpliva na ceno nepremičnine le manjša kupna moč prebivalstva, drugi dejavniki pa bistveno ne vplivajo. Potrdili smo, da je Pravna regulativa ureditev glede dodeljevanja neprofitnih stanovanj predpisana od države in jo je potrebno spoštovati, torej se ta v opazovanih občinah ne razlikuje, stanje gospodarstva (gospodarska rast/padec) bistveno vpliva na obnašanje nepremičninskega trga. Predvsem je zanimiv predlagani model trajnostnega razvoja stabilnega nepremičninskega trga, ki lahko bistveno doprinese k stroki, saj je trajnost izrednega pomena zaradi skrbi za naslednje generacije.
Najdeno v: osebi
Objavljeno: 12.11.2019; Ogledov: 1584; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (3,18 MB)

4.
Zaščita in trženje tehnologij za raziskovalce in podjetja
2021

Najdeno v: osebi
Ključne besede: inovacije, zaščita, intelektualna lastnina, pravice, prenos tehnologij
Objavljeno: 10.06.2021; Ogledov: 1235; Prenosov: 47
.pdf Celotno besedilo (3,93 MB)

5.
6.
Načrtovanje rasti podjetja ZIP center, d. o. o.
Jan Stres, 2022

Opis: Namen diplomskega dela je oceniti trenutno stanje podjetja SIJ Zip center, d.o.o., na podlagi po-slovanja v preteklih letih, s ciljem ugotoviti in oceniti njegov potencial za nadaljnjo rast po investi-ciji v nov CNC-stroj. V okviru kvalitativne raziskave smo opravili poglobljen intervju z direktorico podjetja in podatke vključili v diplomsko delo. Postavili smo dve raziskovalni vprašanji, in sicer, katera strategija rasti je po Ansoffu najbolj primerna za podjetje ter v kolikšni meri je investicija v novo opremo finanč-no upravičena. Po Ansoffovi matriki ugotavljamo, da je za podjetje SIJ Zip center, d. o. o., najprimernejša strate-gija generične rasti. Planirani prihodki podjetja bi se z investicijo do leta 2024 povečali za 44,58 %, zato ocenjujemo, da je investicija v novo opremo finančno upravičena.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Invalidsko podjetje, SWOT-analiza, PEST-analiza, MOF-analiza, RECoIL-analiza, BCG-matrika, rast podjetja, CNC-stroj
Objavljeno: 13.06.2022; Ogledov: 446; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (1,04 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh